BEKLENTİ ARTIYOR

Kulüplerin yaşadığı maddi sorunlar sebebiyle transfer sezonu eski şaşalı günlerinden biraz uzak. Antalyaspor da benzer bir politika benimseyerek, harcama limitini ve maddi anlamda yetersizlikleri de göz önünde bulundurarak 'sıfır hata' parolasıyla çalışmalarını sabırla sürdürüyor.

Taraftar da haklı olarak bir an önce transferleri görüp, gelecek sezonun hayalini kurmak istiyor. Bunda Başkan Aziz Çetin'in sık sık yaptığı, ilk 5 hedefi söylemleri de etkili oluyor. Başkan Çetin bu açıklamaları yaptıkça görünen o ki beklenti de artıyor.

Bugüne kadar atılan 3 imza; gelecek sezon için ilk 5'i hedefleyen bir takımın değil, uzun vadede hedef büyütecek bir ekibin transferleri. Bu transferlerle kısa vadede hedefe ulaşmak oldukça zor. Ancak bundan sonraki adımların daha çok ilk 11'e yönelik olacağını da söylemek mümkün.

Kadroda ciddi bir revizyona gidildi. Geçen sezon sık sık dile getirdiğim gibi kaliteli ama derinliği olmayan bir takım vardı. Bugün ise az olan derinlik tamamen kaybedildi. Dolayısıyla çok sayıda imzaların atılması olmazsa olmaz bir hal aldı.

"3-5 transfer yapacağız" söylemlerini işin açıkçası yetersiz görüyorum. 5 futbolcunun gittiği, 4'üne de yol verildiği Antalyaspor'a bugüne kadar Mukairu ile birlikte 4 oyuncu geldi ki bunların 3'ünün 11'de düşünülmesi pek mümkün görünmüyor. Ancak 20 takımlı oynanacak Süper Lig'de derinliği sağlamak için gidenlerin sayısından en az 3-4 fazla futbolcu gelmeli.

Eminim bunun hesabı tüm detaylarıyla yapılmıştır.