BAYRAM

Bayram Hz. Allah’ın rahmetini ümit ederek hasretle beklenip kavuşulan bir gündür. Bayram, Müslümanların Allah-ü Ekber, Allah-ü Ekber Lafza-i Celâli ile Kürre-i Arzı çınlattıkları bir gündür.

Bayram, bu aziz milletin selameti için cansiperane nöbet bekleyen şanlı Mehmetçiklerindir. Bayram, çalıştığı halde borcunu ödeyemeyenler için esnaflara gidip kimliğini gizleyerek veresiye defteri satın alabilenlerindir.

Bayram, sadece güzel kıyafetleri giyinip camiye gitmek değil cüzdanın ağzını açıp başkalarını da sevindirildiği bir gündür. Bayram, sırat köprüsüne varmadan önce bu dünyada fakirlere muhtaçlara yardım edip onlarla kendi arasında sevgi köprüsü kuranlarındır.

Bayram, şahsî ibadet ve dünya kazancı yönünden sadece kendini düşünenlerin değil, verebilmeyi bilen başkasını da memnun edebilenlerindir. Bayram, camiden irtibatını kesenlerin senede iki bayramda alınların secdeye kapandığı bir gündür.

Bayram, ‘ben kardeşlerimi affedersem Hz Allah da beni affeder’ deyip diğer Müslümanlarla barışıldığı bir gündür. Bayram, kıyıda köşede kalmış kimseleri ziyaret edip “Hay Allah senden razı olsun” diye ihtiyarların duasını alanlarındır.

Bayram, davetlere ihtiyacı olmayanları çağırıp sofralar kurup yiyip içmek değil ihtiyarları toplayıp, evinde yalnız bekleyen asıl ihtiyaç sahiplerine sofra kurabilenlerindir.

Bayram, ‘Anne babanla aran nasıl’ diyenlere ‘ geçen sene görüşmüştük’ diyenlerin değil, sık sık onları ziyaret edip yardımlarını esirgemeyenlerindir. Bayram, bir konuda haklı iken aslan kesilip etrafına saldıranların değil bazen de kalp kırmamak için öfkesine hâkim olabilenlerindir.

Bayram, ülkemizde ve dünyada sadece Allah rızası için, Ehl-i Sünnet üzere Peygamber Efendimizin (sav) yolunda nesil yetiştiren öğrenci yurtlarına yardım edebilenlerindir. Bayram, Allah affeder deyip ısrarla günaha devam edenlerin değil günahtan kaçınanların bayramıdır.

Bayram, gelecek seneki bayrama kadar bile bile günah işlememeye karar verenlerindir. Bayram her gün alkol alıp ibadetten uzak duranların değil bayrama gider gibi camiye koşanlarındır.

Bayram ‘bana da bir kilo et düşer mi’ diye kilometrelerce yolu yaya olarak yürüyen Afrikalı kardeşlerimize kurbanını ulaştıranlarındır. Bayram, batılılar tarafından sömürülüp aç ve susuz kalan Afrikalı kardeşlerimize kuyu açıp ahirette Kevser Irmağı’ndan içmeyi hak edenlerindir.

HAKİKİ BAYRAMLAR

Bayram, hoca efendilere namazda okuduğu sûre ve dualardaki eksiklerini düzelttirip şartlarına uygun namaz kılanlarındır. Bayram, son nefeste imanımı götürebilir miyim diye uykusu kaçan hassas Müslümanlarındır. Bayram, gıybetten kaçıp ibadetlerini muhafaza eden ağzı bütünlerindir. Yüce Rabbim hakiki bayramlara kavuşmak niyeti ile cümlemizi Cennette buluştursun inşallah.

Allah’a emanet olun!