BAŞKENT ANKARA’DA 'MANAVGAT' ZİRVESİ

Antalya milletvekilleri Dr. Tuba Vural Çokal, İbrahim Aydın, Kemal Çelik ve Atay Uslu, belediye başkanları ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret etti. Heyet, Manavgat bölgesinde Temmuz ayında meydana gelen orman yangını sonrası bölgeye yapılacak yatırım ve çalışmaları görüştü.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret eden Antalya heyetinde AK Parti Milletvekilleri Tuba Vural Çokal, İbrahim Aydın, Kemal Çelik ve Atay Uslu'ya Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, AK Parti Serik İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay ve AFAD İl Müdürü Fevzi Timur eşlik etti. Yangının etkilediği bölgelerde devam eden çalışmaların görüşüldüğü toplantıda vatandaşlar için yapılan evler, devam eden ev ve ahır inşaatları, yapılan hasar tespit çalışmaları görüşüldü. Çalışmalar mahalle mahalle ele alındı. Yangının etkilediği bölgede yaşayan vatandaşların ilettiği talepler, sorunlar ve çözüm yolları da konuşuldu. Yangın bölgesine yapılan yatırımların ele alındığı toplantıda özellikle yeni yatırımlar içinde istişareler yapıldı.

BELEDİYELERE YARDIM GÖNDERİLDİ

Devletin yangın afetinin yaralarını sarmak için imkânlarını seferber ettiğini dile getiren Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal, yangının yaralarının sarılması sırasında hiçbir ayrım yapılmadığını söyledi. Çokal, "Biz vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü konusunda kim iyi niyetle çalışıyorsa destek veriyoruz. Yanında oluyoruz. Hiçbir ayrım yapmıyoruz. Mesela yangın bölgesindeki belediyelere yardımlar yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'ne Manavgat için 50 milyon lira, Alanya için 50 milyon lira gönderildi. Belediyelere yaptıkları çalışmaları için destek verildi. Büyükşehir Belediyesi'ne, Manavgat Belediyesi'ne, Alanya Belediyesi'ne, İbradı Belediyesi'ne, Akseki Belediyesi'ne ve Gündoğmuş Belediyesi'ne yardımlar yapıldı. Bir milyonlar lirayı bulan destekler belediyelerin hesabına yatırıldı" dedi.

YANGIN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYIZ

"Biz ayrım yapmıyoruz, yangın afeti üzerinden siyaset yapılmasına izin vermeyiz" diyen Milletvekili Çokal. "Bizim önceliğimiz millet. Derdimiz vatandaşlarımızın sorunlarını çözülmesi. Haftalardır sahalardayız. Raporlarımızı sunduk, Sayın Bakanımız gerekli talimatları verdi. İnşallah en kısa sürede vatandaşlarımız evlerine yerleşecek, bereketli topraklarımız yeniden canlanacak" diye konuştu.

HABER MERKEZİ