Bayram ve Zengin: "Biz artık ustalık dönemindeyiz"

AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni’nde Lider Haber TV’ye önemli açıklamalarda bulundu. Turan ve Zengin yeni dönem hakkındaki görüşlerini Cansu Oktay’ın sunduğu Meclis Yemin Töreni Özel yayınında aktardı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Av.Serkan Bayram ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni’nde Lider Haber TV'ye konuştu. Seçim sonuçlarına dikkat çeken Turan ve Zengin meclis ve seçimlerle ilgili görüşlerini aktardı.

BİR YEMİN ETTİM Kİ DÖNEMEM

"Biz artık ustalık dönemindeyiz" diyen Bayram 28'inci dönem ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayram: "20 yıldır siyasetin içindeyiz. 26'ıncı Dönem Erzincan Milletvekilliği, 27'inci Dönem İstanbul Milletvekilliği ve bu dönemde 28'inci Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yapacağım. Bizlere bu ulvi görevi verdikleri için Rabbimize şükürler, milletimize teşekkürler diliyorum. Amacımız insanımıza milletimize ülkemize hakkıyla hizmet etmek" dedi.

AL BAYRAĞIMIZA SARILARAK KARDEŞLİK HUKUKU İÇERİSİNE GİRMEMİZ LAZIM

Mecliste HDP'lilerin İstiklal Marşı'nı okumaması konusunda Bayram: "Yani burada hepimiz yanı gemideyiz. Nasıl mücadelelerle, şehit kanlarıyla kazanılmış olan bu ülkede al bayrağımıza sarılarak kardeşlik hukuku içerisine girmemiz lazım. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok. Bakın 6 şubat Depremi'nde belki iki tane karşı komşu farklı düşüncelerdeydi ama aynı kaderi yaşadı, birbirine yardım etti. Yani neyi paylaşamıyoruz? Bu ülke herkese yeter. Memleketimizin kıymetini bilmemiz lazım. Yani bu tip polemiklere siyaseti kurban etmememiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

DİĞERLERİNDEN ÇOK DAHA ZOR BİR SEÇİMDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin seçimlerin ikinci tura kalması ile ilgili: "Şimdilik seçimler bitse de biz ilk MYK Toplantısı'nda yerel seçimler ile ilgili start verdik bile. Biz partimiz kurulduğu ilk günden beri çalışan insanlardanız. Bizim şahsımızla ilgili milletvekili falan olucaz gibi bir beklentimiz yoktu yani. O yüzden aslında partimizin de kendi hikayesini yaşayarak, içeriden şahit olarak bugünlere geldik. Her bir seçimi değerli gördük; noksanlarımızı tamamladık, kendimizi yeniledik ve seçmenlerimizi bir kez daha ikna ettik. Yani bu seçimler aslında bir ikna süreci. Aynı zamanda size oy veren kitleyi de dönüştürüyorsunuz. Tüm seçimlerde çalışmış bir insan olarak bu seçimin bizim için diğerlerinden çok daha zor bir seçim olduğunu söyleyebilirim. Çünkü bu seçimde karşımızda her ne pahasına olursa olsun; Türkiye yansın, yıkılsın, her şey olsun ama AK Parti devrilsin, Erdoğan gitsin diye hınçla uğraşan bir ekip vardı. Bence seçmenler de bunu farkettiler. Çünkü seçmen biri gitsin, biri gelsin diye değil memleketin geleceği için oy veriyor. Yani bizim seçmenimizin mottosu VATAN" ifadelerini kullandı.

SADECE AYNI MASADA OTURMAK KAFİ DEĞİL

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı'nı eleştiren Zengin: "Sadece aynı masada oturmak kafi değil. masadakilerin beraber iş yapma potansiyeli bir çatı olarak filkri uyumları ortaklaşa ortaya koyduklarınız bunların hepsine bakılmalı. sayın cumhurbaşkanımız muazzam bir şey başardı: hiç ara vermeden girmiş olduğu her seçimi 21 yıldır kazan bir liderin dünyada örneği yok" şeklinde konuştu.

Konuşmanın devamı için tıklayınız.