BAŞKAN TAŞ’TAN EYT'LİLERE MÜJDE

Gazeteci İbrahim Okumamış’ın hazırlayıp sunduğu ve siyasetin nabzının attığı Turuncu Koltuk programına AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş konuk oldu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Taş tarih verdi.

Özge TOPTAŞ, Bayram OKUDAN

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Lider Haber ekranlarında yayınlanan Gazeteci İbrahim Okumamış’ın sunduğu Turuncu Koltuk programına konuk oldu. Programda, tarımdan turizme, ekonomiden siyasete her konu konuşuldu. Başkan Ethem Taş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Elektriği bütün çiftçilere bedava vereceğiz” ifadelerine, “Aç tavuk kendisini buğday ambarında sanar” diyerek yanıt verdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili de son gelişmeleri aktaran Başkan Taş, konuyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

EYT’DE TARİH BELLİ OLDU

Taş, “Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili hükümetimiz bir çalışma yapıyor şu anda ve çalışma nihayete ermek üzere. EYT ile alakalı yasal bir düzenleme yapılıyor. Gerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, gerek Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından bu konuyu çözmek için bir komisyon kuruldu. Bir kanun, yasa ile alakalı çalışma mevcut. Hem emeklilikle ilgili hem de bize gelen talep ve istek şu; Biz çalışmak zorundayız ama çok yüksek prim ödüyoruz. Bununla alakalı bize yardımcı olun. Tarih vermem doğru olmaz ama haziran, temmuz ayında bununla alakalı mecliste yasal düzenleme geleceği. EYT’ye takılan vatandaşlarımızın rahat bir nefes alması için iki üç ay içinde müjdeyi hep birlikte alacağız” şeklinde konuştu.  

TARIM KURULTAYI MÜJDESİ

Başkan İbrahim Taş, “Biz 20 yıldır iktidarda olan bir partiyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, milletvekillerimizle teşkilatlarımızla sürekli sahadayız. Özellikle tarım kesimini çiftçimizi, esnafımızı bunun yanında turizmcimizi, ticaretle uğraşan esnafımızı dinliyoruz. Antalya tarım ve turizmin başkenti. Tarım ve turizm bütün sektörlerin lokomotifi. Önümüzdeki hafta Antalya’daki tarımın tüm temsilcileriyle çok büyük bir tarım kurultayı organize edeceğiz. Bu toplantıda ziraat odası başkanları ve milletvekillerimizle birlikte Antalya’da tarımın tüm temsilcilerimizi çağıracağız. Toplantının tek amacı üreticimizin, çiftçimizin devletimizden taleplerini dosya olarak hazırlayıp, hem tarım bakanımıza hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız” ifadesine yer verdi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNE DESTEK PAKETİ

Rusya-Ukrayna savaşının emlak sektöründeki dalgalanmalar hakkında açıklama yapan Başkan Taş, “Savaştan sonra birtakım misafirlerimizin Antalya’ya gelmesi konut ihtiyacını arttırdı. Şu anda Antalya’da konut meselesini çözmenin tek yolu; konut üretmeye devam etmek. İnşaatla alakalı bir çalışma yapılıyor. Bir ay içerisinde inşaat yapımını hızlandırılacak fiyatları düşürüp dengeleyebilecek bir çalışma üzerinde çalışılıyor. Bununla alakalı yeni bir destek paketi yakın bir sürede Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımız aracılığıyla sağlanacak” diye konuştu.

TOPLU ULAŞIM AÇIKLAMASI

Antalya’da son zamanlarda toplu ulaşımda yaşanan sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Taş, şu ifadeleri kullandı:

“Ulaşım esnafımızla bir aradayız. Menderes Türel döneminde, ulaşım bizim en önemli belediye hizmetlerindendi. Biz o dönemde esnafımızın derdine merhem olmak için ulaşım fiyatlarını minimum seviyede tuttuk ve belediye Ulaşım A.Ş üzerinden esnafın giderlerini tolere etti. O dönemde aylık 38 bin liralık ödeme yaptık ve esnafımız bizi alkışlayarak dua ederek gönderdi. Esnafımızı rahatlattık. Maliyetlerini verdik. Esnafımızın cebinde para kaldı. Biz büyükşehirde ulaşıma zam yapmadık. Türkiye genelinde CHP’li belediye zam yapmamışken Antalya’da CHP’li belediye zam yaptı. Şu anda esnafın yüzde 40’ı icralık durumda ve bunun müsebbibi Antalya Büyükşehir Belediyesi’dir. Belediyenin hizmeti kamu hizmeti. Ulaşım esnafına koşulsuz şartsız destek veririz. Diğer ulaşım fiyatlarına bakıldığında birçok CHP’li belediye fiyatlara zam yapmamışken, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi ulaşma anormal bir zam yaptı.”

SUDA KDV İNDİRİMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelere suda KDV indirimi yapılması talimatıyla, birçok şehirde belediyeler aynı oranda suda KDV indirimine gitti. Ancak CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT’a gelen elektrik faturasını gerekçe gösterip böyle bir indirime gitmedi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Taş, “Cumhurbaşkanımız burada elektrikte, temel gıda da, gübre de, inşaat malzemelerinde indirime gitti. Burada tek amaç menfaat. Milletimizin cebini düşünerek bu yapıldı. Su faturalarında tüm belediyeler KDV indirimi uyguladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi maalesef bunu uygulamadı. Ben buradan yine Böcek ve yönetimine şunu söylüyorum; Bakın vatandaşın lehine olacak işleri, yapmak zorundasınız. Fedakarlık yapmak zorundasınız. Belediye bir ticari işletme, fabrika değildir. Belediye insanlara hizmet etme aracıdır. AK Partili belediyelerimiz hemen uyguladı, bazı CHP’li belediyeler bile uyguladı ama Antalya Büyükşehir Belediyesi inat etti, uygulamıyor. Vatandaşın cebine üç kuruş para girecek, vatandaşımız yüzde 7 indirimli ödeyecek ama elektik fiyatlarını bahane ediyor. Türkiye’nin en pahalı suyunu kullandıran Böcek, bize “Elektrikte indirme gitsinler” diyerek bu işin içinden sıyrılamaz. 13 lira 82 kuruşa su içiyoruz. Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan biziz” ifadelerine yer verdi.