BELEDİYE UYUYOR İŞGALLER ARTIYOR

Gazipaşa’nın Selinus Plajı’nda bulunan yeşil alanlar, karış karış işgal ediliyor. Yaşananlar karşısında uyuyan Gazipaşa Belediyesi’nin umursamaz tavrı ise, cesaret veriyor.

Gazipaşa’da, otel ve turizm yatırımı denilince akla ilk gelen yerlerin başında bulunan Selinus Sahili, otel yatırımları başlamadan işgal altına girdi. İşletmeciler tarafından “restoran ve kafe” şeklinde ihaleyle alınan mekanlar, kendilerine ayrılan kullanım alanının dışına çıkıp plajda bulunan yeşil alanları işgal ediyor. İhale şartnamesinin dışında faaliyet gösteren işletmeler, hem vatandaşların kullanım alanını daraltıyor hem de kamuyu zarara uğratıyor.

REZERVASYONLAR DEVAM EDİYOR

Bu mekanlardan biri de ilçede faaliyet gösteren organizasyon şirketi tarafından alınan büfe. İhaleyi alan organizasyoncu, büfenin çevresini 1500 kişilik açık hava düğün salonuna çevirmek üzere hazırlık başlatmıştı. Yaşanan bu durum vatandaşların büyük tepkisine neden olmuştu. Ancak, Gazipaşa Belediyesi’nin umursamaz tavrından cesaret alan organizasyon şirketi, çalışmalarına tüm hızıyla devam edip, yeni dönem için rezervasyonlarına başladı.

ECRİMİSİL BİLMECESİ SÜRÜYOR

Kanunlara ve ihale şartlarına göre açılması mümkün olmayan düğün salonunu açmak isteyen organizasyon şirketi, ihale ile aldığı büfenin neredeyse 3 katı büyüklüğündeki alanı işgal etmeye hazırlanıyor. İhale şartlarına göre, sadece kapalı mekan için para ödeyen o şirketin, işgal ettiği yeşil alan için belediyeye ecrimisil ödeyip ödemediği ise bilinmiyor.

HALK, İŞGALE DUR DENMESİNİ BEKLİYOR

Öte yandan Gazipaşa Belediyesi, aynı şekilde sahilde bulunan diğer işletmelerden işgaliye ücreti alıp almadığı merak konusu oldu. Gazipaşa halkı, hem sahildeki yeşil alanların işgaline dur denmesini hem de kamunun zarara uğramamasını istiyor. Gazipaşa’nın Selinus Sahili’nde görsel bütünlüğün sağlanması için tek tip inşa edilen büfeler, tek tiplikten çıktı. İşletme sahiplerinin kafalarına göre değiştirdiği restoran ve büfeler, görüntü kirliliği oluşturuyor.