BAŞKENT ANKARA’YA 'ANTALYA' DAMGASI

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam bayrağı AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'e devretti. Antalya’dan kongreye katılan 600 kadın, iki tribünü dolduran tek il olarak dikkat çekti.

Bayrağı devreden AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, Türk kadının her türlü sorununda yanında olan ve sahip çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’ye 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şükranlarını sundu. Yeni başkan Ayşe Keşir ise, kadınların ekonomik, sosyal, siyasal hayatın her alanında etkin şekilde bulunmasının o toplumun gelişmişlik göstergesi olduğunu belirtti. Keşir, "Maziden atiye kurduğumuz köprüde bizi biz yapan değerlerimizle yine yeniden buluşarak büyük Türkiye'yi kadın, erkek hep birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum" dedi.

ERDOĞAN’DAN “8 MART” MESAJI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Kadın hakları konusunda en ileri sayılan ülkelerdeki cinayetler ülkemizden katbekat fazla. Ülkemizde tek bir kadının dahi alçakça katledilmesine, caddelerin ortasında dövülmesine,  Samsun’da yakın zamanda yaşanan hadise haklılık payı çıkarmaz. Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Biz bunları ne ana muhalefete ne de diğerlerine bırakamayız. Elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı. Kadınların her durumda Türkiye’nin bel kemiği olduğunu ve Türkiye’yi 2023’e taşıma konusunda en büyük görevin yine kadınlara düştüğünü dile getirdi. Öncelikle eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadınların Kadınlar Günü’nü kutladı.

ANTALYA 19 İLÇESİYLE KONGREDE

Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz önderliğinde 19 İlçe yönetimiyle beraber AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'ne katılım sağladı. Yılmaz, “19 İlçe başkanlarımız ve kıymetli yönetimleriyle coşku ve heyecanımızı hiç yitirmeden kongremiz için çıktığımız yolda, hiç bitmeyen enerjimizi Cumhurbaşkanımız ve Başkanlarımıza hissettirmiş olmak bizim en büyük gururumuzdur. Cumhurbaşkanımızın Antalya tribününe bakıp ‘Antalya’ ismini telaffuz etmesi içimizdeki coşkuyu ve 2023’e olan inancımızı bir kat daha artırmıştır” dedi.

Kongreye katılan 600 AK kadın, iki tribünü dolduran tek ilin Antalya olmasını sağlarken, Başkan Keyik Yılmaz, “Kongremiz, inandığımız yolda ne kadar emin adımlarla ilerlediğimizi ve ne denli güçlü bir teşkilatla yürüdüğümüzü bize bir kez daha gösterdi” dedi.

HABER MERKEZİ