BAŞKAN YILDIZ’DAN ‘SAPLANTILI’ ÇIKIŞI

Gündemi belirleyen konularla Antalya’nın nabzını tutmaya devam eden Lider Gazetesi, “CHP, BU KEZ ‘DÜŞÜK’ YAPTI” başlığıyla manşetten duyurduğu haberiyle, bomba etkisi yarattı. Parti üyesi Nurcan Y., CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız’ın, 2016 yılında kendisine zorla tecavüz ettiğini, ardından hamile kaldığını ve bebeğin düşmesi için defalarca darp ettiğini iddia ederek, Yıldız ve ailesini dolandırıcı çetesi olmakla suçlamıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yıldız, iddiaların tamamen asılsız olduğunu ileri sürdü. Nurcan Y.,’nin, daha önce de aynı iftiralarda bulunduğunu savunan Yıldız, mahkeme kararıyla şahıs hakkında tehdit, hakaret ve şantaj suçlarından uzaklaştırma kararı çıktığını söyledi. Nurcan Y.,’nin, saplantılı bir kişiliğe sahip olduğunu öne süren Başkan Yıldız, kendisine sürekli, ‘Ben kadınım. Her şeyi yaparım. Çirkeflikte üstüme yoktur’ dediğini aktardı.

AKSU’DAKİ TECAVÜZ İDDİASI

Aksu CHP teşkilatında olan Nurcan Y., İlçe Başkanı Kenan Yıldız’ın kendisine tecavüz ettiğini, hamile kaldığını ve bebeğinin düşmesi için Kenan Yıldız tarafından defalarca şiddete maruz kaldığını iddia etmişti. Nurcan Y., gazetemize daha önce yaptığı açıklamasında, yalnızca tecavüz ve şiddet değil, aynı zamanda Kenan Yıldız tarafından yaklaşık 250 bin TL zarara uğratıldığını dile getirerek İlçe Başkanı Kenan Yıldız ve ailesini dolandırıcı çetesi olmakla suçlamıştı.

KAN DONDURAN AÇIKLAMA

Aksu’daki yayla şenlikleri dönüşü Kenan Yıldız tarafından tecavüze uğradığını iddia eden Nurcan Y., şu ifadeleri kullanmıştı: “Ben o dönemde bir fabrikada çalışıyordum. CHP’ye üyeyim. Kendisiyle partiye gidip, gelirken tanıştım. O zamanlar böyle bir insan olduğunu bilmiyordum. Aksu’da yayla şenlikleri oluyordu. Yayladan dönerken gece saatlerinde ben su çeşmesine gitmiştim. Arkamdan gelmiş. Sonra bana tecavüz etmeye başladı. Karşı koydum ama başaramadım. Sonrasında da adım çıkmasın, rezil olmayayım diye dini nikahla evlendim. O dönemlerde ailem, Kenan Yıldız ile olmama çok karşı çıkmıştı. Ama ben dinlemedim” demiş ve Yıldız’dan hamile kaldığını ileri sürerek, “Düşük yapmam için beni darp etti” diye ithamlarda bunulmuştu.

YILDIZ: SUÇLAMALAR ASILSIZDIR

Haberde ismi geçen Aksu CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda iddiaların asılsız olduğunu ileri sürerek, mahkeme kararıyla Nurcan Y.’nin tehdit, hakaret ve şantaj suçlarından suçlu bulunduğunu dile getirdi. Yıldız, “Nurcan Y., saplantılı bir arkadaşımız. Daha önce aynı hareketleri bize yaptı. Biz de mahkeme yoluna başvurduk. Nurcan Y., mahkeme sonucunda tehdit, hakaret ve şantaj suçlarından suçlu bulundu. Nurcan Y., için mahkeme 3 ay uzaklaştırma kararı verdi. Mahkeme Nurcan Y.’nin bize yaklaşmaması yönünde karar verdi. Biz uğraşmak istemedik. Sonra tekrar aynı hareketleri yapmaya başladı. Taciz, şantaj işlerine devam etti. Tekrar dava açtık. 11. Ağır ceza mahkemesinde süreç devam ediyor.  Bu tür suçların hepsi asılsızdır” dedi.

“KESİNLİKLE İLİŞKİM OLMADI”

Nurcan Y., ile bir ilişkisi olmadığı ve 250 bin TL para aldığı yönündeki iddiaları cevaplayan Başkan Yıldız, “Kesinlikle bir ilişkim olmadı. Nurcan Y., bana ‘Ben kadınım. Her şeyi yaparım. Herkes bana inanır. Çirkeflikte üstüme yoktur’ diyordu. Şimdi bunları yapıyor ve herkesi inandırıyor. 250 bin TL para aldığımı iddia etmiş. Mahkeme de bu iddiadan aklandım. Banka hesaplarım ve giderlerim kontrol edildi. Kesinlikle 1 kuruş para almadım” ifadelerin kaydetti.

“NURCAN Y. AÇIKÇA SUÇ İŞLİYOR”

Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız’ın avukatı Barış Konyar da, konuyla ilgili açıklama yaptı. Konyar, “Bu iddialar asılsızdır. Bu hanımefendi başka nedenlerle bu işi yapmıştır. Hatta ilçe başkanımıza komik bir iftira attı. 80 yaşındaki engelli bir kadın için başkanımızla ‘ilişkisi var’ diye iftira attı. Nurcan Y.’nin normal şartlarda uzaklaştırma kararı var. Buna rağmen bu tür işler yapıyor. Mahkeme kararına rağmen hala suç işliyor” diye konuştu.

 

YILDIZ’IN ÖNE SÜRDÜĞÜ MAHKEME KARARLARI

CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Nurcan Y. hakkında açtığı davada, mahkeme tarafından alınan kararları sundu:

-Nurcan Y.’nin Kenan Yıldız hakkında şiddet, tehdit, hakaret gibi davranışlarda bulunmaması için uyarılmasına,

-Nurcan Y.’nin Kenan Yıldız’ın konutuna ve iş yerine yaklaşmamasına,

-Nurcan Y.’nin Kenan Yıldız’ın şahsi eşyalarına ve ev eşyalarına zarar vermemesine

-Nurcan Y.’nin Kenan Yıldız’ın iletişim araçlarıyla veya diğer yollarla rahatsız etmemesine

Bu kararların 3 ay süreyle geçerli olduğuna…

Faruk ÇELİK