Beklentiler…

Antalyaspor için Fenerbahçe maçından daha önemlisi özellikle transfer sezonunda oluşturulmaya çalışılan olumsuz hava…

Bazı kesimler tarafından transferde ağır eleştiri alan Kırmızı-Beyazlılar için ortaya koyulan argümanlar, haklılık paylarını da elbette ki ortaya koyuyor. 

Ancak burada önemli iki soru sorulması gerekiyor.

Beklenti ne, hangi hedefe göre kadro kuruluyor?

Eğer ilk 5, ilk 7 hedefiyle yola çıkıyorsan Antalyaspor'un kadrosu net şekilde yetersiz. Böyle bir hedefin olabileceğini düşünmüyorum, hedef budur diyen de net şekilde hayal satar. Süper Lig'in en düşük harcama limiti olan takımlarından birisinin bu hedeflere ulaşması mucizeden başka bir şey değildir. O halde ortaya koyulabilecek hedefe göre bir transfer değerlendirmesi yapmak gerekir.

Buksa sakatlanırsa net bir santraforun var mı, yok... Ancak bütçenin izin verdiği ölçüde orada oynayabilecek 3 isim daha geldi.

Yoksa Icardi, Dzeko, Aboubakar'ı kim takımında görmek istemez?

Herkese güven sağlayacak stoper hattın var mı, o da yok, doğru... Ancak elinde 6 tane o bölgede oynayabilecek oyuncun varken 7'nciyi almaya bütçen izin vermiyor, bu kadar basit.

İç transferde Bahadır ve Veysel ile yapılan sözleşme yenileme anlaşması da bu anlamda ciddi eleştiri alıyor. İlk bakışta çok doğru bir eleştiri. Ancak herkesin bildiği gibi transfer için istediğiniz kadar para harcamak mümkün değil, TFF'nin izin verdiği ölçüde harcayabiliyorsunuz.

Söz konusu futbolcularla yapılan anlaşmalarla birlikte ödemelerin ötelendiğini ve bu sayede harcama limitinde yer açıldığını düşündüğümüzde bakış açısı da değişecektir.

Tüm bunları düşünerek transfer sezonunu değerlendirdiğimde 'kağıt üzerinde' başarılı bir dönemin geride kaldığını düşünüyorum.

Kağıt üzerinde sözümün altını bir kez daha çizmek isterim. Sahada performans verilmediği takdirde tamamı fiyasko olarak da nitelendirilebilir.

Bu sezonun transfer şampiyonu olarak kabul edilen Fenerbahçe ve Galatasaray için de aynı şeyler söz konusu. Nasıl ki yılın transferi denilen Zaha oynamazsa, Tadic bekleneni veremezse başarısız olarak nitelendirilecekse aynı şey Kırmızı-Beyazlı formayı girenler için de geçerlidir.

Maça gelecek olursak…

İlk 4 haftadan galibiyet çıkaramayan Antalyaspor’un son randevusunun ardından milli aradan sonra gerçek futbolun ortaya koyulabileceğine dikkat çekmiştim. Özellikle bu konuda sosyal medyadan da büyük eleştiriler aldım. Skor ne olursa olsun 200 milyon Euro kadro değeri olan Fenerbahçe karşısında ortaya koyulan futbol, ayakta alkışlanacak nitelikte.

Dün kazanamadın, bugün de olmadı ama bu oyun ileride çok güzel şeyleri konuşmamızı sağlayacaktır. Artık kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp sahaya odaklanma vakti geldi. Bu noktada gerçek taraftara büyük iş düşecek!