BAŞKAN TÜRKDOĞAN'DAN TEPKİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda CHP, İYİ, Memleket ve Saadet Partisi üyelerinin Alanya’da turizm tesislerinin yıkılarak konuta dönüştürülmesine engel olacak maddeleri reddetmesine MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’dan açıklama geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Alanya’da ilçe meclisinde alınan karara göre, ilçenin çeşitli bölgelerinde daha önce yıkılan turizm tesislerinin yerine konut yapılmasını, turizm ve esnaf kaybı yaşandığı gerekçesiyle engelleyecek maddeler CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi ve SP temsilcileri tarafından reddedildi. MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan yaptığı açıklamada, Ekonominin can damarı olan Alanya’da, apart otellerin, otellerin ve pansiyonların yıkılıp yerlerine konut inşa edilmesini, “Turizme ve ekonomimize vurulan en büyük darbedir” diye nitelendirdi.

“TAMAMEN SİYASİDİR”

Başta esnaflar olmak üzere, turizm çalışanlarını derinden etkileyecek olan girişimin önüne geçilmesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Türkdoğan, “Alanya Belediyemizin, Alanya turizminin kan kaybetmemesi ve şehrin demografik yapısının daha fazla bozulmaması adına aldığı bu kararın, Antalya Büyükşehir Belediye meclisinde CHP ve İp’li meclis üyeleri tarafından reddedilmesi tamamen siyasidir. Alanyamızın geleceğini karartacak bir adımdır” ifadesine yer verdi.

“ALANYAMIZA YAPILACAK EN BÜYÜK İHANETTİR”

80’in üzerinde turistik tesisin yıkılarak konuta dönüştürüldüğünü ifade eden Başkan Türkdoğan şu ifadelere yer verdi:

“Son birkaç yıldır özellikle Güllerpınarı, Kızlarpınarı ve Mahmutlar Mahalleleri başta olmak üzere şehrimizin bir çok noktasında apart oteller, oteller ve pansiyonlar yıkılarak konuta çevrildi. Bizim bildiğimiz 80’in üzerinde turistik tesis yıkılarak konuta dönüştürüldü.

Şehrimizin  ekonomisinin can damarı ve Alanya’yı cazibe merkezi haline getiren, dünyaya tanıtan turzimdir. Bu şehrin hikayesinin başlangıcı olan turizmi yok etmek üzere otelleri yıkıp konuta çevirmek Alanyamıza yapılacak en büyük ihanettir.”

“SİYASİ GEREKÇELERLE REDDEDİLMESİNİ KINIYORUZ”

Kararın siyasi gerekçelerle reddedilmesini kınayan Türkdoğan, “Alanya Belediyemizin almış olduğu bu kararla Alanyamızın ekonomik, demografik, sosyal ve kültürel olarak geleceği teminat altına alınmak istenmişti. Şehrin geleceğini kurtaracak olan bu önemli kararın siyasi gerekçelerle reddedilmesini kınıyoruz. Şehrimizin geleceğini  yılın sadece 10-15 günü ışıkları yanan, 1+1 konutlara sıkıştıran zihniyeti, esnaflarımızın, turizm çalışanlarımızın ve  Alanya kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Tarih bunu ve Alanya’mıza yapılan her türlü ihaneti yazacaktır! Saygılarımla” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN YÜCEL DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan maddelerin ardından ilçede park ve spor alanları arasında yapılacak değişiminde aynı gruplarca reddedilmesi üzerine Alanya Belediye Başkanı Adam Murat Yücel sessizliğini bozmuş ve  “Alanya Belediyesi’nden gelen kararın siyasi olarak tersine çevrildiğini vurgulayan Yücel, “Bizden gelen karar oy birliği ile siyasi olarak tersine çevrildi. Aynı şekilde iki mahallede yer alan spor ve park tesislerine ilişkin düzenlemelerde reddedildi. O madde karşı imar planını bozmayacak şekilde ve imar planına uygun olarak spor ve park alanının değiştirilmesini içeriyor. Birçok özel okulun ve 10 bine yakın öğrencinin olduğu bir tesiste spor alanı yok. 130 ülke ayağı olan bir bölgede, nüfusu 50 bini geçmiş bir mahallede spor ve park alanı değişiyor. Ancak yapılacak spor tesis alanlarının yakınında bulunan siyasi parti üyesi 2-3 arkadaşımız balkonlarındaki kahve sefaları biteceği için tam 6 aydır bu planların meclisten geçmesin diye uğraşıyor, mücadele veriyorlar. Bizde bir laf vardır ‘Eşekten düşenin halini, eşekten düşen anlar’. Biraz önce benzer maddeler çeşitli ilçeler için de oylama yapıldı. Biz evet demesini bildik. Ama şimdi burada bu konuda üzerinde siyaset yapılıyor. Takdiri meclise bırakıyorum, karara saygı duyuyorum. Ama 3-5 arkadaşım kahve sefası için bunun yaşanması üzücü. Takdiri meclise bırakıyorum” ifadelerini kullanmıştı.