BAYKAL’IN YERİNİ ÇAVUŞOĞLU ALDI!

 

ANTALYA, Türk siyaset tarihinde önemli şehirlerden birisidir. TBMM’nin önemli isimlerinin bazıları bu şehirden çıkmıştır. Hatta siyaset tarihine isimlerini yazdırmışlardır.

 

Benim bildiğim kadarıyla bazı siyasetçiler bırakın TBMM’yi bu şehirde isimlerini herkesin beynine KAZIMIŞTIR. Çünkü verdikleri hizmet ve ŞEHİR AİDİYETİ ile isimleri ön plana çıkmıştır.

 

İşte bu nedenle bazı isimler hala hatırlanır. Örnek verecek olursam 8. Dönem Milletvekili BURHANETTİN ONAT, 10. Dönem Milletvekili ATİLLA KONUK ve ADNAN SELEKLER.

 

Bu isimlerden birçoğu hala hatıralar ve hafızalarda yaşamakta veya yaşatılmakta; Burhanettin Onat ve Atilla Konuk. Ben sadece Atilla Konuk’u hatırlıyorum. Çünkü bu şehre ve takımına AŞIK herkesin dilinde olan biriydi. ANTALYASPOR’un kurucu başkanıdır aynı zamanda.

 

Gelelim yakın tarihimizde iz bırakın siyasetçilere. Bir dönem bakanlık da yapan 17. Dönem Milletvekili SUUDİ TÜREL yine hatırladığım isimlerden biri. Onun döneminde bu şehir ENERJİ ve SU çalışmaları konusunda baya bir YATIRIMA kavuşmuştur.

 

Gelelim çok yakın tarihimizde asıl İZ bırakan belleklerde yer eden siyasilerimize. 15. dönemden itibaren Türk SİYASET tarihinin her alanında adı olan DENİZ BAYKAL’a.

 

Sadece milletvekilliği, başbakan yardımcılığı ve bakanlıkları değil, CHP tarihine de ismini ALTIN HARFLERLE yazdırmış bir siyasetçimizdir. İster beğenin ister beğenmeyin.

 

Neden mi? BAYKAL, hem de bu şehrin yetiştirdiği ilk ve tek parti genel başkanı! Öyle böyle değil. TBMM’nin 15. döneminden beri yasamanın içinde yer almıştır.

CHP’nin olduğu kadar Türk siyaset tarihinde önemli bir AKTÖR olmuştur. GENEL BAŞKANLIK koltuğundan her ne kadar KASET operasyonu ile indirilse de BAYKAL’ın ağırlığı hep hissedilmiştir.

 

DENİZ BAYKAL, geçirdiği rahatsızlıktan sonra bile CHP’nin ve partiye gönül verenlerin vazgeçilmez bir ismi olmuştur. Bunun en büyük kanıtı da ölünceye kadar partide MİLLETVEKİLİ olarak görev yapmasıdır.

 

Zaten CHP’ye baktığınız zaman partinin içindeki CUMHURİYETÇİ ve ATATÜRKÇÜ isimlerin tasfiye edildiğini açık ve net olarak görürsünüz.

Allah RAHMET eylesin Deniz Baykal gibi bir ismi CHP bir daha bulabilir mi bulamaz mı bilemiyorum. Ama ANTALYA ikinci bir ismi buldu gibime geliyor.

 

Hem Türk siyasetine hem de dünya siyasetine ismini KAZITAN bir isim; MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU! 22. dönemden beri TBMM’de Antalya Milletvekili olarak yer alıyor.

AK PARTİ’NİN kuruluşunda yer almış önemli bir isim. Bir dönem Avrupa Parlamentosu’nda BAŞKAN olarak görev yaptı. O dönem, “KEÇİ de güderiz AVRUPA'YI da yönetiriz” sözleri ile tüm dünyaya önemli bir mesaj vermişti.

Sonrasında ise 2015 yılından beri Türkiye Cumhuriyeti DIŞİŞLERİ Bakanı olarak Türk siyaset tarihinde ÖNEMLİ bir isim oldu. Halen bu görevini sürdürüyor.

 

Çavuşoğlu, Süleyman DEMİREL hükümetlerinde dışişleri bakanlığı görevinde bulunan Ihsan Sabri ÇAĞLAYANGIL'IN sekiz yıl bir aylık görev süresini geçerek, 13 YIL dışişleri bakanlığı koltuğunda oturan Tevfik Rüştü ARAS'TAN sonra Türkiye siyasi tarihinde en uzun süre dışişleri bakanlığı yapan ikinci kişi oldu.

 

Yani burada anlatmaya çalıştığım sadece Dışişleri Bakanı MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU olarak değil, tüm dünyada Türkiye adına kurduğu iki ilişkilerde de konuşulan bir isim olduğu.

 

CHP’de BAYKAL ne ise şu an AK Parti’de de ÇAVUŞOĞLU benim açımdan öyle bir isimdir. Belki ANTALYA bazında baktığımız zaman BAYKAL’ın yerini alan siyasetteki isim olarak bundan sonra yer alacak tek kişi ÇAVUŞOĞLU olacaktır.

Bunu yakın zamanda hep birlikte YAŞAYARAK görüp öğreneceğiz.

 

DENİZCİLERİN BEKLENTİSİ

 

SEÇİM yaklaştıkça siyaset kızışıyor. Ancak ortaya doğru dürüst bir PROJE koyan yok desem yeridir. Herkes aldı başını bir KAVGAYA tutuşmuş gidiyor. Harala gürele MÜBAREK.

 

Sadece İKTİDAR partisinin adaylarından bu şehir için neler yapılacağına dair sözler ve VAATLER duyuyor ve görüyoruz. Ancak bunların içinde bile DENİZCİLİK yok.

Lakin benim denizci dostum İZZET ÜNLÜ bana bir yazı attı. Hem de denizcilerin büyük beklentisi olan MARİNALAR konusu. İyi ki de gündeme getirdi.

 

ÜNLÜ, Antalya’ya yani MARİNALAR kazandırılması gerektiğini belirtiyor. ‘Deniz Turizmi’ nin geliştirilmesi için MARİNALARIN hem de yenilerinin şart olduğunu vurguluyor.

 

Özellikle YAT TURİZİMİNDE dünya ve özellikle de AKDENIZ genelinde istenilen payın alınabilmesi için bunun şart olduğunu ifade ediyor. Mevcutların ise niteliklerinin iyileştirilmesi gerektiğini kaydediyor bizim İzzet Ünlü!

 

Hatta Antalya’daki marina kapasitelerinin arttırılması için NEHİR ağızlarına yapabileceğimiz yerleri de şöyle sıralıyor; “Aksu çayı, Acısu Deresi, Köprüçayı, Manavgat Irmağı, Aklara Çayı, Dim Çayı, Sapa Deresi.”

 

İzzet Ünlü iyi bir denizci ve Antalya dostudur. Verdiği tüyolar iyi takip edilip değerlendirilmelidir diye düşünüyorum. Çünkü bu onun değil tüm denizcilerin TALEBIDIR.