BAŞKAN TAŞ, PİMİ ÇEKİP BOMBAYI BIRAKTI

Antalya’da son günlerde siyaset iyiden iyiye ısınmaya başladı. Tabiri yerinde ise herkes eteklerindeki taşı tek tek dökmeye başladı. Yolsuzluklar, rüşvetler, sorular havada uçuşuyor.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Taş’ın basın toplantısı ile ortalık baya hararetlendi. Taş’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yönelttiği iki soru tansiyonu yükseltti.

Taş, 700 milyon liralık kredinin nereye ve Altın Portakal’da ne kadar harcama yapıldığını Böcek’e sordu. “Açıkla yoksa ben açıklarım” dedi. Ama cevap başka yerden geldi. Böcek’e yöneltilen sorulara CHP’nin atanmış Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz cevap vermeye çalıştı. 700 milyonu es geçip Altın Portakal’a kendince cevap verdi.

Ancak bu tartışma sürürken önceki gün AK Parti İl Başkanı Taş, katıldığı bir televizyon programında aynı soruları yineledi. Hem de kalem kalem cevap istedi. Cevap gelir mi gelmez mi bekleyip göreceğiz.

Fakat Taş’ın konuşmasında, “Paraların doğru yere gitmediğini görüp şerh koyduk. Sayıştay görecektir” demesi olayın ciddiyetini anlatmaya yetiyor sanırım. Öyle kafadan sormamış demek ki!

İbrahim Ethem Taş bir süre önce açıkladığı transfer konusunu tekrar gündeme getirdi. Buna dayanak olarak Büyükşehir Meclisi’nde muhalefetin dağılma sürecini gösterdi.

AK Parti İl Başkanı, bir ilçe belediye başkanı, bir büyükşehir ve 5 ilçe meclis üyesi ile görüşmelerin sürdürüldüğünü açıkladı. Hatta bu görüşmeleri yaparken çok gizli yürüttüklerini belirtip, “Daha öncede böyle bir çalışmamız oldu. Sızınca muhalefet hemen gece vakti önlem aldı” dedi.

Anladığım kadarıyla bu iş gizliden ve hızlı yürütülüyor. Önümüzdeki süreçte bir anda transferler açıklanırsa şaşırmamak lazım. Doğru zamanda doğru hamle yapılacak gibi!

Programda Taş öyle bir açıklama yaptı ki muhalefeti epey karıştıracağa benziyor. Taş, “Muhalefetin içinden bilgiler alıyoruz. Bize bilgi getirenler var” diye konuştu. Taş resmen pimi çekilmiş el bombasını ikinci kez muhalefetin kucağına attı. Bomba patladı. Bunun adı “İçinizde köstebek var” demektir. Bakalım muhalefet bu köstebeği bulabilecek mi?

Başkan Taş, CHP Serik İl Başkanı İbrahim Demir’in istifası ile ortaya çıkan rüşvet olayı hakkında da sert konuştu: “Utanç verici bir olay. Ayıptır, edepsizliktir. Bu bizde olsa hemen ihraç edip ifşa ederdik.”

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Manavgat yangınında evleri yananlara müjde verdi. Buna göre, evi yananlardan Yeşil Kartlı olanların yapım ücretinin tamamını devlet karşılayacak. Bir diğer konuda, yine evi yanan ve yarısı devletten tarafından ödenen hak sahipleri için bir kampanya açılacak. Gelir durumu iyi olmayanların ödemeleri de buradan karşılanacak.

Son olarak ise benimde üzerinde ısrarla durduğum belediyelerdeki olaylar hakkında soruşturma açılıp açılmadığı konusuna da Taş cevap verdi. 3’ü AK Parti’den 8’i muhalefetten toplam 11 belediye başkanı hakkında soruşturma açılmış.

Vallahi ne yalan söyleyeyim benim en çok dikkatimi çeken şu KÖSTEBEK meselesi oldu. Bu doğru ise ki koskoca il başkanı laf olsun diye söylemez, ortalık çok ama çok hareketlenecek.

NEYİN ÇALIŞTAYI BU?

Antalya’da trafik içinden çıkılmaz bir hal almış, günden güne de kangren olma yolunda ilerliyor. Bu şehirde yaşayanların bir numaralı gündemi şehir içi trafik sorunu!

Bu konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin elle tutulur bir tek çalışması olduğunu ben görmedim. Başkan Muhittin Böcek ise ölü taklidi yapıp kulağının üzerine yatıyor.

Ama iş reklama geldi mi, tribüne oynama seansı başladı mı fırsatı kaçırmıyor sayın Böcek. Nasıl mı? Antalya’nın bu sorunu musalla taşında dururken genel başkanına şirin görünme derdinde.

Böcek’in sosyal medyadan duyurduğuna göre, 11 Kasım'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla ‘Ulaşım Çalıştayı’ yapacaklarmış. Bunun içinde yoğun bir hazırlık var.

Çalıştay için milletvekilleri Ensar Aytekin, Burcu Köksal, Mehmet Göker, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Rafet Zeybek ve CHP İl Başkan Nuri Cengiz ile hazırlık toplantısı yapmışlar.

Yahu, Antalya’da trafik içinden çıkılmaz bir hal almışken siz neyin hangi ulaşımın çalıştayını düzenliyorsunuz? Allah aşkına önce şu sorunu bir çözünde öyle çalıştay yapın. Yoksa yaptığınız çalıştay ile bırakın sorun çözmeyi daha da kangren haline getirirsiniz ulaşımı!

ÇOCUKLARA TUZAK

Son dönemde şöyle etrafıma bir bakıyor da en büyük tuzağın çocuklarımıza kurulduğunu fark ediyorum. Bunun için kısa da olsun bir uyarı yapma ihtiyacı hissetim.

Efendim, televizyonların gündüz programları tam bir tuzak olmaya başladı. Dedeler, nineler gündüz televizyon programı izliyor. Amcalar ve babalar ülke kurtarma peşinde, anneler ise dizi izliyor, abi ve ablalar ise sosyal medyada.

Peki çocuklarla kim ilgilenecek? Tabi okulda öğretmen değil mi? Artık şu işten bir vazgeçelim; öğretmen bir bakıcı değil. Siz önce şu tuzaktan kurtulup çocuklarınıza bakın.

Aksi takdirde her şeyi öğretmenden beklemeye kalkarsak tuzağa düşmüş oluruz. Geleceğimizi kendi ellerimizle yok ederiz. Lütfen bu tuzağa dikkat edin ve önleminizi alın derim.