Bekir Kıvrım Lider Haber TV’de konuştu

Lider Haber TV’de Ahmet Demir’in sunduğu Seçime Özel programına konuk olan Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, ilçede hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı. Kıvrım, “Nar için 20 bin tonluk modern bir soğuk hava deposu ve Organize Sanayi Bölgesi çalışanları için 10 bin konut yapacağız” dedi.

Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım Lider Haber TV’de Ahmet Demir’in sunduğu Seçime Özel programına konuk oldu. İlçede yapacağı projeleri anlatan Kıvrım, konuşmasına Nevruz bayramını ve Dünya Farkındalık Gününü kutlayarak başladı.

İlçeye adını veren ve bölgenin coğrafik işareti olan Döşemealtı halısını tekrar halka kazandırarak, bu yönde ekonomik fırsatlar yaratmayı hedeflediğini belirten Kıvrım, "Kadın kooperatifleri aracılığıyla kuracağımız ören yerlerindeki satış noktalarında kadınlarımızı öncelikli olarak değerlendireceğiz. Döşemealtı halısını halkımıza yeniden tanıtarak, evde üretim yapan kadınlarımızı destekleyeceğiz. Ürünlerin satışını garanti altına alacak ve kadınlarımızın sigortalarını karşılayarak üretimlerini sürdürecek bir sistem oluşturacağız. Bu sayede kadınlarımız hem evde çocuklarıyla ilgilenebilecekler hem de aile ekonomisine katkı sağlayacaklar” ifadelerini kullandı.          


“NAR BENİM İÇİM KIRMIZI ALTIN”

Narın ilçeye katkısının 150 milyon TL olduğunu söyleyen Kıvrım, "Bu miktar ilçenin potansiyelini tam anlamıyla yansıtmıyor. Narın gelir akışını artırmak ve yerel ekonomiyi güçlendirmek için kararlıyız. Bu doğrultuda, 20 bin tonluk modern bir soğuk hava deposu kuracağız ve tüccarlarla iş birliği yaparak tüm işlemleri Döşemealtı'nda gerçekleştirerek bütün paranın ilçede kalmasını sağlayacağız. Bu adımlarla sadece narın getirisini artırmakla kalmayacağız, aynı zamanda ilçenin ekonomik ve sosyal dokusuna olumlu etkileri olacak. Yerel halkın refahını artırmak ve ilçenin kalkınmasına katkıda bulunmak için elimizden geleni yapacağız," açıklamasında bulundu.


“OSB İÇİN 10 BİN YAPACAĞIZ”

Döşemealtı'nda bulunan Antalya Organize Bölgesi'nde çalışan işçi sayısının 20 bin olduğunu ve sadece 5 bininin burada ikametgahı olduğunu aktaran Kıvrım, “Çalışanların geri kalanının her gün Antalya'ya ya da başka ilçelere gidip geliyor. Para Döşemealtı'nda kazanılıyor ama harcamalar başka yerlerde yapılıyor. Bu sorunu çözmek için OSB Başkanı Ali Bahar ile istişare yaptım. İstişare sonucu sadece Organize Sanayi Bölgesi için 10 bin konut yapacağız ve çalışanları buraya ikamet ettireceğiz. Bunları gerçekleştirirken şehrin gelişimini, yeme içme alanlarını nitelikli caddeler yapacağız" diye kaydetti.

“HAYVAN BARINAKLARINI KURACAĞIZ”

Halkımız tarafından en çok beğenilen projelerimizden bir tanesi de hayvan barınakları olduğunu vurgulayan Kıvrım, “Günümüzde sokak hayvanlarının önemli bir sorun teşkil ediyor. Sokak hayvanlarıyla ilgili hem şikâyetlerin hem de tepkilerin yoğunlaştığı bir dönemdeyiz. Bu nedenle, sokak hayvanlarına sahip çıkmak ve bu sorunu çözmek için hayvan barınaklarının kuracağız. Bu barınaklarda hayvanlara düzenli olarak aşıları yapılacak. Bu adımın hem sokak hayvanlarının refahını artırmak hem de toplumun genel sağlığını korumak adına önemli bir adımdır” diye aktardı.


CAN DOSTLARI UNUTMADI

AK Parti Antalya Döşemealtı Belediye Başkan adayı Bekir Kıvrım can dostları hayvanları unutmadı.

Bekir Kıvrım katıldığı bir mahalle toplantısında Döşemealtı’na Hayvan Barınağı, Hayvan Oteli ve Hayvan Mezarlığı yağacağını açıkladı. Bekir Kıvrım, “Hayvan barınağı ve oteli projeleri sayesinde evcil hayvanlarını kısa bir süre bırakmak isteyen sahiplerinden belli bir ücretle hayvanlarını alacağız. Böylece vatandaşımız işlerini hallettikten sonra evcil hayvanını geri alabilecekler. Sokak hayvanlarını barınaklara alacağız ve aşılarını karşılayacağız. Vatandaşlarımız istediği zaman gelip onları sevip besleyebilecek. Bir de ilçemize hayvan mezarlığı kazandıracağız. Çünkü hayvanlarla da aramızda bir bağ oluşuyor. İnsanlarımız öldükten sonra hayvanlarını gömecek yer bulamıyor. Bu büyük bir sorun. İnşallah bu sorunu da çözeceğiz” dedi.