BEKLENMEYEN 1 PUAN

Küme düşmeme mücadelesini sürdüren temsilcimiz, Gaziantepspor ve Konyaspor galibiyetleri sonrası oldukça stresli bir şekilde Kadıköy deplasmanına çıktı. Ligin en formda takımı olan Fenerbahçe karşısında doğru oyun ve doğru taktik ile 1 puan aldık ve beklemediğimiz sürpriz bir puanı hanemize yazdırmış olduk. Maça geride Lima’nın sakatlığı nedeniyle Fatih ile başlayan Teknik Direktör Fatih Tekke, hücumda ise beklenilenin dışında bir kadro çıkardı. Efecan, Yusuf ve Novais’i kulübeye çeken hoca; Sisto, Eduardo ve Augusto ile maça başladı. Haftalardır uyguladığımız savunmada kalıp hızlı hücuma çıkma taktiği tam da Fenerbahçe karşısında işe yarayacak bir taktikti. Bu taktiği daha hızlı ve pres gücü yüksek oyuncuları seçerek iyice arttıran Fatih Hoca’nın planı  maç boyunca tam da istediği gibi işledi. Sert bir oyun oynayan ve ikili mücadeleden kaçmayan futbolcularda tebriği haketti. Fatih Hoca’nın bu maçtaki en büyük kozu ise Ferdi’ye yapılan baskıydı. Fenerbahçe’ye iyi çalışan takım, Ferdi Kadıoğlu’na ikili sıkıştırma yaparak oyun kurulumunu stoperlere bıraktılar. Üstelik bu baskı bir de gol getirdi ve öne geçtik. Daha sonra penaltı golü ve Dzeko’nun iki kişiye rağmen vurduğu kafa ile geriye düşsekte uzaktan gelen güzel bir golle puanı aldık. 

Formaları sırılsıklam olan ve görevlerini başarı ile uygulayan futbolcularımız ile gerçekten maça çok iyi hazırlanan Fatih Tekke’yi tebrik ediyorum. Kritik kurtarışlar yapan Ertuğrul ve bana göre maçın en iyisi olan hatta Alanyaspor adına sezonun en iyi bireysel performansını gösteren Leroy Fer’i de ayrıca tebrik ediyorum. Gerçekten Fenerbahçe orta sahasını tek başına domine ettiği yetmedi, savunmada da o kadar kritik dokunuşlar yaptı ki kusursuz bir akşamı geride bıraktı. 

Maçın en kötüsü ise hiç şüphesiz hakem olduğunu iddia eden arkadaştı. Bütün faulleri yanlış veren, gereksiz kartlar ile maçı kontrol altına almaya çalışan hakem; ilk yarı Tadic’in bileğe doğrudan müdahelesinde kırmızı kartı atladığı gibi komedi filmlerinde bile olmayacak bir pozisyona da penaltı verdi. Fenerbahçe’yi savundu demek istiyorum ki ama hakem arkadaş o kadar beceriksiz ki onu da yapamadı. Burada hakemden çok TFF’nin de suçu var elbette. Bu denli gergin geçmesi muhtemel zorlu bir maça Çağdaş Altay gibi tecrübesi az bir hakemi hangi yapay zeka atadı merak ediyorum. Fenerbahçe 9 kişi kalacağı maçı 11 kişi tamamladı ve alakasız bir de penaltı aldı. Bu 1 puana gerçekten şükretmeleri ve önlerine bakmaları gerekiyor. Alanyspor ise hem bir puan aldı hem de ligdeki takılmalara Fenerbahçe’ye karşı nasıl oynanması gerektiğini gösterdi. Umarım hocamız her maça bu şekilde hazırlanır ve ligde kalırız. Her ne olursa olsun Alanyaspor bu ligin keyif veren olmazsa olmaz ekiplerinden biridir.