Bazı eşyalarda yürürlük süresi dolan ve dolacak olan dampinge karşı önlemler ilan edildi

Ticaret Bakanlığı, 2025'in başında yürürlük süresi dolan ve bu yılın ikinci yarısında yürürlük süresi dolacak olan bazı eşyalara yönelik dampinge karşı önlemleri duyurdu.
Bakanlık tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin
Önlenmesine İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Almanya menşeli "laminat parke" için
uygulanan damping önlemi 4 Ocak, Çin menşeli "tekrar doldurulamayan gazlı
cep çakmakları", "ateşleme sistemi elektrikli olanlardan yalnız
plastik gövdeli doldurulabilen gaz çakmakları", "diğer ateşleme
sistemleri olanlardan doldurulabilen gazlı cep çakmakları",
"plastikten gaz hazinesi" için uygulanan damping önlemi de 7 Ocak
itibarıyla sona erdi.
Çin ve Tayland menşeli plastikten mamul emzik, biberon ve
diğer bebek beslenme, emzirme ve bakım ürünleri için uygulanan dampinge karşı
önlemler, nihai gözden geçirme soruşturması açılmaması halinde 18 Ağustos
2025'te sonlanacak.
İlgili mevzuat çerçevesinde, dampinge karşı kesin önlemler
yürürlüğe girme tarihinden itibaren 5 yıl sonra yürürlükten kaldırılıyor.
Bu önlemlerin yürürlük sürelerinin bitiminden önce yerli
üreticilerin, ilgili üründeki önlemin sona ermesinin dampingin ve zararın devam
etmesine veya yeniden meydana gelmesine yol açacağı iddiasıyla bir nihai gözden
geçirme soruşturması açılması için başvuru hakları bulunuyor.
AA
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Enflasyon düşüyor, düşecek. Bu programı hayata geçirmek için her şeyi yaptık, güçlü bir siyasi destek var, kararlıyız'' dedi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 7 ildeki 13 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek.
Son dönemde trafikte sigortasız araçların oluşturduğu tehlikelere ve zorunlu trafik sigortası fiyatlarının hızla artmasına dikkat çeken Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, özellikle sigortasız araçların yol açtığı mağduriyetlerin ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Gündüz, “Her dört araçtan biri sigortasız dolaşıyor” dedi.
Türkiye’de konut piyasasındaki son durumu değerlendiren Gayrimenkul Uzmanı Hüsamettin Koçak, satış rakamlarında geçmiş yıllara göre bir artış yaşandığını ancak piyasanın hala açılmadığını belirtti. Koçak, bunun en önemli nedenlerinden birinin konut kredilerindeki yüksek faiz oranları olduğunu vurguladı.
Antalya'da otelciler, 9 günlük bayram tatilinde yakalayamadığı doluluğu Paskalya'da telafi etmeyi hedefliyor. POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, hava şartları ve tatilin son anda uzatılması nedeniyle bayramda beklenilen yoğunluğun oluşmadığını ifade ederek, rotayı 11 Nisan'da başlayacak Paskalya tatiline çevirdiklerini açıkladı. Saatçioğlu, “Paskalya'da otelleri hemen hemen yüzde 100 dolduracağız” dedi.
ABD’nin tarife artışlarını açıklamasıyla birlikte geçtiğimiz hafta altında yükseliş yaşandı. Trump tarifeleri sonrasında altının ons fiyatı 3 bin 160 doların üzerini görerek rekor kırdı. Kuyumcu Yasin Adalı yılbaşından bu yana altında yüzde 20’lik bir artış görüldüğünü kaydetti.
Antalya'nın Alanya ilçesinde muşmula hasadı başlarken zorlu şartlarda ağaçlardan toplanan meyveler önce paketleniyor, ardından hal pazarına götürülerek satışa sunuluyor.
Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, mesken abone grubuna yapılan yüzde 25’lik elektrik zammı ile ilgili açıklamada bulundu. Tat, yapılan bu artışın, özellikle dar gelirli vatandaşları ve sabit gelirle geçinen aileleri zor durumda bırakacağını belirtti.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı mart ayı enflasyon verilerine göre, Nisan ayında kira sözleşmesini yenileyecek kiracılar için uygulanacak artış oranı yüzde 51,26 oldu.
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), martta aylık bazda yüzde 2,46 olurken, yıllık bazda yüzde 38,10 oldu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz