BAZEN GİTMEK GEREK

Sevda kilidi vurulmuş düşüncelerimiz var. Hani derler ya sevdanın olduğu yerde düşüncen olmaz. Olur aslında, düşüncen olmasaydı sevebilmenin mutluluğu zihninden yüreğine nasıl akardı onu gördüğünde gözlerinin içinde yanan beyaz huzur ışıkları?

***

Ona sımsıkı sarıldığında yüreğinden umutlarına bir yol çizilir. Kuruverirsin geleceğe dair eşsiz hayaller. Yüreğinin ufku genişler sen sevdiğinde. Çıkmaz yollarına sokak olur. Kararmış düşüncelerine beyaz sayfalar olur yepyeni. Karanlığına ışık olur. Yoluna yoldaş olur.

***

Sevgide olur bunlar. Gerçek sevgi de yalansız sevgide salt sevgi de. Yüreğin mutluluk dergahına ulaşır mı bilinmez. Lakin acı verse de bazı aşkların sonu. Yüreğinde yine sevdanın ufku. Sen yüreğinden uğurlayamazsın sevda yükünü. Kalbin onun yerini arar.

***

Ellerin ellerini arar ruhun ruhuna yoldaş olanı arar yüreğinde can bulanı arar. Vurulduğun hislerin can bulur sevdiğinde. Sevgiyi yüreğinin derinlerinde hissettiğinde. Öyle boş sevgilerden bahsetmiyorum. Dokunmaya kıyamayacak sevgiler. Bakmaya kıyamayacak hisler…

***

Yüreğini sevmekten başka  işin özü yüreğine dokunmak istemekten başka bir amacı olmaz gerçek sevginin. Sevgi yüreğinde kalıcı misafir olayım diye gelir. Hayat, buna izin vermez bazen. Ayrılıklar bu yüzdendir.

***

Bazen gitmek gerekir ani seni yoran hislerinde. Uzak bir şehir haritan vardır. Yoklar gönlün nereye gideceğini. Rotası bilinmez. Çünkü yüreğin dolu olduğunda kendini nereye atacağını bilemez insan.

***

Hangi şehre gidersen git yüreğin seninle gelecektir. Meçhul düşüncelerinden uzaklaştığını zannedersin  belki fakat senin dünyan bulutlar arkasındaki bir diğer şehir değil, duygularından asılı olduğun yüreğindir.

***

Kalbin geriye dönmek ister bazen, dönemezsin. Gittiğin yerde de kalamazsın. Sözün özü yüreğinin adresini bazen bulamazsın. Geride bırakmak istediğin çok şey var. Kırılmışlıkların, aldanmışlıkların ve çok dahası.

***

Her birini ayrı ayrı raflara kaldırmak ve uzunca bir süre veda etmek istersin o yüreğini yoran uykularını kaçıran hislerine. Her an içini sızlatan hisler var. Belki anılarına dargınsın, belki olmayanlara, belki gidenlere… Hatta belki de gitmek zorunda olanlara.

***

Kim bilir belki sende gitmek zorunda kaldın vaktiyle. Bir sevgiden bir yürekten bir gönül dergahından. Yüreğine söz geçiremediğin savaşlardan sen de galip çıkamadın. Ellerinin arasından kayıp düşürdüğün umutlarını ayaklar altına aldın belki istemsiz.

***

Gönlün el vermedi buna lakin hayat, yüreğinin el verdiği ölçüde yaşıyorsun. Hislerini, zamanın izin verdiği ölçüde yüreğinde tutuyor, hayatının izin verdiği ölçüde eyleme dökebiliyorsun isteklerini.

SON SÖZ

Hayallerini sağlam kurarsan, azmin keskin olur.