BAŞKAN URFAN ASKON’U ANLATTI

ASKON Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan, geçmişten bugüne ASKON'un geldiği noktayı ve ülke açısından üstlendiği misyonu paylaştı.

ASKON Antalya Şube Başkanı Cahit Urfan, Askon’un geçmişini ve bugününü anlattı. ASKON’un kuruluş sürecini anlatan Urfan, “ASKON bileşik bazda yüzde 150'ye varan faiz oranın olduğu, tüketici fiyatlarında yüzde 72.8 i bulan enflasyonun olduğu, devletin sürekli borçlanıp bankaların kazançlarına kazanç sağladığı buna rağmen sermayenin yeşil sermaye diye ayrıştırıldığı, koalisyon hükümetlerin olduğu, ülkemizin uzun yılardan bu tarafa birikmiş olan, sosyal, ekonomik ve kültürel sorunları iyice yumak haline dönüştüğü bir dönemde; Üye işletmelerin ve ülkemizin rekabet gücünü arttırmak, haksızlıkların giderilmesi mücadelesi vermek ve İktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenmesine katkıda bulunmak amacıyla 1998 yılında kurulmuştur.  ASKON T.C İçişleri Bakanlığı’nın 31.12.2015 tarihli ve 4289 sayılı yazısı üzerine, 5253 Dernekler Kanunu’nun 27. maddesi gereği 12.02.2016 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca ‘Kamu Yararına Çalışan Dernek’ statüsü kazanmıştır.  ASKON yurt içi ve yurt dışında şube ve temsilcilik ağları bulunan 8 bin iş insanı ile 17 bin işletmeye sahip Türkiye’nin en önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından biri haline gelmiştir” dedi.

DERNEK FAALİYETLERİ

Derneğin faaliyetlerine değinen Urfan, “Derneğimiz, tüccar sanayici ve işadamlarının toplumumuzun ekonomik ve sosyal gelişmesinde öncü ve sürükleyici bir kesim olduğu inancı ile demokrasi ve evrensel insan hakları ilkelerinin, düşünce, inanç ve teşebbüs hürriyetlerinin tam olarak ortaya çıktığı bir toplumsal yapının gelişmesine ve toplumsal yapının güçlendirilmesine,  Türkiye’de serbest piyasa ekonomisinin hukuki ve kurumsal alt yapısının tam olarak yerleştirilmesine,  Haksız rekabetin engellenerek sermayenin tekelleşmesinin önüne geçilmesine, Ülkemiz Sanayi ve Hizmet Sektörünün ileri teknoloji ile desteklenmiş doğal ve insan kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullanarak uluslararası alanda rekabet gücünün arttırılmasına, Türkiye’nin bütün illeriyle beraber kalkınmasının önündeki engellerin bertaraf edilmesi için çalışarak zümresel ve bölgesel gelişmişlik farklarını doğuran bütün sebepleri ortadan kaldırma yönünde atılacak adımları desteklemek ve bu amaç doğrultusunda düşünce ve hareket birliğinin oluşturmasına katkılarda bulunmaktadır” diye konuştu.  

YENİ PROJELER

ASKON’un yeni projelerini anlatan Urfan, “Günümüz dünyasında rekabet ortamı çok fazlası ile arttı. Ülkeler birbirleri arasında topluluklar oluşturarak bu rekabetçi ortama direnmeye çalışıyor. Öncelikle bu noktada ASKON olarak aktif bir durum takınmayı ilke edindik. Yurt dışında ülke temsilciliklerimiz ile stratejik öneme sahip ürünler üzerine ortak çalışmalar yürütebileceğimiz bizim gibi iş örgütleri ile ortak çalışmalarımızı arttırmak istiyoruz. Ha keza teknolojisi yüksek stratejik ürünler üzerine teknoloji merkezlerinde ofislerimizi oluşturarak bu alanda faaliyetlerimizi arttırmayı amaçlıyoruz. Bunların yanısıra gelişime açık girişimci gençlerimize desteklerimizi arttırarak onların önünü açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

VERİLEN DESTEKLER

Hükümetin iş insanlarına verdiği destekler hakkında da konuşan Urfan, “Pandemi sürecinde hükümetimiz iş dünyasına gereken destekleri verdi. 15 milyar dolarlık ekonomik istikrar kalkanı ile birlikte devletimiz yanımızda olduğunu göstermeye başladı. Borçların ötelenmesinden tutun finansa erişim noktasına kadar her türlü paket açıklandı. Haliyle normalleşme adımları ile birlikte yılın son çeyreğinde 6.7’lik bir büyüme yakaladık. Bu süreçte ayakta durmayı başardığımız gibi büyümeyi de sağlayabildik.  Elbette her şey dört dörtlük oldu diyemeyiz ama mevcut şartlar içerisinde iş dünyası adına açıklanan paketlerden ve desteklerden memnun olduğumuzu belirtebiliriz” diye ifade etti.

HABER MERKEZİ