BAŞKAN UYSAL'DAN 'DOBRA DOBRA' AÇIKLAMALAR

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Lider Haber’de yayınlanan Dobra Dobra Programının canlı yayın konuğu oldu. 21 Şubat Pazartesi günü, Kırcami’de bin ölçekli planlama için Muratpaşa Belediye Meclisi'ni olağanüstü toplantıya davet etmeye hazırlanan Başkan Uysal, Mevcut tapuların yüzde 99 oranında geçerliliğini koruyacağını ve yaz ayına kadar ruhsatların teslim edilebileceğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi olağanüstü toplanarak, Kırcami bölgesinde 41 yıldır Antalya’nın kanayan yarası haline gelmiş imar sorununu çözecek olan 1/25.000 ve 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planını onayladı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ardından 21 Şubat Pazartesi günü, bin ölçekli planlama için Muratpaşa Belediye Meclisi'ni olağanüstü toplantıya davet etmeye hazırlanan Başkan Uysal, tarihi meclis öncesi Lider Haber’de yayınlanan ve Ahmet Demir’in moderatörlüğünde gerçekleşen Dobra Dobra programının canlı yayın konuğu oldu. Ahmet Demir’in sorularını yanıtlayan Başkan Uysal, Kırcami’nin önünün açıldığını ve en kısa zamanda inşaat ruhsatı vermek istediklerini belirterek, “Antalyamızın çok önemli bir sorunu. Şehrin göbeğinde kalmış bir kara parçası. Çözülmesi gereken bir kentleşme problemi. Çok önemli sayıda komşumuzun orada yeri var. Yüzde yüz mahrem memurlarımızla konuyu çözdük ve çok az sayıda dava geldi. Aleyhimize karar verildi. İstinafa götürdük Konya'ya. 100 binlik zaten yürüyen bir çalışmaydı ve Bakanlığa sunuldu. Sayın Murat Kurum imzaladı. Teşekkür ederiz. Bugün 5 binlik ve 25 binlik kararlar meclisten geçti. Önümüzde hiçbir engel kalmadı” dedi.

“KAPALI KAPILAR ARDINDA…”

Başkan Uysal, Kırcami İmar Planıyla ilgili bazı siyasilere de tepki göstererek, “Toplumun duyarlılığı yükseldikçe, sorun büyüdükçe herkes kendi katkısını çok büyük ifade etmeye çalışıyor. Emek çekiliyor. Komşularımız, kimin ne kadar emeği olduğunu biliyor. Derdi yaşayan bilir. Komşularımız birer plancı gibi olmuş durumdalar. Bu sorunların hepsini aşıyorlar ve onları ve şehrimizi rahatlatacağız. Ben herkesi tebrik ediyorum. Göz önünde katkı sağlar gibi konuşup, kapalı kapılar ardında hiçbir katkısı olmayanlar da var.  İmar planına ben dokunamadım neden dokunamadım diyenler var. Dokunmayıver! Bu da tüm milletin eşit muamele olduğu bir plan olsun” diye konuştu.

“SİYASET HAPI YUTMUŞLAR”

Kırcami İmar Planı’nı siyaset üstü gördüğünü söyleyen Başkan Uysal, “Siyaset hapı yutmuş bir çevre var. Ben Kırcami’yi oy lafıyla hiçbir zaman yan yana kullanmadım. Sıcak seçim meydanının malzemesi olarak görmedik. Kırcami’nin adını bile anmadık siyaset üstü gördük. Büyük bir hassasiyetle geldik. Bu kişiler bir kısmı ben yoksam bu plan çıkmasın diyor. Bir kısmı bunların zamanında bu plan çıkmasın diyenler var” dedi.

“İKİYÜZLÜLÜK YAPANLAR VAR”

Kırcami İmar Planı ile ilgili olarak kararlılığını devam ettireceğinin altını çizen Başkan Uysal, konuyla ilgili herhangi bir iptalin söz konusu olması halinde ertesi gün yine mecliste olacaklarını belirterek, “İkiyüzlülük yapanlar var. Bunu sabote edenler var. Hiçbir şey gizli kalmıyor. İnşallah bundan sonrası için bu süreci geride bırakmış oluruz. Komşularımız bunun uğrunda nereye gidiliyorsa gitmek bizim vatan borcumuz. Herhangi bir iptal olursa, ertesi gün yine meclisteyiz. Sonucu ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz. Bu kişisel bir sorun değil, şehrin milletin sorunu. Son nefesimize kadar yaparız. Her defasında dava açıp kapalı kapılar ardında iş çevirenler var. Bu plana yüzde 87 oy vererek komşularım bana bu görevi vermiş. O çevreleri ben uyarıyorum. Şu ya da bu gücümüz var diye kendinize güvenmeyin milletin önüne geçemezsiniz” diye konuştu.

21 ŞUBAT'TAN SONRA…

Muratpaşa Belediye Meclisi'nin 21 Şubat’ta bin ölçekli planlama için toplanmasıyla birlikte en kısa sürede ruhsat vermeyi planladklarını söyleyen Başkan Uysal, “Binlik çıkmış oluyor. Parselasyon çalışmaları başlayacak. 2 dava var. Encümenden çıkaracağız. En kısa sürede yaza kadar ruhsat vermeyi hedefliyorum. Ayrıca Kırcami İmar Planı ile de trafikte ciddi rahatlama olacak. Kıyıdaki hatlara binen yük azalacak” dedi.

“HİZMET KONUSUNDA AYRIM YOK”

Mahalleler arasında hizmet konusunda ayrım yapıldığı iddialarını yanıtlayan Başkan Uysal, yeni yapılan mahallelerin eski mahallelere oranla daha yeşil olduğunu ve bu nedenle bir ayrım yapılıyormuş izlenimi oluştuğunu söyleyen Başkan Uysal, “Bizim dönemimizde ayrım mümkün değil. Turunç Masa vatandaş adına o sorunu alıp, çözülene kadar takip ediyor. Turunç Masa, vatandaşın belediyedeki avukatı. İlk yıllarda yol, kaldırım doğal gaz çalışmaları çok yoğun devam etti. Belediyemiz bıkmadan usanmadan hizmet etti. Temel sorunlarımızı çöze çöze gittik. Sorun yoğunluğu bakımından mahalleler şuan eşit durumda. Altındağ mahallemiz Memurevleri mahallelerimizde yeterince yeşil alan kalmadığı için yeşil alanın önemini ilk etapta kamu yaşantısına yansıtamadığımız yıllar. İste istemez 80’li yıllarda oluşan mahallelere göre 90 ve 2000’li yıllarda oluşan mahalleler daha yeşil olan mahalleler oluyor. Bir ayrımmış gibi duruyor ama hizmet verme konusunda en küçük bir ayrım yok. İmar planlarındaki 20 yıl önceki yeşil alanların korunamadığı ve kıyı alanlardaki  yeşil alan bariz gözüküyor bu da böyle bir algıya neden oluyor. Yaşam şartları yeni kurulan mahallelerde daha ferah. Mevcut şartlarda hizmet etmeye gayret ediyoruz.

“EK BÜTÇE TALEBİMİZ OLACAK”

Tasarruflu ve üretken bir belediye olduklarının da altını çizen Başkan Uysal, “Yorganına göre ayağını uzatan bir belediyeyiz. Her işimizi kendimiz yapıyoruz. Müteahhidimiz yok. Kendi personelimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tasarrufçu, üretken ve kendi yağında kavrulan bir belediyeyiz. Borç sorunumuz yok. Bütçe sorunumuz yok idi yeni maliyetlerle şuanda bütçemiz yüzde 25. Ek bütçe talebimiz olacak” dedi.

"KALDIRIM VE YOL VEREREK BELEDİYECİLİK OLMAZ"

Muratapaşa Belediyesi olarak kültür ve sanat faaliyetlerine de önem gösterdiklerini söyleyen Başkan Uysal, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Sadece kaldırım yol vererek belediyecilik olmaz. Böyle yaparak sadece büyük bir köye dönüşürüz. Kültür, sanat ve medeni faaliyetler lazım. Uluslararası itibar lazım. Fiziksel mekanlarımız iyi olacak hem de şehrimiz yaşamaktan heves duyacağımız kültürel faaliyetlerin de ortamını oluşturacağız. Tüm bunlar için hedef gerekiyor.Birlik beraberlik içinde geleceğini olumlu tanzim edecek tüm engelleri aşarak kol kola millet olarak yürüyorum. Siyaseti kamu önünde tutmayalım. Muratpaşamız da herkesin herkese saygı duyduğu, kültür- sanat olarak yüksek olduğu ve tüm Türkiye Muratpaşamız ve Antalyamız gibi olsun."

HABER MERKEZİ