BAYRAM YAZISINI ERKEN YAZMAK!

Ben hafta sonları ve bayramlarda yazılarıma kısa süreliğine de olsa ara veriyorum. Bu nedenle bayram yazılarımı genelde birkaç gün öncesinden yazmak zorunda kalıyorum. Uzun yıllar sahada aktif çalışan bir gazeteci olarak köşe yazarlığına terfi edince böyle ekâbir oluyor insan.

Aslında ekâbirlik değil de işin tatilin keyfini çıkarmak gibi bir şey olsa gerek. Çünkü hayatımda neredeyse dini bayramlarda hiç tatil yapmadığımı anlatsam yalan söylememiş olurum. İşte yılların acısını bugünlerde keyifle çıkarıyorum.

Evet sevgili dostlar. Son dönemlerde yaşadığımız enteresan olaylar var. Son iki yıldır Covid-19 belası ile uğraşıyoruz. Bu nedenle ağız tadıyla bir bayram yaşayamadık. Ne birbirimize sarılabildik ne de büyüklerimizin ellerini öpüp hasretle kucaklayıp kokularını içimize çekebildik. Pandemi belası mı desem, ölüm korkusu mu desem bilemiyorum.

Artık maske yok, mesafe kuralı yok. Hala hayattayken sevdiklerimizle bir arada olalım bu bayramda. Zaman çok hızlı akıp geçiyor. Onun için pazartesi günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’mızın kıymetini iyi bilelim.

Eskiden bayram sabahları da farklı ve güzel olurdu öyle değil mi? Önce bayram namazına gidilir, çıkışta ise eş dost, konu komşu, sonra da evde ailemizle bayramlaşırdık. Ne yazık ki  iki yıldır bundan mahrum kaldık; “Nerede o eski bayramlar” dediğimiz dönemleri çok şükür atlattık. Maskeleri fora ettik amma yine de dikkatli olalım.

Acayip enteresan bir dönemi yaşadık değil mi sevgili dostlar? Her şeye rağmen, Allah bizleri doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın. Şöyle etrafımıza bir bakalım. Son dönemlerde yaşadığımız olaylar, barışa, sevgiye ve hoşgörüye ne kadar muhtaç olduğumuzun açık ve net bir göstergesi değil mi?

Ülkemizin etrafında yaşanan olaylar, içte ve dıştaki düşmanlarımız. Toplumsal barışa ne kadar ihtiyaç duyduğumuz ortada değil mi? Sevgi ve hoşgörüyü unutan bir millet olma yolunda hızla ilerlediğimizin farkındasınız değil mi?

Niye bu cümleleri yazdığımı üç aşağı beş yukarı anlamışınızdır. Pazartesi mübarek Ramazan Bayramı.  Bizim inancımıza göre bayram günleri, barışın, sevginin, dostluğun, hoşgörünün, fakirin, fukaranın, öksüz ve yetimin kollandığı önemli ve kutsal günlerdir.

Mübarek bayramlar, insanların kendileri, çevresi, kırgın ve küs olduğu insanlarla barışıp kaynaştığı özel günlerimizdir. Gelin bu bayramın kıymetini bilelim.

Bu özel günlerimizde gururu ve kibrimizi bir kenara bırakmalıyız. Böyle yaparsak hem biz hem de karşımızdakiler kazanacaktır. Gelin kine ve nefrete yenik düşmeden bir birimize el uzatalım.

Çünkü yıllar sonra bu günler anı olarak yad edeceğimiz günler olacak. İşte bu duygularla erkenden bayram yazısı yazmanın ne kadar zor olduğunun farkına vardım.

Her şeye rağmen hepinizin Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ediyor, büyüklerin ellerinden, küçüklerin yanaklarından öpüyorum. İYİ BAYRAMLARRRR…

YENİ ADRES İYİ PARTİ Mİ?

Antalya’da uzun süreden beri Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in partisi CHP ile yıldızının barışmadığını sağır sultan bile biliyor. Hep araları limoni gidiyor. Başkan Böcek’in çoğu zaman “Kan kusup, kızılcık şerbeti içtim” dediği günler oluyor. Ama yine de sesini çıkartmıyor.

Hal böyle olunca AK Parti’ye bile geçeceği konuşulur hale geliyordu. Düne kadar bu böyleydi. Ancak Böcek’in, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Antalyamıza hoş geldiniz” yazılı yollardaki billboardları durumun farklılığını ortaya koydu.

Hatta, Başkan’ın sosyal medya hesabından Akşener ile fotoğrafını paylaşırken, “İYİ Parti Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ablamızla Antalya’mızda bir araya geldik. Kentimizi ve ülkemizi konuştuk, projelerimizle ilgili fikir alışverişinde bulunduk” demesi olayın rengini değiştirdi.

Bir genel başkan bir abla. Adres belli oldu gibi. Şimdiden hayırlı olsun demekten başka yapacak bir şey yok.

KEŞKE HEP BÖYLE OLSA

Önceki gün Kadir Gecesi nedeniyle siyasiler başta olmak üzere birçok kişi Elmalı ilçesindeki türbelere akın etti. İftar yemekleri verildi oruçlar açıldı, ibaretler yapıldı. Ancak türbe ziyaretlerinde rakipler karşı karşıya gelince özlenen tablolarda yaşandı.

Bunlardan en önemlisi AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in karşılaşması oldu. Oldukça samimi ve dostça geçen karşılaşmayı görenler, “Keşke hep böyle olsa” demekten kendilerine alamadı.

İşte mübarek Kadir Gecesi’nin en önemli fotoğrafı da bana göre buydu.

TURUNCU KOLTUK’U KAÇIRMAYIN

Bugün akşam saat 21.00’da yine gündemi belirleyeceğiz. Lider Haber’in lider programı TURUNCU KOLTUK’un konuğu Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere olacak.

Dere ile esnaf odalarının tamamlanan seçimlerinde yaşananları, hararetli geçen süreci değerlendireceğiz. Ardından da hemen bayram ertesi 5 Mayıs’ta yapılacak AESOB Başkanlığı seçimini konuşacağız.

AESOB’ta tek aday olarak yine rakipsiz seçime girecek olan Adlıhan Dere, bu alanda rekor kıracak gibi görünüyor. Dere, sıkıntılı süreç yaşayan esnafa sanırım mesajlarda verecek bu geceki programda.

İşte bundan dolayı bu programı kaçırmamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü esnafın gündemini belirleyecek açıklamalar gözünüz TURUNCU KOLTUK’ta olsun.