BAYRAM TATİLİNE ‘CANAVAR’ GÖLGESİ

Ramazan Bayramı öncesi 9 günlük tatil açıklandıktan sonra gerek Lider Haber TV’deki programlarımızda, gerekse bu köşede özellikle yolculuk yapacaklar için uyarılarda bulunmuştuk.

***

Kurallara riayet ederek yolculuğumuzu yapalım ve sevdiklerimizi üzmeyelim, onların bayram neşesini hüzne dönüştürmeyelim diye ama maalesef yine olmadı. Belki geçmiş yıllara göre daha az kaza oluyor, daha az insan ölüyor diyebiliriz ama keşke hiç olmasa.

***

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın her gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalara bakacak olursak evet geçmiş yıllara oranla daha az rakamları görmek mümkün ama günümüzde de yolların güzelliği, araçların konforu göz önüne alınacak olursa rakam yine de azımsanmayacak derecede fazla.

***

İlk 6 günde 48 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, üç binin üzerinde trafik kazası olmuş ve tam beş binin üzerinde vatandaşımız da yaralanmış. Bu kazalara şöyle bir göz atmak gerekirse neredeyse çoğunluğu dikkatsizlik ve aşırı hız gibi durumlardan meydana gelmiş.

***

Yollara baktığımız zaman emniyet ekiplerimiz gereken tedbiri almış 24 saat esasına göre çalışıyorlar ancak her araca bir polis görevlendirilemez ki.

***

Birazda bizlerin sorumluluğunu bilmesi gerekmez mi? Ailemizi, sevdiklerimizi veyahut bize güvenerek bizimle seyahat edenlerin canını düşünmeden Allah ne verdiyse gaza yüklenmenin alemi var mı?

***

Hepimiz kurallara uysak ve hiç kimsenin evine ateş düşmese,  herkes gülerek sevdiklerine kavuşsa olmaz mı? Olmasına olur da maalesef biz bir türlü beceremiyoruz.

***

İnşallah bu gün başlayan dönüş yolculukları en azından gidişler gibi olmaz ve herkes sağ salim bir şekilde evine kavuşur. Onun için özellikle sürücüler lütfen dikkatli olun.

SON SÖZ

Emniyet kemeri ve hız limitleri konusuna riayet edelim araç kullanırken dikkatimizi çekecek şeylerden uzak duralım ki, Azrail de bizlerden uzak dursun.