TÜTÜNCÜ’DEN ÖZKOÇ’A DAVA

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un düzenlediği basın toplantısında isimleri karıştırarak ‘Keskin Belediyesi’ yerine ‘Kepez Belediyesi’ demiş Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü sözde Ermeni soykırımına destek vermekle suçlamıştı.

Bayram OKUDAN,  Mustafa KOZAK

Özkoç'tan özür dilemesini isteyen Tütüncü, konuyu mahkemeye taşıyacağını belirterek, “Sende zerre kadar haysiyet varsa, Ermeni soykırımına dair beyanı çıkartır gösterirsin. Gösteremediysen kalkarsın efendi gibi özür dilersin” şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un TBMM kürsüsünden elindeki bir belge ile“ Bu Kepez Belediye Başkanı. AKP’li Kepez Belediye Başkanı yabancı kişilerin ve misyonların da olduğu bir toplantıda video kaydı ve söylemini buradan sizlere açıklıyorum; diyerek gerçeği yansıtmayan sözlerine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’den cevap geldi. Başkan Tütüncü, Kepez Belediyesi hizmet binası önünde AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti İlçe Başkanları, meclis üyeleri ve birim müdürlerinin katılımıyla bir basın açıklaması yaptı.  

TÜTÜNCÜ ÖZKOÇ’A SESLENDİ

Özkoç’a seslenen Tütüncü, şöyle konuştu:

“Dünkü basın toplantısının odağında sadece şahsım vardır. Sadece şahsımı tahkir etmeye, halkın gönlünde edindiğimiz yeri baltalamaya yönelik bir girişim vardır. Başka bir gündemi olmayan bu toplantı için belli ki Engin Özkoç'a birileri belli bir not getirmiş, o da buldumcuk olmuş, işin üzerine atlamış ve TBMM çatısı altında adeta ağzından ufunetler saçılan bir nutuk çekiyor. Eline bir tane kağıt almış. Kağıda baksa kağıdın ortasındaki fotoğraf Kepez Belediye Başkanı değil. Öfke, nefret o kadar gözlerini bürümüş ki maalesef kağıtta ne yazdığını, fotoğrafta kimin olduğunu bile bilemeyecek kadar farklı, aciz bir tablo içerisinde. Şimdi buradan seslenmek istiyorum; Bana bak Engin Özkoç. Eğer sende zerre kadar haysiyet varsa, insanlıktan zerre kadar nasibini almışsan, Kepez belediye başkanının Ermeni Sözde Ermeni soykırımına dair beyanını çıkartır gösterirsin. Gösteremediysen yine zerre kadar insanlıktan nasibini aldıysan, kalkarsın efendi gibi özür dilersin” diye ifade etti.

“2 ÇİFT SÖZÜM VAR”

“Kepez’de kervan yürüyor” diyen Tütüncü, “Belli ki birileri ellerine bir not tutuşturmuş. O da buldumcuk olmuş, bunları çıkmış okumuş. Okumuş, okumuş ondan sonra da o kürsüden inmiş ve gitmiş. O notu kimlerin hangi niyetle Özkoç’a verdiğini biliyorum.  Onlara da söyleyeceğim iki çift söz var. Güneş balçıkla sıvanmaz, ikincisi de; Allah'ın izniyle Kepez'de kervan yürüyor. Böylesi bir hakaretin, haksızlığın iftiranın o dağında olmak bizi üzmüştür. Yolunu şaşırmış bu arkadaşa bu mübarek günlerde rabbimden hidayet diliyorum” şeklinde konuştu.