BAYRAM ÖNCESİ PAZAR YOĞUNLUĞU

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle, vatandaşlar Arife Günü pazar alışverişlerini yaptı. Kimi vatandaş fiyatların normal olduğunu söylerken, kimisi pahalılıktan dert yandı. Pazarcı esnafı ise fiyatlarda bir değişiklik olmadığını söyledi.Kurban Bayramı’nın gelmesiyle, vatandaşlar Arife Günü pazar alışverişlerini yaptı. Kimi vatandaş fiyatların normal olduğunu söylerken, kimisi pahalılıktan dert yandı. Pazarcı esnafı ise fiyatlarda bir değişiklik olmadığını söyledi.

Antalyalılar Kurban Bayramı için Arife Günü pazar alışverişine koştu. Kepez’de bulunan kapalı pazar yerinde alışveriş yapan vatandaşların kimi fiyatların normal olduğunu söylerken, kimi vatandaş da fiyatların normal günlerden daha pahalı olduğu dile getirdi. Pazarcı esnafı ise, fiyatlarda bir değişiklik olmadığını söyledi. Alışveriş yapan vatandaşlardan Fatma Yazıksız, “Normalde geçen sene böyle değildi. Şuanda her şey çok pahalı. Kimi yerde limon 6 lirayken, bazı yerlerde 10 lira. Meyve sebze desen sürekli artıyor. Şanlıurfa’dan akrabalarım geldi. Ve buradaki pazarların çok pahalı olduğunu söylüyorlar ”dedi.

Pınar Kartal ise,  “Fiyatlar bayram dolayısıyla biraz artmış ama alınmayacak kadar da değil” şeklinde konuştu.

“PAHALI OLDUĞU SÖYLENEMEZ”

Pazarcı esnafı olan Sait Çetin, geçmiş bayramlara göre fiyatların pahalı olmadığını söyledi. Çetin, “Aslında fiyatlar çok pahalı değil. Bizde halden pahalı bir şekilde alıyoruz. Bunu da pazara yansıtmamaya çalışıyoruz. Halin bazı bölümleri de bayram sebebiyle tatile girdi. Bugün biz paramızla mal alamadık. Ama geçmiş yıllara göre pahalı olduğu söylenemez” ifadelerini kullandı.