BAŞKAN YÜCEL’DEN MÜJDE YAĞMURU

2021 yılının ilk Belediye Meclis Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, müjdeli haberleri üst üste verdi

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirilen Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Meclis toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in açılış konuşması ile saat 14.00’de başladı. Yücel’in ardından söz alan grup başkanları özellikle pandemi döneminde vatandaşlara olan yardımların artması konusuna değindiler. Yeni yılın tüm Türkiye’ye ve Alanya’ya hayırlı olmasını dileyen grup başkanları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü de kutladılar.AK Parti Grup Başkanı açılış konuşmasında Mehmet Ali Kiriş bir müjde verdi. Kiriş, Antalya’da yapılacak olan şehir hastanesinin ihalesinin tamamlandığını ve kısa sürede yapım işlerinin başlayacağını söyledi. Kiriş, yeni sağlık tesisi için büyük emekleri olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti.

“KENT MEYDANI İÇİN İLK KAZMA VURULACAK”

Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Grup Başkanlarının ardından Başkan Yücel, yapılan çalışmalar ve önümüzdeki süreçte yapılacak olan projeler hakkında bilgiler vardı. Başkan Yücel, kent meydanı ve yeni belediye binası çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Yücel, “6 ay içerisinde belediye binamız bitiyor. İnşallah oraya taşınacağız. Bu yılın sonunda da Kent Meydanı için de ilk kazmayı vuracağız.” dedi. Alanya Kaymakamlığı Binası, Alanya Belediye Binası ve Atatürk Heykeli’nin bulunduğu bölgede dev bir kent meydanı yapılarak Alanya’ya kazandırılacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

Yücel, kentsel dönüşüm projelerinin de devam ettiğini ve Cumhuriyet Mahallesi’nde yapılacak olan toplu kentsel dönüşüm çalışmalarının analiz aşamalarının tamamlandığını, projenin de tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Başkan Yücel, vatandaşlarla da anlaşılarak hızlı bir şekilde kentsel dönüşümün Cumhuriyet Mahallesi’nde başlayacağını söyledi. Yücel, bu bölgenin Alanya’ya örnek olacağını ve diğer bölgelerde de toplu kentsel dönüşümün yapılacağını söyledi.

SPOR ALANLARI GELİYOR

Başkan Yücel meclis üyelerine seslendiği konuşmasında, “Demirtaş, Kestel, Toslak, Yaylalı, Çamlıca, Güney Kültür Merkezi ve Sosyal Tesislerini önceki yıllarda hizmete açmıştık. 2. dönemimizde de Batı bölgesine çok önemli sosyal tesisler kazandırdık. Bölgenin en büyük ihtiyaçları arasında olan kütüphanesi, açık ve kapalı sosyal alanları ile bölge halkına en iyi şekilde hizmet verecek olan Konaklı Kültür Merkezi’ni ve İncekum Çok Amaçlı Salonun inşaatını tamamladık. Batı Bölgemizde 5 bin metrekarelik alanı ile Alanya’nın en geniş ve en modern kapalı pazarı olan Avsallar Kapalı Pazar Yeri’ni de bitirerek hizmete açıyoruz. Yine Karamanlar Mahallemize, bölgenin talepleri doğrultusunda Kapalı Sosyal Tesis Alanı inşa ettik.  Batı bölgemize kazandırdığımız bu eserlerimizin Alanyamıza, bölgemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİLERİN TERİ KURUMADAN…”

Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Grup Başkanlarının ardından Başkan Yücel, yapılan çalışmalar ve önümüzdeki süreçte yapılacak olan projeler hakkında detaylı bilgiler vardı. Başkan Yücel, 17 yıllık belediye başkanlığı döneminde işçilerin teri kurumadan maaşlarını ödediğini belirtti. Alanya Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nda Başkan Yücel, meclis üyelerine belediyenin yaptığı çalışmalar ve projeleri hakkında bilgi verdi. Kestel ve Alanya Belediye Başkanlığı döneminde işçilerin maaşlarını zamanında yatırdıklarını belirten Başkan Yücel, ''17 yıllık belediye başkanlığım döneminde işçilerimizin teri kurumadan maaşlarını yatırdık. Bunun yanında promosyonlarını da ödedik. Tüm çalışanlara emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. “ şeklinde konuştu.

11 MİLYONLUK TASARRUF

Başkan Yücel, konuşmasında, belediye adına yapılan birçok yatırım ile çok büyük meblağlarda tasarrufa gidildiğini aktardı.Başkan Yücel 7 yıllık görev sürecinde; GES ile 12 milyon 680 bin TL, maden kalker ocağı ile 42 Milyon TL, asfalt plenti ile 38 Milyon TL, beton fabrikası ile 8 Milyon 900 bin TL ve kurulan sera ile 9 Milyon 590 bin TL tasarruf yapıldığını söyledi. Alanya Belediyesi’nin toplam tasarruf miktarı ise 111 milyon 170 bin TL’ye ulaştı.“Yerel Yönetimlerin etkin gücünü, en üretken biçimde kullanarak Alanya’yı çağdaş, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kent vizyonuna kavuşturmak hedefiyle; üretken belediyecilik anlayışımızı uygulamaya geçirdik. Alanya Belediyesi’ni kendi üretimini kendi yapan, dışa bağımlı olmayan ve kendi ayakları üzerinde durabilen bir belediye haline getirdik. “ diyen Başkan Yücel, “Ülkemizin en güçlü belediyeleri arasında yer alan Alanya Belediyesi olarak, elektrik enerjimizi, asfaltımızın hammaddesini, asfaltımızı, betonumuzu, park bahçelerde kullandığımız bitki ve çiçekleri kendimiz üretiyoruz. 2017 yılında Kamu Kurumları arasında en büyük Güneş Enerji Santrali’ni Toslak Mahallesi’nde faaliyete sokarak, belediyemizin kullandığı elektrik enerjisini kendi kaynaklarımızla üretmeye başladık.” ifadelerini kullandı.

YATIRIMLAR TASARRUFU GETİRDİ

Yapılan yatırımlardan edilen tasarruf rakamlarını açıklayan Yücel, “Güneş Enerji Santralimizi büyüterek GES-4 Projesini 2019 yılında devreye almıştık. GES Güçlendirme Projesi ile de 280 Kw daha ekleyerek tesisimizi 3870 Kw gücüne ulaştırdık. Böylelikle % 25 gelir artışı sağladık. Güneş Enerjisi Santrallerinin faaliyete alınmasından bugüne kadar 12 Milyon 680 Bin TL gelir elde ettik.2015 Yılında hizmete açılan Maden Kalker Ocağımızda bugüne kadar 3.000.000 ton üretim yapılmış olup, 42 Milyon TL tasarruf sağlanmıştır.2016 yılında hizmet vermeye başlayan Asfalt plentimizde 280.000 ton asfalt üretimi yapılmış olup; 38 Milyon TL tasarruf elde edilmiştir.2017 Yılında hizmete giren Beton santralimizde üretime geçilmesinden bu yana 70.000 metreküp ton beton üretimi yapılmış olup, 8 Milyon 900 bin TL tasarruf sağlanmıştır.Aynı zamanda, üretim ve depolama amaçlı 8500 metrekarelik açık ve 3200 metrekarelik kapalı alanda kendi seramızı kurduk. 2017 yılında hizmete açtığımız Seramızdan 2020 yılına kadar 9 Milyon 590 bin TL tasarruf sağladık.” dedi.

ASFALTTA REKORA DOYMUYOR

Yapılan asfalt çalışmalarının rakamlarını açıklayan Başkan Yücel, “2020 yılında 105 km asfalt dökümü gerçekleştirirken, 2014-2020 yılları arasında 1151 km’yi aşkın asfalt hizmeti verdik. 7 yılda 2.657.761 metre çörezleme çalışması yaptık.  294.322 metre yeni yol açtık, 1.516.935 metre yol genişlettik. 702.948 metre kaldırım ve parke çalışması yaptık. Bu rakamlara baktığımızda, Alanya Belediyesi’nin ilmek ilmek santim santim kentin tüm noktalarında nasıl çalıştığını, merkezden yaylalara, doğudan batıya kentin her noktasında varlığını nasıl hissettirdiğini anlayabilirsiniz.” şeklinde konuştu.Yücel sözlerini, “Alanya Belediyesi artık, tasarruf ederek üreten, ürettikçe güçlenen, güçlendikçe büyüyen ve kendi kendine yeten bir belediyedir.” şeklinde tamamladı.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ BELLİ OLDU

Alanya Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda 2021 yılı denetim komisyonu belli oldu. Gündemin 5. maddesinde yapılan gizli oylama sonucu geçtiğimiz yıl ile aynı isimler denetim komisyonuna seçildi. Denetim Komsiyonu’na MHP'den Tunahan Kasapoğlu ve Fevzi Alaettinoğlu, CHP'den Nazmi Zavlak, Ak Parti'den Alper Birer ve İyi Parti'den Fikret Arık seçildi. Tüm isimler 36 oy ile meclis üyelerinin tamamının oyunu aldı.

HABER MERKEZİ