'AZMETTİRİCİ' BAŞKANA 1 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

Antalya’da hayatını kaybeden Fatih Eğilmez’i “cebir ve tehditle hürriyetinden yoksun bırakmakla” suçlanan CHP’li Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 6 yıl hapse mahkum edildi. Başkan Genç’in cezası yapılan indirimlerle 1 yıl 3 aya düşürüldü.

Antalya’da geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Fatih Eğilmez;  Döşemealtı Belediye Başkanı CHP’li Turgay Genç’in talimatıyla, bazı isimler hakkında tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlamasıyla 11 Ekim 2017 tarihinde savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BAŞKAN GENÇ, TALİMAT VERMİŞ

Eğilmez, kız arkadaşı ile sohbet ederken yanlarına gelen 4 şahsın kendisini tehditle Turgay Genç’in yanına götürdüğünü iddia etti. Bunun üzerine Fatih Eğilmez’i zorla başkanın yanına götürdükleri iddia edilen ve o tarihte Belediye Özel Kalem Müdürü olan Servet Ö. ile koruma ve makam şoförü Hayri A., güreş başpehlivanı Ali A. ve Döşemealtı Spor Kulübü Başkanı Zafer S. ile bu kişileri  azmettirdiği iddia edilen Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç hakkında dava açıldı. 

TURGAY GENÇ’E 1 YIL 3 AY HAPİS

Antalya 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 7’inci duruşmada sonuçlandı.  Yapılan indirimlerle dört sanığı 'cebir ve tehdit ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 1 yıl 8 ay hapse mahkum eden mahkeme, bu kişileri azmettirdiği iddiasıyla Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’i ise 3 yıl hapse mahkum etti. Bu suçu birden fazla kişi ile işlediği gerekçesiyle cezayı 6 yıla çıkaran mahkeme, yapılan indirimlerle 1 yıl 3 aya düşürdü.

5 YILLIK DENETİM SÜRESİNDE

Cezanın 2 yıldan az süreli hapis ve sanığın daha önce suç işlememiş olmasını dikkate alan mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına hükmedilen Turgay Genç, bu süreçte herhangi bir suçtan ceza alırsa 1 yıl 3 ay hapis cezasını da yatacak. Şayet 5 yıl içinde herhangi bir suçtan ceza almaz ise 5 yılın sonunda bu ceza silinecek.