BAYRAM DÖNÜŞÜ OTOGARLAR DOLDU

Zehra TEKECİ, İrem GÜNEYBAZ

Kurban Bayramı’nda 9 günlük tatilini Antalya’da geçiren vatandaşların dönüş yolculuğu başladı. Bayram tatilinin son günü Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluk yaşandı.

Türkiye’nin dört bir yanından 9 günlük Kurban Bayramı tatili için Antalya’ya gelen, deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini çıkaran vatandaşlar, bugün başlayan mesai öncesi yollara düştü. Merkezde ve ilçelerde bulunan otellerin yüzde yüz doluluğa ulaştığı, tüm hafta sahillerde ve sokaklarda hareketliliğin devam ettiği Antalya’da, tatilin son günü de hareketli geçti. Sabah saatlerinden itibaren yaşadıkları şehre gitmek üzere yola çıkan vatandaşlar, gece geç saatlere kadar otogarlarda yoğunluk oluşturdu.

OTOBÜSLERDE YER KALMADI

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan firma yetkilisi Mehmet Güneş son 10 ila 15 gündür otogarlarda çok ciddi bir hareketlilik yaşandığını dile getirdi.  Güneş, “Günlerdir süren yoğunluğumuz tatilin son gününde de devam etti. Hareketlilik tatil öncesinde başlamıştı ancak son gün daha da arttı. Muhtemelen salı gününe kadar da sürecek. Arabalarımız son gün ful çalıştı. Çok ciddi yoğunluk oluştuğu için araçlarımızda yer kalmadı. Vatandaşlarımız bilet bulmakta zorlandı, onları da mağdur etmemeye çalıştık” diye konuştu.

“YÜZÜMÜZ GÜLDÜ”

Güneş, biletlerin bir ay öncesinde satın alınmaya başlandığını belirterek, “Böyle dönemlerde biletler aylar önce satın alınıyor. Biz de ona göre planlama yapıyoruz. Yoğunluk bizim için çok sevindirici. Esnaf olarak yüzümüz güldü çok şükür” dedi.

“EN YAKIN ZAMANDA YENİDEN GELECEĞİM”

Danimarka’dan tatile Antalya’ya gelen Halil Aytaç ise dönüş için otogara geldiğini söyledi. Aytaç, “Bayram tatili için Danimarka’dan Antalya’ya tatile geldim. Ailemle 5 günü burada geçirdim. Çok keyifli bir tatildi. Antalya her ayrıntısıyla çok güzel bir şehir, en yakın zamanda yeniden geleceğim” şeklinde konuştu.

“OTOGAR ÇOK KALABALIK”

Öğrenci Ömer Faruk Kılıç ise “Bayram tatilini arkadaşlarımla burada geçirdim. Şimdi memleketime dönüyorum. Otogar çok kalabalık. Biletimi erkenden aldığım için çok şanslıyım”  ifadelerini kullandı.