Bayramda tercih ‘şerbetli’ tatlılar

Antalya Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre, bayramların olmazsa olmazı tatlıların bu sene nasıl bir ilgi gördüğünü değerlendirerek, “Antalya'da eskiden her evde bir tepsi baklava olurdu, ama bu sene tepsi yerine kilo ile tercih ediliyor. İnsanların özellikle baklava ve sarı burma gibi geleneksel tatları tercih ettiğini görüyoruz” dedi.

Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşlar pastane ve tatlıcılarda kuyruk oluşturdu. Bayramların vazgeçilmezi tatlılar tezgahlarda yerini aldı. Vatandaşların en çok tercih ettiği tatlıların başında gelen baklava yine en çok tercih edilen tatlı oldu. Antalya Pastacılar Odası Başkanı Kerim Üre, bayramda tatlı alırken nelere dikkat edilmeli ve bu sene tatlıya ilginin nasıl olduğunu değerlendirdi. Vatandaşların tatlı alırken dikkat etmesi gereken konulara da değinen Üre, "Ucuz tatlılardan kaçınmak önemli. Antalya'da birçok seçenek var, ancak kaliteli ve doğal ürünler tercih edilmeli. İyi bir tatlı doğal malzemelerle, el emeğiyle hazırlanır, içinde katkı maddesi bulunmaz” diye konuştu. Bayramlık tatlı fiyatlar konusunda da konuşan Üre, "Bu yıl baklava ve sarı burma fiyatları 250-300 lira civarında seyrediyor. Ancak daha düşük fiyatlı tatlıları tercih etmemelerini öneririm, çünkü kaliteli bir ürün almak önemlidir" şeklinde konuştu.


ÜRE: 100 LİRA ALTINDAKİ TATLILARI ALMAYIN!

Vatandaşlar uzun uzun ucuz tatlara rabet göstermemeleri gerektiğine dikkat çeken Üre, “Ucuz tatlılar, Antalya'da çok fazla var. Tatlı alırken de insanlar tatlı aldıkları pastaneleri bildikleri yerlerden almanı tavsiye ediyoruz. Antalya'da 100 liradan 500 liraya kadar tatlı satılıyor. En ucuz tatlı şu anda 100 lira civarında. Ama 100 lira tatlıyı almasınlar. 100 lira tatlı aldıklarında tatlı almış sayılmazlar. Çünkü bir hamur yemiş olurlar” diye kaydetti.


Bayramların olmazsa olmazı tatlıların bu sene nasıl bir ilgi gördüğünü değerlendirerek  "Antalya'da eskiden her evde bir tepsi baklava olurdu, ama bu sene tepsi yerine kilo ile tercih ediliyor. İnsanların özellikle baklava ve sarı burma gibi geleneksel tatları tercih ettiğini görüyoruz" dedi.


MERDİVEN ALTI UYARISI

Merdiven altı tatlı uyarısı yapan Üre, “Bayramı geldiği zaman Antalya'da maalesef tatlıcılarımız çoğalıyor Bunlar da dışarıdan gelen tatlılardır özellikle Bir de merdiven altı üretimleri çok tüketmemeleri gerekiyor. Merdiven altında üretilen tatlılar ucuz tatlılardır. Onun için insanlar pastane ve tatlıcıları tercih etsinler. Merdiven altındaki üretilen tatlılar şerbet ve hamurdur içinde ceviz bulamazsınız. Ucuz tatları almasınlar” diye konuştu.

Tatlıların yanı sıra bayram döneminde dikkat edilmesi gereken bir diğer konunun da denetim olduğunu belirten Üre, "Seçimlerin ardından tatlıcı ve dondurmacılarda denetimlerin artırılmasını istiyoruz. Kaçak ürün satan ve şehir dışından gelen işletmelere karşı önlem alınmalı" dedi.