Belçika’nın bağrında asırlık ‘Türk köyü’

Belçika’nın Faymonville köyü asılardır kendilerini Türk olarak tanımlıyor ve tanınıyor. Faymonville sakinlerinin her yıl geleneksel olarak düzenledikleri karnavallarda köy kırmızı beyaza bürünüyor.

Belçika’nın Liege iline bağlı küçük bir köy olan Faymonville asırlardır kendilerini Türk olarak tanımlıyorlar. Geleneksel karnavalları sayesinde de tüm dünya onlara Türk diyor. Köyün bir de kendilerine ait futbol takımı RFC Turkania (Genç Türkler Birliği), amatör ligde ay yıldızlı armasıyla mücadele ediyor.

TÜRK KÖYÜ KIRMIZI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Türk köyü Faymonville her yıl düzenlediği, gelenekselleşen karnavalı ile tüm köy kırmızı beyaza bürünüyor.  Belçika ve komşu ülkelerden gelen çok sayıda Türk’ün katıldığı karnavalda, Türk bayraklı bando takımının arkasında kortej oluşturuluyor. Köylüler, karnaval kapsamında çeşitli kostümler giyerek eğleniyor.



TÜRK OLARAK ADLANDRILDILAR

Faymonville köyüne "Türk köyü" denilmesiyle ilgili, 8’inci yüzyıla dayanan çeşitli rivayetler bulunuyor. Köylülerin Haçlı seferlerine katılmayı reddettikleri iddia edilirken, en yaygın rivayete göre, 16'ncı ve 17'nci yüzyılda Osmanlı'ya karşı Kilise'nin koyduğu vergileri ödemeyen Faymonville köylüleri, Müslümanlarla ittifak yaptıkları gerekçesiyle "Türk" olarak adlandırıldığı söyleniyor.

 NAZİLER TÜRK BAYRAĞINI GÖRÜNCE ZARAR VERMEDİLER

Köyün yaşlılarının anlattıklarına göre 2. Dünya Savaşı’nda bütün Belçika’yı istila eden Nazi Ordusu köydeki Türk Bayrakları’nı görünce köye hiçbir zarar vermeden geri çekilmişler. Genç Türkler Birliği Köyün futbol takımı RFC Turkania (Genç Türkler Birliği), amatör ligde ay yıldızlı armasıyla mücadele ediyor.

HABER MERKEZİ