Başkan Ünlü çocukları yelken sporuna davet etti

Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, yelken sporunun hızlı karar verme yeteneğini geliştirdiğini söyleyerek çocukları yelken sporuna davet etti.

Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü çocukların erken yaşta yelken sporu ve denizcilikle tanışması gerektiğini ifade etti.

Yelken sporunun çocukların gelişimi için son derece yararlı olduğunu belirten Ünlü, “Yelken sporuyla ilgilenen kişiler; Alçak gönüllüdür. Doğa’nın büyüklüğünde kendinin küçüklüğünü bilir. Kendine güvenir. Birçok  beceriye sahip olurlar. Farklı çözümlerle ve yöntemlerle bitişe ulaşmayı başarırılar. Düşüncelerini nesnel, kuramsal ve görsel biçimde aktarır. Çevre koşullarını irdeler, katılımcılarını belirler. Kendine, rakibinin hakkına, yasalara, kurallara, doğaya saygılıdır. Defalarca dünya şampiyonu olur ve bu uğurda devam edemediği okulunu da başarıyla bitirir. Ülkesini temsil eder. Arkadaşlarına örnek olur. Bu nedenle yelken sporu çok önemlidir. Ebeveynler çocukları erken yaşta denizcilikle tanıştırmalıdır” dedi.


“300 KAT DAHA FAZLA KARAR VERİR”

Başkan İzzet Ünlü, sloganlarının “Çocuklarımız yarınımız, yarınımız yelken” olduğunu vurgulayarak şunları söyledi,” Bir yelkenci bir birim zamanda diğer sporlara göre ortalama 300 kat daha fazla karar verir. Bir yelkenci raftan optimistini indirirken rakibine ihtiyacı olduğunu ve bir yarışı yapabilmek için en az iki rakibinin olmasını, rakibinin ise can dostu olduğunu bilir” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ