BAYRAM TATİLİNDE SAHTE SİTE UYARISI

Kurban Bayramı tatili öncesi vatandaşları sahte tatil sitelerine karşı uyaran TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, “Tatil sitelerinde çeşitli bahanelerle yapılan indirimlere de dikkat etmeliyiz. Genel piyasa fiyatlarından çok daha farklı bir fiyatlandırma varsa kesinlikle şüphe ile yaklaşmamız gerekiyor” dedi.

RABİA DEMİROK/ÖZGE TOPTAŞ

Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, Kurban Bayramı öncesi tatil rezervasyonu yaptıracak vatandaşları sahte tatil sitelerine karşı uyardı.  Vatandaşların uygun fiyatlara aldanmamaları gerektiğini söyleyen Turgut, sosyal medyada yapılan ilanlara araştırmadan başvurulmaması gerektiğini söyledi.

Konuya ilişkin Lider Medya’ya açıklamalarda bulunan Ferit Turgut, özellikle resmi tatil süreçleri öncesinde sahte tatil sitelerinin daha da arttığını dile getirdi. Turgut, “TÜRSAB olarak özellikle son 5-6 senedir denetimlerimizle mevcut siteleri azalttığımızı tahmin ediyoruz ancak her dönem yeni girişimler oluyor. Bu siteler özellikle Antalya tatillerinde çok fazla. Sosyal medya platformları kullanılarak farklı satış ve reklamları insanların alışverişe en açık olduğu süreçlerde önlerine getiriyorlar” diye konuştu.

Turgut tatil rezervasyonu yaptıracak vatandaşların siteleri özenle incelemesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’de tatil rezervasyonu için kullanılan sitelerin çoğunluğunun TÜRSAB altında faaliyet gösterdiğini dile getirdi. Turgut vatandaşların dikkat etmesi gereken hususları aktararak, “Tatil alışverişi yapacaksak öncelikle sitenin TÜRSAB’a bağlı olup olmadığını teyit etmeliyiz. İnternet sitesinin alt kısmında bu bilgilere ulaşabiliriz. Tatil sitelerinde çeşitli bahanelerle yapılan indirimlere de dikkat etmeliyiz. Genel piyasa fiyatlarından çok daha farklı bir fiyatlandırma varsa kesinlikle şüphe ile yaklaşmamız gerekiyor. Tüm bu aşamaların ardından ise bilmemiz gereken en önemli hususlardan biri tatil satın aldığımız sitenin kişisel bir hesap numarası vermeyeceğidir. Kurumsal firmalar kişisel hesap numaraları üzerinden ödeme almazlar. Bu mümkün değildir” ifadelerini kullandı.