BAŞKAN TÜTÜNCÜ'DEN ESNAFA DESTEK PAKETİ

Ticari işletmelerindeki kiracı esnafına 6 ay boyunca kira muafiyeti kararı uygulayan Kepez Belediyesi, tam kapanma sürecinde de ilçe esnafının yanında oldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye kiracısı ve açık olan esnaftan Mayıs-Haziran ayı dönemlerine ait kira bedelinin yüzde 50'sinin alınacağını, kapalı olan esnaftan hiç kira bedeli alınmayacağını, esnafın kira sürelerine de 2 ay ekleme yapıldığını müjdeledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (AESOB) ziyaret etti. Başkan Tütüncü, ziyaret sırasında belediye kiracısı esnafa müjde verdi. 17 Mayıs 2021 tarihine kadar tam kapanma sürecine gidildiğini hatırlatan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye encümeninin esnafa yönelik aldığı kararı açıkladı. Başkan Tütüncü, şöyle konuştu:

"Bu kapanma ile ilgili olarak biz Mayıs-Haziran 2021 dönemlerine ilişkin kiracılarımızdan kira almamayı uygun gördük. Bu kısıtlama döneminde açık olan işletmelerimiz olacak, bu açık olan işletmelerimizden alacağımız kira bedeli yüzde 50 olacak. Yani, yüzde 50 tenzilat yapmış olacağız. Hem açık olana da, hem de kapalı olan esnafımızın da sözleşmelerinin devamına 2 ay ilave etmiş olduk. Bu üç karar da esnafımıza hayırlı uğurlu olsun."

Başkan Tütüncü, Mayıs-Haziran ayı dönemlerinde açık olan işletmelerden yüzde 50 kira, kapalı olan esnaftan hiç kira bedeli almayarak esnafa destek olacaklarını vurgulayıp, "Böylece pandemi boyunca belediye kiracısı olan esnafımıza üçüncü destek paketimiz oldu. İşleri yolunda gitmeyen esnaflarımıza yönelikte sosyal destek yardımlarımız bayrama kadarki süreçte de hızlı bir şekilde devam edecektir" dedi.

DERE'DEN TÜTÜNCÜ'YE TEŞEKKÜR

AESOB Başkanı Adlıhan Dere de, Başkan Tütüncü'nün sözde değil, özde esnaf dostu olduğuna vurgu yapıp pandemi döneminde verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un ifadelerine de değinen AESOB Başkanı Adlıhan Dere, "CHP Grup Başkanvekili'nin Kırıkkale Keskin İlçesi belediye başkanının yapmış olduğu açıklamada Kepez Belediyesi'nin adının geçtiğini gördük. Başkanım biz sizi tanıyoruz. Bununla ilgili sizin bu konuya ne kadar hassasiyet gösterdiğinizi biz biliyoruz. İlçemizde de Ermeni soykırımıyla ilgili 2 tane anıt yaptınız. Galiba grup başkan vekilinin dili sürçmüş. Bununla ilgili de düzeltmeyi yapmış. Bununla ilgili söz söylenecek son kişi sizsiniz" diye konuştu.

Kepez Belediyesi, pandemi sürecinde ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen belediye kiracısı 411 esnafa daha önce 2 kez, 3 aylık dönemler halinde kira muafiyeti uyguladı. Esnafa uygulanan 6 aylık kira muafiyeti çalışmasının toplam maliyeti 20 milyon lirayı buluyor.

HABER MERKEZİ