BAZEN DOST BAZEN DERS

Hayırlı Cuma’lar kardeşlerim…

Hiçbir karşılaşma tesadüf değildir. Karşımıza çıkan her insan, önceden bir hikmetle belirlenmiştir. Hayatımıza girmedeki amaçları, onlardan bir şeyler öğrenmemiz ve kendi yaptıklarımızı  bilmemiz için önemlidir!

O yüzden bu insanlar bazen bize dost olurlar, bazen de ders olurlar. Hayatımızdaki iyi insanlar da aynı böyle rızkımızın bir parçasıdır. Rızık deyince aklımıza maddi rızık olan, her türlü yiyecek-içecek, giyecek, mal-mülk gelir.

Nasıl ki bedenimizin bir rızka ihtiyacı var, ruhumuzun da, aynı böyle manevi bir rızka ihtiyacı vardır. Ruhun ve kalbin gıdası da Allah sevgisine, Peygamber ve Kuran sevgisine, iman ve ibadet sevgisine ihtiyacı vardır.

Nasıl ki midemiz acıkınca rızık istiyor, kulağımız kalbimiz ruhumuzda aynı böyle rızık ister. Gözümüze çarpan her güzellik dağlar denizler, çiçekler, bahçeler parklar, ağaçlar ruhumuza o yüzden iyi gelir. Aynı böyle iyi insanlarda…

Bazı insanın sesi şifa, bazısının yüzü şifa aynı yan etkisi olmayan, ağrı kesici gibi bütün sızılarımıza iyi gelir. Bazısının yüzü, bazısının fikri önümüzü aydınlatır aynı bir el feneri misali…

Bazısı konuşurken, bazısını dinlerken şifa aynı bir güneş timsali ısıtır içimizi. Bazısının varlığını bir yerlerde bilmek şifa, aynı anne-baba, dost, kardeş gibi. Ömrümüzden hiç eksik olmasınlar o pozitif, iyi insanlar, hep doğru olanı gösterip, bizi koruyup, kollasınlar. (Amin)

Ne diyelim o zaman; seni üzenleri, sana sahiplenmeyenleri, değer vermeyenleri hayatından çıkart ki; Seni çok sevenlere, değer verenlere ve sevebilecek olanlara  da “daha çok yer” açılsın.

Bu devirde insanları memnun etmek çok zor. O yüzden yorma kendini, bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin!

GÜNÜN DUASI

Rızkımızın ve imtihanımızın bir parçası olan insanlarla, en güzel yerlerde en doğru yollar da halis bir samimiyetle bir araya getir bizi Allah’ım, her zaman en iyisinin değil en hayırlısının olması dileğimiz, sevgiyle ve muhabbetle analım seni! Baki dostluklardaki muhabbetimiz, muhabbetin olsun Allah’ım! Çünkü bu kalp senin evin, içimizi dünyalık kirlerden arındır n’olur Allah’ım! Muhsine bir kul