BEKLENTİ 17 MİLYON EURO

Transfer döneminin hızlı takımlarından olan Antalyaspor, bir yandan da kendi futbolcularını takımda tutmanın uğraşını veriyor. 5 futbolcusu için resmi teklif alan Kırmızı-Beyazlılar, bunların tamamını reddederken, söz konusu isimler için tam 17 milyon Euro bonservis bedeli bekliyor.

Yeni sezon öncesi kadrosuna 10 futbolcu katan Antalyaspor, oyuncularına gelen teklifleri de tek tek reddetti. Son 3 yılda ortaya koyduğu transfer politikasıyla değeri yüksek bir kadro oluşturan Kırmızı-Beyazlıların tam 5 futbolcusu için resmi transfer teklifi geldi. Bünyamin Balcı, Gökdeniz Bayrakdar, Paul Mukairu, Fredy Ribeiro ile Amilton Minervino için kulübe transfer teklifleri gelirken, değeri 17 milyon Euro olarak belirlenen 5 futbolcu için istenen rakamlara ulaşılamaması sebebiyle vize verilmedi.

EN DEĞERLİSİ GÖKDENİZ BAYRAKDAR

Antalyaspor, en yüksek bonservis bedelini sezon başında 900 bin TL'ye Kocaelispor'dan transfer edilen Gökdeniz Bayrakdar'dan bekliyor. 3 milyon Euro civarında teklifin geldiği ifade edilen 19 yaşındaki futbolcunun bonservis bedeli olarak 5 milyon Euro belirlendi. Yaz transfer döneminde gelen teklifler için 5 milyon Euro karşılığı veren Kırmızı-Beyazlı kurmaylar, sonraki dönemler için bu rakamı da düşük görecek.

BÜNYAMİN BALCI TAKİP EDİLİYOR

Gökdeniz Bayrakdar gibi Antalyaspor'un genç isimleri arasında yerini alan ve son dönemlerin dikkat çeken futbolcularından birisi olan Bünyamin Balcı da transferin gözdelerinden. Özellikle Beşiktaş ile sık sık adı anılan 21 yaşındaki futbolcu için 2 milyon Euro civarında teklifler konuşulurken, Kırmızı-Beyazlılar ise bedel olarak 4 milyon Euro bekliyor.

MUKAIRU ISRARLA GERİ ÇAĞRILDI

Geçtiğimiz sezon başında satın alma opsiyonuyla Anderlecht'e kiralanan Paul Mukairu için Belçika ekibinin sözleşmede yer alan 2.5 milyon Euro'luk bedeli düşürme teklifi reddedildi. Gelen diğer tekliflerin de reddedildiği Paul Mukairu için beklenen bonservis ücreti ise yaklaşık 3.5 milyon Euro.

FREDY İÇİN 1.5 MİLYON EURO'LUK TEKLİF

Transfer döneminin gözde isimlerinden birisi de Fredy Ribeiro oldu. 2019'un Ocak ayında Portekiz'in Belenenses takımından bonservis bedeli olmadan transfer edilen Angolalı futbolcu için Arabistan'dan gelen teklif reddedildi. 1.5 milyon Euro bonservis teklif edilen Fredy için 3 milyon Euro çıkış bedeli belirlendi.

AMİLTON'A BREZİLYA'DAN KANCA

Fredy ile aynı dönemde Portekiz'in Desportivo Aves takımından kadroya dahil edilen Amilton Minervino da teklif alan isimler arasında yer aldı. Ülkesi Brezilya'dan bir takım tarafından transfer edilmek istenen Amilton için 1.5 milyon Euro bonservis bedeli istendi.

BOFFIN DE GÜNDEME GELDİ

Antalyaspor ile 1 yıllık sözleşmesi kalan Belçikalı kaleci Ruud Boffin'in adı da transfer gündeminde yer aldı. Kırmızı-Beyazlıların net bir dille takımda kalmasını istediği deneyimli eldiven için kulübe resmi bir teklif gelmedi.

3.5 MİLYON EURO'LUK SATIŞ YAPILDI

Kırmızı-Beyazlılar, birçok teklif gelen futbolcularını kadroda tutarken, mevcut transfer döneminde de kasasına yaklaşık 3.5 milyon Euro koydu. Geçtiğimiz sezon başında İspanya'nın SD Huesca takımından bedelsiz transfer edilen Serdar Gürler, 486 bin Euro karşılığında Konyaspor'a gönderildi. Antalyaspor ayrıca kadroda yer bulamayan Ali Eren İyican, Adem Metin Türk, Omar Imeri, Harun Kavaklıdere, Halil İbrahim Sevinç, Sergen Yatağan, Cenk Şen, Fehmi Koç ve Bahrican Tosun'un bonservislerinin yüzde 50'sini de 3 milyon Euro karşılığında Bodrumspor'a devretti.