BBP ANTALYA ULAŞIM SORUNUNU ELE ALDI

Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya İl Başkanı Murat Barış, düzenlediği basın toplantısında, Antalya ulaşımdaki sorunlara çözüm bulunması için yetkililere çağrıda bulundu. Başkan Barış, asgari ücret ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

İrem GÜNEYBAZ, Sadık Çetin SADAK

Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya İl Başkanlığı’nın düzenlediği basın toplantısında, Antalya’nın şehir içi ulaşım ve trafiğinde yaşanan aksaklıklar gündemdeydi. Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya İl Başkanı Murat Barış, Antalya şehir içi ulaşım ve trafik çilesi çektiğini, şehir içinde oluşan trafik yoğunluğuna bir çare üretemeyen yetkilileri acil önlem alması için çağrı yaptı. Son zamanlarda gündemde olan asgari ücret konusunu da değerlendiren Başkan Barış, CHP’li belediyelere asgari ücretli insanların maaşını 5 bin TL’ye getirin dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E ÖNLEM ÇAĞRI

Aşırı araç yoğunluğu sebebiyle ulaşımın felç olduğunu belirten Başkan Barış, “Antalya, şehir içi ulaşım ve trafik çilesi çekiyor. Antalya şehir içi trafik yoğunluğuna bir çare üretemeyenleri acil önlem almaya var olan projeleri veya yeni projeler için Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi’ni göreve çağrı yapıyoruz. Aşırı araç trafiği yoğunluğu sebebiyle maalesef ulaşım felç durumdadır. Ulaşım ve trafik yoğunluğu hususlarında Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Muhittin Böcek şu ana kadar kamuoyu ile herhangi bir proje paylaşmamıştır ve bu da akıllara ‘Hükümet ile uyumsuz mu?’ sorusunu getirmektedir. Geçmişte ulaşımı rahatlatmak üzere birçok projeyi hayata geçiren önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel’e teşekkür ederim” dedi.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Gündemde olan asgari ücret ile ilgili konuşan Başkan Murat Barış, “Bildiğiniz gibi son günlerde Türkiye’nin gündeminde asgari ücret ile ilgili görüşmelerin başlayacağı tartışmaları yer almaktadır. Büyük Birlik Partisi olarak asgari ücretin belirlenmesi ile ilgili genel merkezimizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz ve sayın genel başkanımızın da ifade ettiği gibi asgari ücretin enflasyonla orantılı olarak 4 bin TL’nin üzerinde olması ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması, artış oranlarının da 6 ayda bir revize edilerek güncellenmesidir” ifadelerini kullandı.

“CHP İNANDIRICI DEĞİL”

CHP ve Millet İttifakı’nın asgari ücret ile ilgili açıklamalarına eleştiride bulunan Başkan Barış, “Asgari ücret konusunda başta CHP ve Millet İttifakı, özellikle asgari ücretin açlık sınırının bile altında olduğunu ve buna çok üzüldüklerini, emekçinin yanında olduklarını her platformda yüksek sesle dillendiriyorlar. Ve de çok haklılar. O zaman şu soruyu soruyorum? Ey CHP ve Millet İttifakı, sizler yerelde iktidarsınız CHP’li belediyeler de çalışan asgari ücretli insanların maaşlarını yetkinizi kullanarak 5 bin TL ‘ye getirin, sizin samimiyetinize inancımız sonsuz olsun. Aksi takdirde CHP zihniyeti asla inandırıcı olmayacak” şeklinde konuştu.