BAYKALSIZ CHP BU KADAR OLUR

CHP’nin ortaya çıkan veya SIZDIĞI iddia edilen LİSTESİNE bakınca “Ah be DENİZ BAYKAL” diye iç geçirdim. Çünkü LOKOMOTİF bir isim göremedim. CHP 50 yıl sonra BAYKAL’SIZ bir seçime gidecek. Belki de bunun bedelini AĞIR ödeyecek gibi. Bana biraz öyle geliyor ve veya BAYKAL’ı görmeye alıştığımız için.

Bana göre Antalya’da BAYKALSIZ seçim MEYVESİZ AĞAÇ gibi olacak. Ne tadı ne de tuzu olacak. Bugüne kadar hep LİSTE BAŞI olarak gördüğümüz BAYKAL bu kez yok. CHP listelerinden 10 kez girdiği milletvekilliği seçiminde, 9 kez 1'inci sırada kendisine yer bulmuştu BAYKAL! Ancak 14 Mayıs’ta maalesef sadece KALPLERDE olacak.

Almıştık aslında biz gazeteciler her seçimde onun fotoğrafını aynı sandıkta çekmeye. Hatta, dönüp bize GÜLÜMSEMESİNE. Ama ölümlü dünyadayız. Yeri doldurulamayacak. BAYKAL’SIZ bir seçim Antalya’dan CHP milletvekili olabilmek için 109 kişi başvurmuştu. Listede CANI SIKILAN aday adayı olmuş gibi bir hava vardı. Sanırım bu elenmiş.

Pazar günü geçici listeler YSK’ya verilecek. Bunun öncesinde hummalı bir çalışma yapıyormuş CHP yönetimi. 109 kişilik liste 30’a düşürülüp Genel Başkan’a sunulacakmış. Hep cek, cak, miş, mış diyorum. Nedeni ise kesin net bir bilgi yok. Sadece kulis bilgisi. Sonra KEMAL KILIÇDARIOĞLU 30 kişilik listeyi 16 veya 17’ye düşecekmiş.



Kulislere göre; Cavit Arı, Kemal Özkiraz, Sururi Çorabatır, Nilüfer Deveci, Aliye Coşar, Devrim Kök, Nusret Bayar, Kemal Öner, Mehmet Balık, Murat Özçelik, Vahap Tuncer, Asım Bozkurt ve Garip Erdoğan önerilen listede yer alacak ADAY ADAYLARI.

Tabi bunlar düne kadar geçerliydi. Dün SP, DEVA, GELECEK ve DP’nin CHP amblemi altında TEK LİSTE ile seçime katılma kararıyla değişti. Hesaplar bir anda ALT ÜST oldu.

CHP’den kimler hangi sırada yer alacak, SAADET PARTİSİ adayı tabanda kabul görecek mi, diğer partilere KONTENJAN verilecek mi? Bu sorular MİLLET İTTİFAKI’NIN geleceğini de belirleyecek.

Bu hesaplar Pazar akşamına kadar LOTO-TOTO hesabı gibi daha çok yapılacak. Ancak unutulmaması gereken bir gerçek var ki o da BAYKALSIZ bir seçim CHP’yi çok zorlayacak. Bunun nedeni ise LİSTE. Bunun delili ADAY ADAYLARININ profilleri. Bunun sonucu CHP tabanının kabul etmeyeceği SP, DEVA, GELECEK ve DP’nin adayları.

Hani KILIÇDAROĞLU, “Baharlar gelecek” diyor ya. Bende diyorum ki siz bu listelerle BAHARI görmeden KARA KIŞI yaşayacak gibisiniz. İnanmıyor musunuz? O zaman ŞORTLU ANKETÖR hariç tarafsız bir ANKET şirketine SON DAKİKA anketi yaptırıp SONUCU gözlerinizle görün.

OĞULLAR VE KIZLAR

İYİ Parti ile ilgili bir şey yazmayayım diyorum amma beni adeta zorluyorlar. Malzemenin biri bitiyor diğeri ortaya çıkıyor. Mübarek her gün yeni bir konu önüme getiriliyor. Bir tarafta BABALAR ve OĞULLARI diğer yanda BABALAR ve KIZLARI! Hangisinden başlayayım diye YAZI-TURA attım. Oğullar öncelik hakkı kazandı. Zaten tek kişi.

İYİ Parti Döşemealtı İlçe Başkanı ALİ ÖZBEY diye biri var. Döşemealtıspor atkısı ile yakışıklı pozları veriyor. ÖZBEY’in bir dev genç bir oğlu var FEHMİ ÖZZBEY adında! Oğul ÖZBEY ne iş yapar bilmem, yaşı kaç onu da bilmem amma İYİ Parti’den milletvekili ADAY ADAYI yapılmış. Hatta babası tarafından sahaya sürülmüş bir oyuncu gibi.

Aldığım bilgilere göre İYİ Parti’nin EN GENÇ ADAY ADAYI imiş. Allah ömrünü uzun etsin. Amma bütün çalışmaları da BABASI yapıyormuş. İş öyle bir hal almış ki babası oğlu adına TEŞEKKÜR ediyormuş. “Bal tutan parmağını yalar” misali babası ilçe başkanı olan ADAY ADAYI olup siyaset yapıyor. Bir de bunun tam aksi BABALAR ve KIZLARI durumu var. Film adı gibi!

Bu bölümde ilk isim DR. ÖZLEM KARATAŞ. Sağlık camiası kendisini iyi tanır. Babası eski DYP Milletvekili ALİ KARATAŞ’ı da. Baba KARATAŞ yaş kemale erince kızını sahaya sürmüş. KARATAŞ ailesi böyle yapar da ÇELEBİOĞLU ailesi durur mu? Vara yoğa dayağı yiyen NAİL ÇELEBİOĞLU da kızı DT. GÖRKEM ERTÜRK’ü kendi yerine ADAY ADAYI yapmış.

Şu tabloya bakıp İYİ Parti için aklıma gelen tek şey AKRABA-İ TALAKAT PARTİSİ lafı geliyor. Bir tarafta baba ve oğlu, diğer tarafta babalar ve kızları. Sanırım AİLE ŞİRKETİ ile siyaset ve ÜLKE yönetimini karıştırıyorlar. Ne diyeyim, “Allah akıl fikir versin.”