BAŞKAN YARDIMCILARINA SORUŞTURMA İZNİ ŞOKU

Alanya’da bugün açılan bir soruşturma kamuoyunun gündemine oturdu. Antalya Valiliği, tarafından Alanya’da bulunan 4 bloktan oluşan bir site için soruşturma yazısı gönderdi. Alanya Kaymakamlığı gelen yazı üzerine Alanya Belediyesi’ndeki 9 yetkili hakkında soruşturma kararı verdi.

Alanya İlçesi dün açılan bir soruşturma izniyle çalkalanıyor. Antalya Valiliği’nin gönderdiği yazı üzerine Alanya Kaymakamlığı harekete geçti. Alanya’da 4 bloktan oluşan site için soruşturma izni veren kaymakamlık, inceleme sonucunda,  belediye başkan yardımcıları Hasan Erdoğan, Tunahan Kasapoğlu, İmar ve Şehircilik Müdürü Murat Satı, Mimar Hilmi Tunahan Özer, Mimar Fatih Öz, inşaat mühendisileri Adem Uysal, Hüseyin Uysal ile teknikerler Mustafa Özkan ve Hamit Yüksel hakkında soruşturma izni verdi. Alınan karar Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

 

SORUŞTURMANIN NEDENLERİ

Antalya Valiliği’nin gönderdiği yazıda soruşturma nedenleri de yer aldı. İşte 4 bloktan olan sitenin soruşturma nedenleri: “138m2 yapı ruhsatında fazla alan verildiği, yapıda aykırıların bulunduğu, aykırıların inşaatın yapımı aşamasında başladığı ve bu haliyle yapı kullanma izin belgesi düzenlendiği, Kat bahçesi olarak adlandırılan mahallerin tamamının kapalı alana dönüştürüldüğü, Balkon olarak adlandırılan mahallerde çizim tekniklerinde yanıltmaya yönlendirerek bir kısmının kapalı alana dönüştürüldüğü, Asma kat olarak adlandırılan 3.00 kotunda numarataj krokisinde yer almayan dükkanlardan bağımsız konut tasarımı yapıldığı, A blokta asma katın bulunulduğu kotta (+3.00 kotunda) binanın arka cephesinde bulunan mahallerin, zemin katta bulunan dükkanlarla olan bağlantısının bulunmadığı, bahse konu F-F aksı ile K-K aksı arası ile 3-3 aksı ile  l 7-17 aksı arasında kalan bölümün onaylı  mimari projede konut kullanım amacına yönelik çizildiği, kesitlerde -3.00 kotunda belirtilen akslar arasında kalan mahallerin  adının yazılmadığı,  Projede  giriş  kapılarının  gösterilmediği, numarataj krokisinde bağımsız  bölümlere numara verilmediği, Ticaret  alanında  asma  kat  yapılabileceğine dair plan da bir hüküm bulunmadığı halde asma kat hakkı bulunmayan yerde asma katlı yapı ruhsatı edindiği, asma katın usulsüz olarak verildiği, ancak yapı sahipleri tarafından  19 ve 20 nolu asma katlı dükkanlar için yapı kayıt belgesi alındığı, Mimari proje müellifi  tarafından  çizim standlarına uygun olmayan mimari projede eksik ve yanıltmayı amaçlayan mimari proje tasarımı yapıldığı ve onaylanarak ruhsat verildiği, Emsale dahil edilmeyen alanlar olan kat bahçesi ve balkon gibi mahallerin  mimari  projede  kapalı  alan  olarak  çizilerek  aykırılığa  zemin  hazırlandığı  bu  durumun  Belediye ve Yapı Denetim Kuruluşu tarafından da onaylanarak ruhsat verildiği.”

HABER MERKEZİ