BAŞKAN TOKLU: HÜKÜMETİMİZ GEREKENİ YAPIYOR

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mimar Mustafa Toklu, basın mensupları ile bir araya geldi. Toklu, “Göreve geldiğimiz 2017 yılından bugüne kadar Alanya’mızda yapmış olduğumuz faaliyetlerin yanı sıra gerçekleştirilen projelerimizde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim’’ dedi.

Toplantıda Alanya’ya yapılan yatırımları görüşüp, fikir alış verişinde bulunduklarını ifade eden Başkan Toklu, hükümet tarafından Alanya’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi aktardı. Toklu şöyle konuştu:

“06.04.2021 tarihli ve 3782 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Antalya İli Alanya İlçesi, Hacımehmetli Mahallesinde bulunan 19.301,148 m2’lik alanın Hükümet Konağı yapılmasını teminen İçişleri Bakanlığımıza devri gerçekleşmişti. Bu denli önemli bir yatırımın Alanya’mıza kazandırılacak olmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, desteğini esirgemeyen Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve bölge Milletvekillerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

ÇEVREYOLU PROJESİ TAM GAZ

“Yeni çevreyolu projesinde çalışmalar sürüyor. Alanya Belediyesi’nin bölgede yürütmüş olduğu 18. Madde uygulaması çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Kestel Mahallesi ve ardından da Mahmutlar Mahallesi çıkışlarının tamamlamasıyla Alanya’mızın trafiğinde büyük bir rahatlama olacak. Geçtiğimiz aylarda bağlantı yollarının tamamlanmasıyla birlikte Tosmur mevkiine kadar olan kısımda ki çalışmalar bitirilmişti ve bölge trafiğinde kısmen rahatlama sağlanmıştı.

ALANYA’YA HAZTANE MÜJDESİ

“Eski Alanya Devlet Hastanesi olarak kullanılan ve 12. 791 metrekare üzerine konumlanmış hastanenin yıkım süreci önümüzdeki günlerde başlayacaktır. Söz konusu taşınmaz, devlet hastanesi ve arsası niteliği taşımaktadır. Yıkım aşaması tamamlandıktan sonra Alanya’ya hizmet verecek güzel bir sağlık merkezi inşa edilecektir. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri ile fizibilite çalışmaları tamamlanan ve ardından ihale aşaması yapılan, çalışmaların başlayacağı yeni hastanemiz,  Alanya’nın batı mahallelerine hizmet verecek. ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ardından bölgemize kazandırılan ikinci büyük sağlık hizmeti projesi olan yeni hastanemiz bölgemize, Alanya’mıza şimdiden hayırlı olsun”

YURT KONUSUNDA GEREKEN YAPILIYOR

“Alanya’mızda toplam 2000 (iki bin) öğrenci kapasiteli 6 bloktan oluşan mevcut Yükseköğretim yurdumuzu yeni yapılan 1000 (bin) kişilik yurt ile 3000 (üç bin)’e çıkartıyoruz. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve bölge Milletvekillerimizin destekleriyle yapımı devam eden Alaaddin Keykubat Ünivesitemizin kampüsünde yeni yurdumuzu önümüzdeki dönem Şubat ayında öğrencilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Hükümetimiz Alanya’da yurt konusunda gerekeni yapıyor. Toplamda 137 milyon lirayı bulan yatırımı öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Önümüzdeki dönemde Alanya’mıza yeni yurtların yapımıyla ilgili planlamalarımızı yapıp çalışmaları başlatacağız.’’

KIRSALA 15 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Alanya’da Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı (KKDYP) kapsamında 14.441.153 TL’lik yatırım hayata geçirildi. 5.671.672 TL’lik hibe desteği sağlandı. Yıllar geçtikçe teknolojinin de gelişmesiyle her alanda olduğu gibi tarım alanında da değişmeler oldu. Çiftçilerimizin artık daha konforlu üretim yapabilmeleri için Hükümetimiz her türlü desteği sağladı. Hibe desteklerinin yanı sıra üreticiyi ve çiftçiyi teşvik edici paketler ile çiftçinin yanında oldu, olmaya da devam ediyor.”

HABER MERKEZİ