BAŞKANLARI KADIN TEŞKİLAT ERKEĞİMSİ

Türkiye’de siyaset enteresan bir kurum. Kimin eli kimin cebinde, kim kimle, kim neyi savunur belli değil. Adı var ama adı ile ilgisi yok, başka var ama onunla da alakası yoktur. Türkiye’nin 100 Yılı seçimi yaklaştıkça enteresan enteresan tablolar ortaya çıkıyor. Kimisi CHP kimisi MHP, kimisi de DP’msi görünümlü partiler beliriyor.

Hatırlayanlarınız olacaktır. Bir süre önce İYİ Parti Antalya İl Başkanı ve yönetimini belirleyen kongre yapıldı. Vahdet Afşin Karacan İl Başkanı seçildi.Kongrenin bitiminden sonra oluşan yeni yönetim listesine bakıp ‘MHP’MSİ GÖRÜNÜMLÜ İYİ PARTİ’ başlıklı yazıyı kaleme almıştım. Yönetimin çoğunluğu eski MHP’li Ülkücü idi.

Aradan geçen zaman içinde partinin bu kez İl Başkanlığı Divan Kurulu belirlenmiş. 49 kişilik il yönetiminde 13 kadından bir tek isim bile 19 kişilik listeye girememiş veya alınmamış! Şu işi bir bakar mısınız? İYİ Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener. Yani bir kadın. Yani KADININ ADI VAR amma KENDİSİ YOK! Erkek egemen bir yönetim var.

Her lafta kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyleyen bu insanlar nasıl oluyor da yönetimlerini ERKEĞİMSİ bir liste ile şekillendiriyorlar anlamış değilim. Şimdi böyle bir kafa ve mantık İKTİDAR OLSA ne olacak acaba? İnanın bunların yanında kadınların ESAMASİ bile okunmayacaktır. Çünkü görünüm değişse de MANTIK değişmiyor.

İYİ Parti Antalya’da dikkatimi çeken bir başka konusu ise hala partinin resmi internet sitesinde İl Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun hala değiştirilmemesi! Yaşadığı AŞK SKANDALI nedeniyle görevinden istifa etmek zorunda kalan Mehmet Başaran ve yönetimi hala görevde görünüyor. İnsan bunu bari bir değiştirir!

Niye mi? Ben merak edip baktım o eski listeye. Orada bile KADININ ADI VAR. Hem de 9 isimle. Ben baktım ŞAŞIRDIM. Acaba sizde bakınca UTANIRMIZSINIZ?

ANAYASAYI GEÇTİLER

Türkiye’de Anayasa’nın kaç sayfadan oluştuğunu hiç merak edeniniz var mı? Vallahi ben dün Millet İttifakı’nın ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin açıklanması ile merak edip baktım. İki gün öncesine dönelim. Altılı masanın açıkladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin detayları paylaşıldı. 9 ana, 73 alt başlıktan oluşan 2 bin 500'e yakın maddede eylemler ve vaatler sıralandı. Metnin 244 sayfadan oluştuğu görüldü. ADAY yok ama METİN var!

Neyse. Merakımdan bu ya. Ya bu ortak metin 244 sayfada Anayasamız kaç sayfa acaba diye şöyle bir kısa araştırma yaptım. Koskoca ANAYASA bile 242 sayfa! Anayasa’dan 2 fazla!

Bu kadar mı? Mevcut Anayasa'da 7 kısım, 177 madde ve 16 geçici madde bulunuyor. Millet İttifakı madem bu kadar iyi çalışıyordu o zaman yeni bir ANAYASA yazımı yapsalardı ya.

İttifakın küçük üyelerinden Ali Babacan’ın, “Bize ‘Aday kim, aday kim’ diyorlar. Ben de buradan Sayın Erdoğan’a ve Sayın Bahçeli’ye soruyorum: Bizim kapı gibi 2300 maddelik seçim beyannamemiz var. Sizinki nerede? Türkiye’nin yarınlarıyla ilgili vizyonunuz ne? Biz iş odaklıyız, onlar kişi odaklı” demiş.

Babacan’ın bu söyledikleri aklıma rahmetli Necmettin Erbakan hocanın “HADİ ORADAN HADİ ORDAN” ifadelerini getirdi. “Dağ fare doğurdu” misali Millet İttifakı’nın ‘Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin TURİZM bölümüne de bir göz attım. Bugüne kadar söylenenlerin bir değişik versiyonu.

Bir de Konaklama Vergisi bölümü var. Muhalefet bu kanun çıktığında İTİRAZ etmiş ve KALDIRILSIN demişlerdi! Baktım metne buradan alınan vergiler adil paylaştırılacakmış! Demek ki iş başa düşünce gerçeklerle yüzleşince öyle ATIP-TUTMAKLA olmuyormuş.

BU AYIP HEPİMİZE YETER

Kudsi Erguner. Kendisi Türkiye’nin en iyi Neyzenlerinden birisi. Hem de Mevlevilik ruhunu iyi bilenlerdendir. Yıllar önce ‘Mevlana İhtifalleri’nde tanımıştım. Sanırım 1980’lerde. Önceki gün sosyal medyada, “Mevlevilik sadece dönmeye indirgenince, Konya'da mânâ! turizminden sonra kâğıt havlu reklamına da âlet edildi. Vah ki eyvah” yazılı bir fotoğraf paylaşımı ile gördüm.

Ayrıca, “Bu rezalete hâlâ dervişlik Hoş görüdür bunda da bir hikmet vardır diyenlere de bir paket tuvalet kâğıdı hediyem olsun” ifadelerinin yer aldığı paylaşımı ile dikkatimi çekti ünlü Neyzen.

Haksız da değil yani. Yahu milletin kıçını silmek için kullandığı kağıt peçete ile SEMAZEN mankeninin sarıp sarmalayıp REKLAM yapmakta neyin nesi? Şaşkınlık mı nedir? Mevlevilik ruhu ve MEVLANA’YI bu kadar küçümsemek ve MANAYI indirgemek İNSANLIKTA manen geldiğimiz noktanın belgesidir.

Haklısın Kudsi Erguner. Yapılan yenilir yutulur bir iş değil ve kocaman bir AYIP. Bu ayıbı temizlemekte sanırım Konya’yı yönetenlere düşmektedir.