Belediyeden satılık asfalt plenti tesisi

Ekonomik açıdan zor günler yaşayan Muratpaşa Belediyesi, asfalt yenileme hizmetinin büyük oranda tamamlandığı gerekçesiyle bünyesindeki tesisin büyük bir bölümünü elden çıkardı. Meclisin onayına sunulan karar oy çokluğuyla kabul edilirken, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, halihazırda hizmet bekleyen bir çok mahalle olduğunu belirterek, tesisinin elden çıkarılmasına tepki gösterdi. 

BÜYÜKŞEHİR VE KEPEZ TALİP OLDU
Muratpaşa Belediyesi’ne ait asfalt plenti tesisi, kapasitesinin yüzde 25’i kullanıldığı gerekçesi ile büyük bir bölümünün elden çıkarılması kararlaştırıldı.

Manşet (9)-3

Tesisin ekonomik olarak tam kapasite ile hizmet vermediği belirtilirken haziran ayı meclis toplantısında tesisin elden çıkarılması hususu oy çokluğu ile kabul edildi. Bu karara AK Parti grubunun ret oyu verdiği öğrenilirken, tesisin yüzde 25’lik kısmına Kepez Belediyesi, yüzde 50’lik kısmına ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin talip olduğu öğrenildi.


BAŞKAN ÇETİN’DEN ‘HİZMET’ TEPKİSİ
Muratpaşa Belediyesi Asfalt Plenti Tesisi’nin elden çıkarılması ile ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin “Muratpaşa ilçesinde halihazırda hizmet bekleyen mahalleler varken, Muratpaşa’nın asfalta ihtiyacı olan yolları varken daha sen ‘bu işleri tamamladım’ deyip tesisi kiraya vermen doğru değil. Güya Muratpaşa’da asfaltlanacak yer koymamış arkadaşlar” diye konuştu.  

“ALINAN KARARI YANLIŞ BULUYORUZ”
Muratpaşa Belediyesi’nin belli bir kesime hitap edip, belli bir kesimini görmezden geldiğini savunan Başkan Çetin, “Kesinlikle bu hususa destek vermiyoruz. Muratpaşa Belediyesi’nin almış olduğu bu kararı yanlış buluyoruz” diye konuştu.