BAYRAMDA ‘HAVA’ BİR ÖYLE BİR BÖYLE

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Acar, “Kurban Bayramı’nda Antalya’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 1-2 derece altına düşecek ancak yoğun nem nedeniyle sıcaklık daha yüksek hissedilecek. Bayramın ilk ve ikinci günlerinde ise iç kesimlerde hafif kuvvetli yağış geçişleri bekliyoruz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre Antalya’da Kurban Bayramı 30 ile 33 derece arasında seyrederek parçalı bulutlu geçecek. Ancak güney yönlü esen rüzgarlar nedeniyle sıcaklıklar daha yüksek hissedilecek.

“SICAKLIKLAR 30 İLA 33 DERECE ARASINDA SEYREDECEK”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan, Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Acar, Kurban Bayramı haftasında beklenen hava durumu tahminlerini paylaştı. Acar bayram haftasında bölge genelindeki hava sıcaklıklarına ilişkin, “Kurban Bayramı’nda Burdur, Muğla, Isparta ve Antalya’yı kapsayan bölgemizde hava sıcaklıkları genel olarak 30 ile 33 derece arasında seyredecek. Antalya’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 1-2 derece altına düşecek ancak yoğun nem nedeniyle sıcaklık daha yüksek hissedilecek. Bayramın ilk ve ikinci günlerinde ise iç kesimlerde hafif kuvvetli yağış geçişleri bekliyoruz. Yağışlar Burdur ve Isparta çevrelerinde yerel olarak hafif kuvvetli zaman zaman şiddetli olarak etkisini gösterecek” diye konuştu.

NEM ORANI YÜZDE 50 İLA 90 ARASINDA DEĞİŞECEK

Nem oranlarının yükseleceğine işaret eden Acar, “Hafta boyunca rüzgarlarımız güney yönlü esecek. Bu nedenle nem oranları yüzde 50 ile 90 arasında olacak. Nem oranları yükseldikçe bunaltıcı sıcaklar yaşanabilir” dedi.

DENİZ SUYU 26 İLA 28 DERECE OLACAK

Acar, deniz suyu sıcaklıklarının ise 26 ila 28 derece olacağını belirterek,  yerli ve yabancı turistlerin sıcak havanın ve denizin keyfini çıkarabileceklerini söyledi.  Denize girecek vatandaşlara uyarılarda da bulunan Acar, sıcaklıkların en yüksek derecelere çıktığı öğlen saatlerinde gereklilik dışında uzun süre güneşe maruz kalınmaması gerektiğinin altını çizdi.