BAŞTAN SONA REZALET

Ligde rahat bir konuma yükselen ve orta sıralarda tutunan temsilcimiz Alanyaspor, Galatasaray’ı ağırladığı maçta ne yazık ki hak etmediği ve istemediği bir sonuç aldı. Alanyaspor son haftalarda üst üste kazanan kadrosu ile sahada yer alırken, Galatasaray ise eksiksiz bir şekilde her zamana ki oyunu ile Alanya’ya geldi. Fatih Hoca’nın kazanan kadrosu maça da mükemmel başladı. Önde pres yaparak hızlı hücuma çıkan Alanyaspor atak yediği nadir anlarda ise 5’li savunma hattı ile mükemmel bir ilk yarı oynadı. Olgunlaşmamış ataklar olsa da maç tamamen turuncu yeşilli ekibin kontrolünde ve istediği gibi gidiyordu. Özellikle orta alan da Leroy Fer ve Richard rakibe bariz bir üstünlük kurdu ve hücum hattımız da mücadelesi ile alkış topladı. Tüm bu iyi şeylerin arasında rezaletler başladı.

Öncelikle hocamız kural kitapçığında yer alsa da bugüne kadar ligde onlarca belki yüzlerce yapılmasına rağmen asla uygulanmayan bir kural yüzünden direkt tribüne yollandı. Hakeme alan dışında itiraz yasağını ilk kez futbolumuzda görmüş olduk. Maçın başında hocamızı yiyen hakem denen arkadaş hiç duracak gibi değildi ve maç boyu rezaletlerine devam etti. Nelsson’un elle kestiği yüzde yüz ve Efecan’ın düşürüldüğü yüzde doksan dokuz penaltıları VAR’a bile başvurmadan es geçti. Bütün takdir haklarını Galatasaray’dan yana kullanan ve Alanyaspor’a adeta sakın bu maçı yenmek gibi bir düşünceye kapılmayın diyen hakem arkadaş baktı olmayacak Fer’i de oyundan attı ve takımı 10 kişi bıraktı. Ben uzun zamandır Alanyaspor’un bu kadar doğrandığı göz göre göre, üst üste hatalar yapılan bir maç daha görmemiştim. Sahada terör estiren hakem maçın ilk rezaletiydi.

İkinci rezalet taraftardı. Bütün stat tamamen dolu olunca sevinmiştim ve baskı kurulabilir diye düşünmüştüm. Ancak tribün maç boyu adeta sinema izler gibi maç izledi ve 90 dakika Galatasaray deplasmanını dinledi. Anadolu maçlarında bile daha çok sesi çıkan Alanyaspor tribünü sanırım komple Galatasaraylı. Üstelik hadi sesiniz çıkmadı organize olamadınız, Galatasaray her gol attığında gol sesleri bizim koltuklardan yükseldi. Kale arkasında bir kaç kişi tepki gösterdi de olaylar çok şükür büyümedi. Ancak bu şehirde yaşayan, bu şehrin ekmeğini yiyen o tribündeki şahıslar tespit edilip bir daha tribüne alınmamalı. Galatasaraylı olsanız bile oturun sessizce maçınızı izleyin bu yapılan alenen tahriktir. Alanyaspor yarın galibiyet aldığında da sakın sevinmeye de kalkmasınlar.

Tribünüyle, hakemiyle, ikinci yarıdaki Alanyaspor’un kondisyon eksikliğiyle, kötü oyuncu değişiklikleri ile gerçekten rezalet bir maç izledik. Son dönemdeki çok iyi oyunlarımız ve üst üste gelen galibiyetler sonrası bu yenilgi nazar boncuğu olsun. En azından takımın eksikleri böyle maçlarda daha net görülür ve gelecek yıl için de fikir kazanmış olunur diyerek bardağa dolu tarafından bakalım.