BEKLENEN TEPKİ

Hatayspor karşısında aldığı farklı yenilginin ardından Antalyaspor'un Galatasaray maçına vereceği tepki belki de sezonun kırılma anı olacaktı. Camia, geçen sezon yaşanan Gençlerbirliği hezimetinin ardından her hafta daha kötüye giden bir Antalyaspor izlerken, belki de Ersun Yanal'ın tecrübesinden kaynaklı olarak futbolcular bu sezonki tepkiyi çok çabuk verdi.

Galatasaray karşısında ortaya koyulan futbol, hücum anlamında sezonun en kötü oyunlarından birisi olsa da "Çanakkale geçilmez"i oynamak bazen birçok şeyi kurtarır. Çünkü İstanbul deplasmanından alınan beraberliğin karşılığı 1 puandan çok daha fazlasıydı. Hem 6-0'dan sonra "yıkılmadık" mesajı hem de lider karşısındaki bir gövde gösterisi olacaktı ki bunu da elde etmeyi başardılar.

Teknik adam stili olarak daha çok hücumu düşünen Ersun Yanal, Galatasaray karşısında çok doğru bir oyun stratejisini ortaya koydu. Topu rakibe verip; Orgill, Gökdeniz Bayrakdar ve en önemlisi Amilton ile kontra atakları arayarak gol bulmayı hedefledi. Maç boyunca da bazı fırsatları yakaladı, ancak Hatayspor'un kafalarda yarattığı tahribat pozisyonları sonuçlandırmada sıkıntı yarattı. Sonuç olarak kötü gidişatta bazen futbol olarak, bazen de sonuç olarak bir tepki şarttır ve bunu Kırmızı-Beyazlılar aldığı 1 puanla sağladı.

Maçın hikayesinde bunlar yaşanırken, gün içerisinde Podolski'nin yaptığı bir paylaşım taraftarı ayağa kaldırdı. Bir futbolcunun, eski takımıyla oynanacak mücadele öncesi o eskiyi hatırlatan paylaşımlar yapması, Avrupa'da çok doğal olarak görülebilir. Ancak Türkiye maalesef bunu kaldırmaz, taraftar da haklı olarak tepkisini ortaya koydu.

Bu tepkiye de en güzel cevabı Ersun Yanal verdi. Muhtemel 11'de bulunan Podolski, kadrolar açıklandığında yedekler arasında yer alıyordu. Alman yıldız, 90 dakika boyunca yedek kulübesinde beklerken, duraklama dakikalarında oyuna girerek, bir anlamda vakitten kazandırdı.

Karşılaşmanın hakemi Abdülkadir Bitigen'e gelince...

VAR uyarısına rağmen kararından vazgeçmeyerek 51. dakikada Emre Kılınç'ı atma yürekliliğini nasıl gösterdiyse, Marcao'yu ise soyunma odasına göndermek için o kadar cesaretsizdi. Emre Kılınç'ı attığı pozisyonun sadece 2 dakika sonrasında Marcao'nun Gökdeniz Bayrakdar'a yaptığı müdahaleye kırmızı kartı verememek başka bir şeyle anlatılamaz. Bu pozisyonda VAR'ın uyarıda bulunmaması da akılları karıştıran diğer detay... Bu pozisyonda arı kart gören Marcao, bu kez duraklama dakikalarında sahneye çıktı. Doğukan Sinik ile yaşadığı sert tartışmada Brezilyalı'ya ikinci sarı kartı çıkaramayan Abdulkadir Bitigen, ne yazık ki sınıfta kaldı. Yine ilk yarıda Gökdeniz Bayrakdar'ın ayağına bastığı pozisyonda da radardan kurtulan Marcao; 2 sarı kart, 1 de kırmızı kart göreceği maçı tek kartla bitirmiş olması mucizenin tam karşılığı oldu.