BAŞKAN ÜSTÜNE YATTI

Geçtiğimiz meclis toplantısında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Halk Ekmek’e gelen zamdan haberi olmadığını söyledi. Bu kadar da basiretsiz bir açıklama olamaz. Haberi yoksa bile bunu dile getirmesini ben doğru bulmadım.

Başkanı Böcek’in temel ihtiyaç olan ekmeğe yapılan zamdan habersiz olmasını inanın aklım almıyor. Koca bir şehrin yönetimine talip olmuş, vatandaşlar tarafından bu talebe olumlu cevap almış Başkan Böcek’in, “Ekmek zammından haberim yok” demesi çoğu kesim tarafından tepkiyle karşılandı.

Başkan Böcek, EKDAĞ Yönetim Kurulu Başkanı ile görüşeceğini ve bir toplantı gerçekleştirip, ekmek ile ilgili gerekli indirimi sağlayacağını belirtti. Gelin Görün ki o günden bu yana en ufak bir girişim yapılmadı.

Fırınlar, un ve benzeri ürünlerin yüksek maliyetinden dolayı illegal bir zamma başvurarak ekmek fiyatını 2 lira 50 kuruşa çıkarmıştı. Bu zammın hemen ardından Halk Ekmek birden 2 lira 25 kuruşa yükseldi. Yani normal ekmek ile arada 25 kuruşluk bir fark kaldı.

Ne yazık ki Antalya büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışından çok uzak bir tutum sergiliyor. Temel ihtiyaç olan ekmeğin bu kadar pahalı olması vatandaşın da belini büküyor.

Bildiğim kadarıyla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Halk Ekmek üretimini sağlayan firmanın en büyük kazancı 5 yıldızlı otellere ürettiği envai çeşit ekmekler oluyor.

Zaten otellerden yeterince para kazanılıyor. Hala neden vatandaşın cebindeki 3 kuruşa göz dikiliyor anlamış değilim. Umarım Başkan Böcek, bir an önce söylediği toplantıyı gerçekleştirir ve ekmek fiyatları indirime gider. Vatandaş ad rahat bir nefes alır.

CEVİZLİ FIRINI

Yıllardır Akseki ilçesi Cevizli Mahallesi’ne hizmet eden Cevizli Fırını’nın ruhsatı, işletme sahibi tarafından komple CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilerek, kapatıldı. Kapatılmasının hemen arkasından Aksekili vatandaşların fırının tekrar açılması için talepte bulundu.

Cevizli Fırını o bölge için önem teşkil ediyor. Bu yüzden Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, hemen harekete geçerek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, fırının Cevizli Mahallesi’ne geri verilmesini ve hizmete açılmasını istediğini belirttiğini ancak, Büyükşehir Belediye Başkan’ı Muhittin Böcek tarafından dönüş yapılmadığı bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’e Cevizli Fırını’nın geri verilmesini rica etmesine rağmen geri dönüş yapılmadığını belirten Başkan Özkan, “Muhittin Böcek Başkan’a çok rica ettim, burayı belediyemize verin, biz hizmete açalım, yöreye hizmet ettiğini söyledim. Döneceğini söyledi, ne dönüş yapıldı, ne de bilgi dahi verilmedi. Tüm hemşerilerim gibi çok üzülüyoruz ama Allah’ın izniyle Cevizli ve yörenin bu sıkıntısını Akseki Belediyesi olarak en kısa zaman da çözmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Gönlünüz rahat olsun. Tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimle” ifadelerini kullandı.

Hem üretemiyorsunuz, hem de üretmeye çalışana engel oluyorsunuz. Antalyalı seçmen bunları unutmaz.