BAŞKAN TAŞ’TAN CHP’Lİ BÖCEK’E ELEŞTİRİ YAĞMURU!

AK Parti Antalya İl Başkanı Taş, düzenlediği basın toplantısında CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i sert bir dille eleştirdi. “Altın portakal siyaset yapma yeri değildir” diyen Taş, “Sayın Böcek, kendi reklamına ne kadar harcadın” diyerek soru yöneltti.

AK Parti Antalya İl Başkanlığının bir otelde düzenlediği basın toplantısına Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz, Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayram Doğan, İl Sekreteri Ferah Ünal, İL Başkan Yardımcıları Ali Bulut, Mahmut Boztepe ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Balakan katıldı. Toplantıda; Antalya gündemini, yapılan ve devam eden yatırımları ve yerelde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

“ANTALYA SAĞLIĞIN BAŞKENTİ OLACAK”

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya’da sağlık yatırımlarının hızla devam ettiğini vurguladı. Antalya Şehir Hastanesi’nin problemsiz şekilde inşaatının devam ettiğini belirten Başkan Taş, "2023 yılı şubat ayında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Antalya sağlığında başkenti olacak. Manavgat Devlet Hastanesi inşaatına başlanacak. 300 yataklı Aksu Devlet Hastanesi de 3 Mayıs 2024'te açılışı yapılacak. 50 yataklı Kumluca Devlet Hastanesi'nin 30 Ekim 2022 tarihinde hizmete girecek. Antalya merkez AMATEM ve ÇAMATEM, Hastanelerinin yüzde 20'si yapıldı. 200 yataklı Alanya Devlet Hastanesi'nin ek inşaatı devam ediyor. Halk Sağlığı Laboratuvarı inşaatı başladı, 10 Şubat 2023 tarihinde açılacak" dedi.

TAŞ’DAN OKUL MÜJDESİ

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Antalya'ya 12 ilkokul müjdesi verdi. Bu okulların 4'ü Kepez, 3'ü Manavgat, 1'Muratpaşa'ya, 1'i Konyaaltı'na, 1'i Alanya'ya, 1'i Serik'e ve 1 Kumluca'ya yapılacağını da söyleyen Taş, "Bu okulların yanına birer tanede anaokulu yapılacak. Ödenekleri geldi" dedi.

“ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR”

Taş, ulaşımı kolaylaştırmayı ve ticaret hacmini artırmayı hedefleyen yol çalışmalarının hızla sürdüğünü de aktardı. Duble yolların yapıldığını söyleyen Taş, “Korkuteli- Çavdır- Seydikemer - Fethiye, Antalya- Kemer- Tekirova- Finike inşaatı devam ediyor. Alanya doğu çevre yolu tamamlanmak üzere. Korkuteli- Bozova- Kızılkaya inşaatı devam ediyor. Korkuteli- Elmalı yolu inşaatı devam etmekte. İbradı-Akseki- Manavgat alanında çalışmalar devam ediyor. Alanya- Hadim- Konya yolunda çalışmalar aralıksız sürüyor" diye konuşmasını sürdürdü.

“BARINMA SORUNUNU ORTADAN KALDIRDIK”

Yurt konusuna da değinen Taş, “Antalya’da şuanda dışarda kalan yurtta kalmayan hiçbir öğrencimiz bulunmamaktadır. Yedekte olan öğrencilerimiz gerek misafirhane gerekse özel yurtlara bu öğrenciler, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından yerleştirilmiştir. İnşaatı devam eden 4 bin 622 kişilikte yurdumuz çok kısa sürede öğrencilerimizin hizmetine alınacaktır. Yurt kapasitesini arttırdık yeni inşaatlarla, yeni yurt kapasitesiyle barınma sorununu ortadan kaldırdık” ifadelerine yer verdi.

“ALTIN PORTAKAL SİYASET YERİ DEĞİL”

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Altın Portakal'ın siyasetle gündeme gelmesi, bir sanatçının orada siyaset yapmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali ödül töreninde Tamer Karadağlı'nın Nihal Yalçın’la yaşadığı polemiğe de değinen Taş,  Karadağlı’nın o sanatçıya tepki göstermesi kesinlikle yerinde ve doğru bulduğunu söyledi.  Altın Portakal’ın siyaset yapma yeri olmadığının altını çizen Taş," Siyaset yapma yeri burasıdır. İl başkanlılarıdır. AK Parti'ye gelsin görüşüne göre diğer partilere gitsin. Altın Portakal'ın böylesine sanatın dışında böylesine maalesef şansız kötü bir olayla gündeme gelmesini İl Başkanı olarak yadırgadım. Bu Antalya'mız için maalesef bir utanç tablosudur. Altın Portakal Antalya'mızın tanıtımının yapılması gereken tarihiyle doğasıyla, sanatıyla, turizmiyle gündeme gelmesi gereken bir sanat mecradır. Altın Portakal siyaset yapma yeri birilerinin şov yapma yeri maalesef değildir. Bugün görüyoruz ki Altın Portakal Antalya'nın tanıtımına katkı sağlamak yerine bugün siyasi ucuz polemiklerle gündeme gelmekte" dedi.

“ALTIN PORTAKAL'A NE KADAR HARCADIN?”

Taş, CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e soruları olduğunu belirterek, "Bu sorulardan kaçmasın yüreği varsa, sizlere cevap versin bende öğreneyim. Sayın Böcek, Altın Portakal'a ne kadar harcadın? Net rakam istiyorum. Altın Portakal'ın maliyeti nedir? Sayın Böcek, kendi reklamına ne kadar harcadın. Altın Portakal'a harcadığın parayı ve kendi reklamına harcadığın parayı Antalya kamuoyu ile paylaşmak zorundasın. Altın Portakal Türkiye'nin, Antalya'nın bir değeridir. Altın Portakal, Böcek'in arka bahçesi değildir. Reklam yapmak istiyorsa Altın Portakal ile değil, yaptığı hizmetlerle reklam yapsın. Antalya'nın tarihin turizminin sanatının ön plana çıkması gerekirken, bu yıl biz Altın Portakal yerine Böcek'in binlerce afişini sosyal medyada ve diğer mecralarda kendi tanıtımını gördük. Kendi tanıtımını yapmak istiyorsa köprülü kavşak üzerine kendi resimlerini assın" diyerek eleştirdi.

CHP TRAFİĞİ ÇİLEYE ÇEVİRDİ

Taş’ın eleştirdiği bir başka konuysa trafik sorunu oldu.  Son 2 buçuk yıldır kent trafiğinin içinden çıkılmaz bir sorun haline geldiğini aktaran Taş, CHP’li Böcek’e göndermelerde bulundu. 10 dakikada gideceğimiz yeri yarım saat 45 dakikaya gidiyoruz diyen Taş, "2.5 yılda Antalya'yı CHP 2002 öncesine çevirdi. Acilen üst, alt geçit ve yeni trafik düzenlemelerine ihtiyaç var. Böcek, kendi tanıtımını yapmak yerine, 2024'ü garantilemek yerine kentin trafik sorunuyla uğraş, trafik meselesini çöz. Halk sana yeni yatırımlar yap, trafik sorununu çöz diye yetki verdi. Siz bu yetkiyi halkın menfaatine değil kendi menfaatlerinize kullanıyorsunuz. Bunun hesabını bu millet soracaktır. Trafik kahır yerine dönüşmüştür" diye belirtti.

“ŞU İŞİ BARİ BİTİRİN”

Hükümet tarafından raylı ulaşım projelerinin tamamlanmasına yönelik ödeneklerin yatırıldığını hatırlatan Taş, bir türlü tamamlanamayan tramvay çalışmaları hakkında “Şu işi bari bitirin” çıkışında bulundu. Taş, "Trafiği mahvettiniz, bari şu tramvayı toplu taşımayı özünde insanlar nefes alsın. Hem sorunu hem çözümü söylüyorum. Tramvayı bitireceksiniz aynı zamanda alternatif güzergâhlarla alt ve üst geçit inşaatlarına başlayacaksınız. Tramvayın parası cebinizde hazır. Yoksa o parayı kendi tanımızda mı kullandınız. 2.5 yıldır ABB'nin çektiği kredilere ya evet ya çekimler oy kullandık. Kredilerin önünde engel olmadık" dedi.