BAŞKAN ÜLKER: OKSİJEN TÜPÜYLE YAŞAYAN BİR İLÇE

İçişleri Bakanlığının raporu ile gün yüzüne çıkan Muratpaşa Belediyesi’ndeki ‘bankamatik memurları’ olayı hakkında AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker’den bir açıklama geldi. Ülker, açıklamasında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a cevaplamasını istediği bir takım sorular yöneltirken, Muratpaşa Belediyesi’nde yaşanan usulsüzlükleri sert bir dille eleştirdi.

Bir süredir gündemin en önemli konularından bir haline gelen ve İçişleri Bakanlığının raporu ile duyulan Muratpaşa Belediyesi’ndeki usulsüzlükler hakkında AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker bir açıklama yaptı. Konu hakkında sert eleştirilerde bulunan Ülker, “Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri olan Muratpaşa’nın bırakın hizmetlerle geçen yılları yolsuzluklarla adı anılan 7 yıldır covid-19’a yakalanmış, nefes alamayan oksijen tüpüyle yaşayan bir İlçe haline gelmiştir” diye konuştu.

BAŞKAN ÜLKER’DEN ‘YOLSUZLUK’ ÇIKIŞI

Muratpaşa Belediyesi’nde yaşanan ve bir süredir gündemi meşgul eden ‘bankamatik memurları’ olayıyla ilgili yaptığı açıklamasında AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, şu ifadeleri kullandı:

“Belediye başkan adayımız, meclis üyesi adaylarımız ve İlçe teşkilatımızla bu hayalimizin peşinden gece gündüz demeden çalışmıştık. Ancak bugün üzülerek izliyorum ki Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri olan Muratpaşa’mız bırakın hizmetlerle geçen yılları yolsuzluklarla adı anılan 7 yıldır covid-19’a yakalanmış, nefes alamayan oksijen tüpüyle yaşayan bir illçe haline gelmiştir.”

“ÜMİT UYSAL’A BİR ÇİFT SORU SORACAĞIM”

Şahsı adına defalarca dile getirdiğini ve meclis üyelerinin de yazılı önergeler ile talep etmesine rağmen Mülkiye Müfettişleri raporunun aylardır açıklanmadığını iddia eden Ülker, “Mülkiye Müfettişleri raporunu sorduğumuzda bizleri oyalayan, sözde kadınları savunan ancak kadın grup sözcümüze sesini yükselten; ‘siz değil ben ne zaman istersem o zaman raporu alırsınız’ diyen Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal’ şahsıma ve partime sürekli hakaret eden İlçe başkanını belediye sözcüsü ilan etti” şeklinde ifadeler kullandı.

Açıklamasının devamında ise Ülker, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a şu soruları yöneltti:
“Muratpaşa Belediyesi’ndeki liyakatsız işe alımları aylar öncesinde dile getirdiğimde eski ve yeni İlçe binamızı denetleyen zabıtalar başta olmak üzere Muratpaşa Belediyesi’ndeki çalışan personelleriniz 2 yılı aşkın süredir işe gelmediği halde maaşını tıkır tıkır alan CHP Gençlik Kolları Başkanını özür dilerim Muratpaşa Belediyesi personelini gördükten sonra da işlerini aynı şevk ve istekle yerine getirebilecekler mi? Basında çıkan haberlerde de bankamatik memurları diye tabir edilen şahıslar Muratpaşa Belediyesine maaşlarını aldıkları halde gelmezken, Belediye’de “resmî” hiçbir görevi olmayan CHP Muratpaşa İlçe Başkanınız Hasan Şahin ‘in imar komisyonu toplantıları başta olmak üzere kaç komisyon toplantısına hangi sıfatla katılmış ve arkadaşlarıyla hangi mahallenin imar parselizasyonu için gayrı resmî çalışmalar başlatmıştır?” Ülker, sözlerini Başkanı Ümit Uysal’a “sen artık ister sus, ister cevap ver fark etmiyor” diyerek noktaladı.

HABER MERKEZİ