BAŞKAN YÜCEL’DEN LİDER’E ZİYARET

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Lider Medya ziyaretinde Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yücel, “Turizmde cumhurbaşkanımızın ve Putin’in açıklamaları doğrultusunda, ülkemizin menfaatlerine yönelik duruşumuzla iyi bir dönem geçireceğimizi düşünüyoruz. “dedi.

Ahmet ARĞILLI/Bayram OKUDAN

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel dün Lider Medya’yı ziyaret etti. Ziyaretinde gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Yücel, çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi. Yücel açıklamasında dünya gündeminin yakından takip ettiği ve Türk turizminin iki önemli kaynağı olan Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşla ilgili, “Turizm ülkemizin, Antalya’nın ve Alanya’nın olmazsa olmazları arasındadır. Bu yıl sezonda dünyanın Türkiye’ye bakış açısı nedeniyle 2018 ve 2019’da ulaştığımız rekor rakamların da üstünde bir turist sayısı beklerken, her geçen gün yeni bir habere uyandığımız bir sürece girdik. Bu süreçte turizmde cumhurbaşkanımızın ve Putin’in açıklamaları doğrultusunda ülkemizin menfaatlerini yönelik duruşumuzla iyi bir dönem geçireceğimizi düşünüyoruz. Öte yandan en kısa sürede Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesini istiyoruz. Bunun en kısa sürede gerçekleşmesini, daha fazla kan akmamasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

“ALANYA BİRÇOK PROJEYE LİDERLİK YAPIYOR”

Alanya’da yürütülen projelere ilişkin de bilgi veren Yücel, Alanya’nın birçok projesi ile örnek alınan bir ilçe olduğunu ifade etti. Yücel, bu yıl eğitim ve sağlık alanındaki çalışmalara ağırlık verdiklerini aktararak, “Alanya her yönüyle birçok projeye liderlik yapan bir ilçedir. Her gün yeni bir proje ile ilçemize katkı sunmaya devam ediyoruz. Özellikle eğitim, sağlık ve sosyal projelerimize ağırlık veriyoruz. Alanya diğer bölgelerden farklı olarak 126 ülkeden 45 bin yerleşik yabancının bulunduğu bir ilçe. Bu nedenle alt ve üst yapıda spordan turizme, eğitimden sağlığa dünden bugüne planlamalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.