BAŞKAN TAŞ LİDER TV'YE KONUŞTU

Lider TV’de yayınlanan Ahmet Demir ile Dobra Dobra Programı’nın ilk konuğu AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş oldu. Gündeme dair soruları yanıtlayan Taş, "2023 yılında Erdoğan’ı teşkilatlarımızla birlikte yeniden seçtirmek ve Antalya’da Cumhur İttifakı olarak yüzde elliyi geçmek istiyoruz. 2024 yılında da Büyükşehir Belediye seçimlerini ve kaybettiğimiz ilçeleri yeniden kazanacağız. Milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın konuşmasından satırbaşları:

 

Geçtiğimiz günlerde İl Başkanları toplantısına katılan Taş, “ 2 aydır toplantılarımızı video konferans yöntemiyle gerçekleştiriyoruz. 27 Mayıs’ta Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldık. Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, eski adıyla Yassıada yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleşti. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yeni bir ada kuruldu ve yeni isim verildi. Bu adada beni duygulandıran Adnan menderes Müzesi oldu. Tutuklananlar ve idam edilenlerin mektupları sergilenmişti. Aynı zamanda demokrasi ve özgürlükler adasına yakışır Adnan Menderes Kongre Merkezi Vardı. İl başkanları toplantısını orada gerçekleştirdik. Darbe yapanları orada kötü şekilde andık. Türkiye’de birçok darbe girişimi oldu. Türkiye birçok darbe girişimi ve darbelerle karşılaştı. Türkiye’nin ilerlemesini ve gelişmesini istemeyen darbeci zihniyet yine durmadı. Gezi eylemlerini yaptılar. 25 aralık yargıya darbe girişimi. Bizler de 15 Temmuz darbe girişimi gördük. 251 vatandaşımız şehit oldu. 1960 VE  15 Temmuz’un farkı şudur vatandaşlar Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara indi. Allah milletimizi bir daha darbe yaşatmasın” dedi.

"KARŞI TARAF DAĞILMAYA BAŞLADI"

Gazeteci Ahmet Demir’in İl Başkanları Toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın Antalya ile ilgili sorusuna Başkan Taş, “Gençlik kolları ve kadın kolları başkanlarımızın katılımyla ve Abdurrahman Yılmaz ile birlikte Cumhurbaşkanımıza nisan ayında gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısı’nda Büyükşehir Belediyesi Başka Vekilliğini kazandığımızı ilettik. Bizim meclis üyemiz İYİ Parti ve CHP’den az olmasına rağmen Büyükşehir Belediye Meclis Vekilliğini kazandığımızı Cumhurbaşkanımıza ilettik. Abdurrahman beyi tebrik etti. Yerelde muhalefetteyiz. Sayımız az olmasına rağmen karşı taraf birbirine girdiği için Büyükşehir meclis vekilliğini kazandık. Cumhurbaşkanımıza 2023’de Antalya’da yüzde elliyi kazanacağız ve Büyükşehir’i alacağız dedim. 1 gün sonra yapılan imar komisyonu seçiminde CHP 1 aday gösterdi. Millet ittifakı Erkan Demirci’yi üye gösterdi. Bu seçimleri almamızda herkese teşekkür ederiz. Bu karşı tarafın dağılmaya başladığını ve büyük bir savaşın olduğunun göstergesidir” diye yanıt verdi.

"AK PARTİ'YE GEÇİŞLER OLABİLİR"

Gazeteci Demir’in AK Parti’ye geçişler olacak mı sorusuna Başkan Taş, “Büyükşehirde azınlıktayız. Siyaset yapıyoruz. Biz Antalya’da birinci partiyiz. Ne kadar Büyükşehir’i kaybetsek de Antalya’nın birinci partisiyiz. Bugün seçim olsa AK parti birinci gelir. Bizim herkese kapımız açık. Dürüst ve samimi olan herkese kapımız açık. İlerleyen günlerde partimize geçişler ve rozet takma töreni olabilir. Grup toplantılarında ya da il başkanları toplantılarında rozet takma töreni olabilir. Antalya’ya hizmet etmeye çalışan herkese kapımız açık” ifadelerini kullandı.

"ART NİYETLİ KİŞİLER DARBEYİ YAŞATMAK İSTİYOR"

Başkan Taş, Birleşik Kamu-İş Antalya Şubesi Başkanı Sadık Acar’ın Gezi Parkı paylaşımına yanıt olarak, “Bu bir darbe girişimidir. Mesele 2 ağaçtan ibaret değil. Bu şahıs o yapılmak istenenin bir darbe girişiminin olduğunu ilan etmiştir. Sendika başkanı da derdinin Ak Parti ve hükümet olduğunu ilan etmiş. Art niyetli şahıslar hala darbeyi yaşatmak istiyor. Bu zihniyeti ben kınıyorum. Çağ dışı ve ayıp bir düşüncedir. Bu millet kimi seçeceğini iyi bilir. Adnan Menderes’e bakan bir darbeyle ilan ettiler. Turgur Özal’ı zehirlediler. Necmettin Erbakan’ı seçti bir darbeyle indirdiler. Bu aziz millet Recep Tayyip Erdoğan’ı seçti Gezi olayları, 17-25 aralık yargıya darbe girişimi, 15 temmuz yaşandı” diye konuştu.

"İNSANLARIMIZ AK PARTİ'DEN UMUTLU"

Pandemi döneminin iyi yöneltildiğini söyleyen taş, “Biz milletvekili ve başkanlarımızla milletimizin yanındayız. 1 Haziran’da kısıtlamaların kalkmasıyla insanlarımız Ak Parti’den umutlu. Cumhurbaşkanımıza çok güveniyorlar. İnsanlar şunu diyor Ak Parti güzel işler yatı. Ekonomik büyüme Ak Parti zamanında oldu. Hemşehrilerimiz bize geliyor, hamdolsun sağlık altyapımız çok başarılı, sağlık alanında bir sıkıntı yaşamadık. Şehir hastanelerini eleştirenlerin anneleri babaları bizim yaptığımız hastanede tedavi oldu. İsraf diyenler iyi ki yaptınız diyorlar” dedi.

TÜİK Büyüme oranlarının açıklanmasıyla beraber CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK’i yalan makinesi olmakla suçlamasına açıklık getiren Başkan Taş, “Hükümetimizin yaptığı yardım ve yatırımlar var. 70 kat trilyona yakın kredi ve ödenek sağlandı. Antalya’da pandemi döneminde kredi oranlarını 0,69’a düşürdü, 2. El konutlar 0,74 düştü. Krediler düştüğü için herkes yatırım yaptı. Ruhsat alımları düşmüşken bir anda patlama yaşandı. İnşaat deyip geçmemek lazım 250 sektörü etkiliyor. Önemli gelişmeler yaşandı. Bu anlamda yapılan yatırımlar olumlu sonuçlar verdi. Erdoğan pandemi başlayınca bir açıklama yaptı esnaflar faaliyetlerini kapattı, Cumhurbaşkanımız üretim yapın dedi. Üretim yapmak isteyenlere müthiş destek verildi. Antalya’da tüm boş tarlalar şuan ekiliyor. Geçen bir üreticiyle karşılaştığımda, '5 dönüm sera yaptım. Hamdolsun kazanıyorum. Kredi alacağım devam edeceğim.' dedi. İnsanlar boş durmuyor. Erdoğan’ın yatırım hamlesiyle vatandaşlar üretime ara vermeden devam etti” ifadelerini kullandı.

"ANTALYA TURİZMİN VE TARIMIN BAŞKENTİ"

Geçtiğimiz günlerde Lider TV’ye konuk olan Antalya Ticaret Borsası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ve Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır’ın  ekonomik anlamda Antalya’da ciddi bir yükselişin arttığını söylemelerini değerlendiren Taş, “Antalya’mız bir ivme kazandı. İnsanlar şu dönemde, AK partiye güvenmese bu yatırımları yapmazlar.  Avokado ve tropikal meyveler, muz, organik tarım Türkiye’nin domates ihtiyacının yüzde 55’ini Antalya karşılıyor. Antalya turizmin ve tarımın başkenti ve bunun da hakkını veriyoruz.” dedi. 

"DOĞRUYU PAYLAŞMAKTAN BIKMAYACAĞIZ"

CHP ve Millet İttifakı tarafından sosyal medyadaki yalan paylaşımları düzelterek doğruyu gösterdiklerini söyleyen Taş, “Biz her hafta CHP ve Millet İttifakı’nın sosyal medyada yalan olarak paylaştığı yalan beyanlarını değerlendiriyoruz. Haftanın beyanı yanlış deyip yanına doğrusunu koyuyoruz. Amaç doğru bilgi vermek.  Karşı taraf sürekli iftira ve yalan peşinde. Onlar yalan atmaktan iftira atmaktan bıkmadı biz de doğruları paylaşmaktan asla bıkmayacağız, usanmayacağız. Bizim görevimiz vatandaşlara doğruyu anlatmak. Onlar yalan atacaklar biz doğruları göstereceğiz” diye konuştu.

"ASAT SEÇİMLERİNDEN KORKTULAR"

ASAT Toplantısı’nı terkeden İYİ Parti ve CHP meclis üyelerini şiddetle kınayan Taş, skandal günü anlattı. CHP ve İYİ Parti’nin ASAT seçimini kaybedeceklerinden dolayı meclisi terk ettiklerini söyleyen Taş, “Olay olduğunda Büyükşehir Belediyesi ayıbın tam içinde olarak canlı yayını kapattı. O gün yaşanan rezaleti kınıyorum. Buna sebep olan Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini kınıyorum. O gün ASAT’ta önemli konular vardı. Bizler 34 AK Parti ve 15 MHP meclis üyelerimizle hemen hemen hepimiz oradayken, diğerleri meclisi terletti. Böcek, insana yakışmayacak tavırla saygısızca davranışta bulundu. Antalya’mıza hizmet etme derdimiz var. Millet ittifakı hizmetten kaçıyor. Kınıyorum yazıklar olsun diyorum. ASAT’ta seçimler vardı o seçimleri kaybedeceklerini anladıkları için kaçtılar. Amaçları seçimi iptal ettirmekti ve bunu da gerçekleştirdiler. İşlerine geldiği zaman erken seçim yapalım diyenler o gün kaçtılar. Biz o gün çoğunluktaydık” dedi.

“BU YANLIŞTAN DÖNÜN”

Başkan Taş, Büyükşehir Belediye başkanı Böcek’in işten çıkarmalarına ilişkin, “Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı, ekmeklerinden ettiği bir sürü işçi kardeşlerimiz var. Bunun yanında Büyükşehir’in sürgün ettiği işçi kardeşlerimiz de var. Ben buradan Böcek ve yandaşlarına sesleniyorum. Gelin bu yanlıştan dönün. Ey millet ittifakı sizin sürdüğünüz yalnızca işçi kardeşlerimiz değil, oradaki işçi kardeşlerimizin ailelerine eziyet ediyorsunuz. Yapmayın yazıktır günahtır. Biz iktidar partisiyiz. Ak Parti olarak hükümetiz. Biz hiçbir devlet memurunu yer değiştirmedik sürgün de etmedik. Böcek kameraların karşısına geçip, ben 25 yıldır siyasetçiyim, kimseyi sürmedim, işten çıkarmadım dedikten hemen sonra seçimi kazanıyor. Binin üzerinde kardeşimizi sürgün ediyor, 2 binin üzerinde kardeşimizi işten çıkardı. 700 güne yaklaştı işçilerimiz grev yapıyor” dedi.

"HEPSİNİ BELGELERİM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimler öncesi bir televizyon kanalında kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız açıklamasına ilişkin Başkan Taş, “Maalesef seçimlerden önce Millet İttifakı’nın Belediye Başkan adayları ki başta Muhittin Böcek, kameraların karşısında vatandaşın karşısına geçip hepsinin bende kayıtları var. Çıksın desin ki ben kimseyi sürgün etmedim veya işten çıkarmadım desin hepsini belgelerim. Burada şuan bizi izleyen sürgün edilen işçi kardeşlerimiz var. Bizler bu kardeşlerimizle görüşüyoruz. Buradan Böcek ve yanındakilere net mesaj veriyorum. Burada sürgün ettiğiniz insanlardan, o işçi emekçi kardeşlerimizle, alnının teriyle para kazanan kardeşlerimize zulmetmekten vazgeçin. Bu siyasete sığmaz. İnsanın ekmeğiyle ve gururuyla oynanmaz. Gündoğmuş’taki insanları Kaş’a, Kaş’taki insanları Gündoğmuş’a veriyor. Bu resmen zulmetmektir” diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR'İN UTANÇ TABLOSU"

Başkan Taş, Büyükşehir Belediyesi’nde HAK-İŞ tarafından devam eden ve Türkiye’nin en uzun süreli grevi olarak tarihe geçmesini ‘Büyükşehir Belediyesi’nin utanç tablosu’ olarak nitelendirdi. Başkan Taş, “ Büyükşehir belediyesi, işçi kardeşlerimizle görüşeceklerini söyleyip hiçbir zaman görüşmüyor. Geçenlerde İşçi sendikası başkanını aradım. O kardeşlerimizin yok sayıldığını görüyorum. Dikkate alınmıyorlar. Bunlar lafa söze geldi mi emekçinin, işçinin yanındayız derler. İcraata geldi mi işten çıkarırlar, sürgün ederler. Lafa geldi mi biz devlet terbiyesi gördük 25 yıllık siyasi hayatımızda kimseyi işten çıkarmadık, yetimin hakkını yemedik derler. İcraata geldiği zaman İşçi sendikası 681 gündür grevde. Bu ayıp Büyükşehir Belediyesi’ne yeter. İşçiyi yok sayıyorlar. Ben geçtiğimiz günlerde Gündoğmuş’a gittim. İki tane genç kardeşimiz orada sürgün edilmişler. 23 yaşında genç kız kardeşimiz ve engelli. Ben gördüğüm o tablo karşısında insanlığımdan utandım. Amaç sadece eziyet etmek, zulmetmek. Ben bir an önce Muhittin Böcek’in bu yanlıştan dönmesini tavsiyede bulunuyorum. Kendisini uyarıyorum. İnsanları işten çıkarmakla, zulmetmekle eline hiçbir şey geçmez. Şu işçi kardeşlerimizi dikkat al, insan yerine koy ve masaya otur. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu şehre o kadar güzel hizmetler yapıldı ki bir o kadar da eleştirdiler. Seçimi kazandırlar. Muhtarlar gidiyor yol yapmaları için ama para yok borç çok diyorlar. Belediye başkanlığı mazeret üretme yeri değil, hizmet üretme yeri” ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ VE CHP FARKI"

Toplu iş sözleşmesinde Büyükşehir Belediyesi’nin masaya oturmamasını siyasi aymazlık olarak değerlendiren Taş, “Bunlar karakolda doğruyu söyleyip, mahkemede şaşırıyorlar. Bu çok net siyasi aymazlıktır. Sendika kavgaları var. Birçok kardeşimiz baskı yapılarak, zorlanarak sendika değiştirildi. Böcek, işçi kardeşlerimizle masaya oturmuyor. Ne dediler CHP’li belediyeler? 3 bin 100 liradan aşağı maaş olmayacak diye şov yaptılar. Şuanda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü şuanda 3 bin 500 lira maaş veriyor. İşte AK Parti ile CHP zihniyetinin farkı budur” dedi.

“İKTİDAR SARHOŞU OLDULAR”

Tüm Bel sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt ve aynı zamanda Böcek’in danışmanlarından Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Balık’ın Büyükşehir Belediyesi’ndeki sözleşmeli personel ve memurları kendi sendikasına geçirmek için baskı yapmalarına yanıt veren Başkan Taş, “Bunlar iktidar sarhoşu oldular. Şuanda adeta rant kavgası yapıyorlar. Sözde kendi sendikaları şuan birbirlerine girdi. Biz seçimden önce ‘bunlara 3 koyun emanet edilmez 3’ünü de kaybederler diyorduk. Değimiz de oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin geldiği içler acısı durumu izliyoruz” diye konuştu.

BÖCEK'E SESLENDİ

Başkan Böcek’in koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede koltuk arayışına girenleri eleştiren Başkan Taş, “Biz insani durumu ayırıyoruz. Önce sağlık. Böcek’in rahatsızlığında en ufak bir çalışma yapmadık. Biz kendi genel başkanlarından daha çok ilgilendik. Onun yandaşları koltuk pazarlığı yaparken, bizler böcek nasıl tedavi olur bunların mücadelesini verdik. Başta Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız Koca birebir ilgilendiler. Biz 3 günlük dünya makamlar geçici kendi dava arkadaşların koltuk savaşları yaptılar bunları unutma bu yüzden sürgün ettiğin insanları yerine getir. Üç günlük dünya bu koltuk hiçkimseye kalmaz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ DÖNEMİNDE YAPILAN PROJELER KORUNDU MU?

AK Parti döneminde yapılan projeler korundu mu? Sorusuna Taş, “CHP millet ittifakı ve Böcek beni hiç yanıltmadı. Ben buradan Böcek’e bu çağrımı tekrar yeniliyorum. Millet İttifakı ve Böcek bizim yaptığımız işlerin boyasını badanasını yap bize yeter. Başka bir şey yapmana gerek yok. Biz de siyaset yapıyoruz eleştiriye açığız. Seçimlerden önce bu zihniyet Antalya’ya hiçbir eser kazandırmayacak dedik ve Böcek’e teşekkür ediyorum beni yanıltmadı, eser kazandırmadı. Meltem üst geçidi maalesef kuzeyden güneye Antalya’da denizi görebildiğimiz tek yolu alt geçit yapması gerekirken, Böcek inat etti ve Antalya’nın siluetini bozdu. Bizim yaptığımız projede alt geçit vardı şehrin silueti bozulmayacaktı. O üst geçidi de bizim bıraktığımız parayla yaptı. Biz tramvay için 900 milyon lira Dünya Bankası’nda 10 yıl ödemesiz ve 10 yıl sonra da tramvay kazandığı paralarla ödeyeceği karlı bir kredi kullandık. O kredi şuanda büyükşehir belediyesinin hesaplarında duruyor. O meltemin önündeki yanlış yaptıkları üstgeçidi keşke yapmasalardı. Boğacağını gördük. Antalya’nın utanç tablosu. Hiçbir hizmet yapmanız gerek yok bizim yaptığımız hizmetlerin boyasını badanasını yapın diye boşuna demedik. Turizmin başkenti Antalya’ya iğrenç görüntü yakışmıyor. Biz Boğaçayı’nı yaptık. Bizim vizyon projemizdi. Yazıklar olsun şurayı bir temizlesinler. Çok mu zor burayı temizlemek. Milleti sağa sola sürmekten işten çıkarmaktan vazgeçin şurayı temizleyin. Böcek’e bir tavsiyem daha olacak. Bizim 2016’da yaptığımız alt geçit ve üst geçitlerin çizgi çalışmasını bir yapsın. Bir de bizim yaptığımız hizmetlerin üzerine tarih güncellemesi yapmasın. Üst geçitlere 2020 tarihlerini yazdırdı. Hepsinin belgesi var. Finike’de bizim yaptığımız kadınlar plajının ismini Radyofar Plajı olarak değiştirdiler. Finike Altuncan Hatun Kadınlar Plajının etrafına ağaçlar dikmiştik o ağaçları sulamıyorlar. Kuruttular. Altuncan  Hatun bizim tarihimizde çok önemli bir kadındır. Bunlar isme bile tahammül edemiyorlar” dedi.

BÖCEK’İN AK PARTİ’YE GEÇME DEDİKODUSU

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Ak Parti’ye geçme dedikodularının eski yıllardan bu yana şehir efsanesi olduğunu söyleyen Başkan Taş, “Bizim gençliğimiz çocukluğumuz Böcek’in AK Parti’ye geçme masallarını dinlemekle geçti. 2004 yılından bu yana Böcek’in AK Parti’ye geçme hikayesi vardır. Bu hala şehir efsanesi olarak devam ediyor. Bizi  kapımız AK Parti olarak kapalı değil. Biz AK Parti ve Cumhur İttifakı siyaset ilkelerine dürüst temiz ve şerefiyle yapacak herkese gönlümüz de açık partimiz de açık, kapımız da açık. Bu bir şehir efsanesidir. Ben partimizin Antalya’daki siyasi temsilcisiyim. Ne benimle ne milletvekillerimizle ne bakanlarımızla ne de cumhurbaşkanımızla bir görüşmesi yok” diye konuştu. 

ANTALYA’DA TEHLİKE ÇANLARI

Antalya’nın trafik sorunuyla karşı karşıya olduğunu söyleyen Taş, “Böcek’e çağrım var. Öncelikle Boğaçayı’nı bir temizleyelim. Antalya’mızın vizyonuna ve misyonuna yakışmıyor. Bir tavsiyem daha var bunu dinlersen ben kazanmam şehir kazanır Antalya kazanır. Antalya’da ciddi bir trafik sorunu var. Bu trafik sorununu oturarak yerinden çözemezsin. Bir ekip kuracaksın. Biz tecrübeli olduğumuz için biliyorum. Bir ekiple çalışacaksınız. Şehrin trafiğini rahatlatacaksınız. Her yıl 100 bin araç giren Antalya’yı sadece bizim yaptığımız yatırımlarla rahatlatamazsınız. Bizim yaptığımız yatırımlar şehri 2 yıl idare etti. Sadece Meltem’i yaptılar. O da bizim ayırdığımız parayla. Trafik sorununu çözmek için çalışmalar yapılması lazım. Böcek’e şunu da ifade etmek istiyorum. Geçen yıl sivrisineklerin ilaçlama süresini kaçırdınız. Bu yıl da kaçırdınız. Biz de hayvan severiz ama sivrisinek sevmiyoruz. Böcek ve sinekleri ilaçlayalım. Antalya sivrisinekten bir kurtulsun. Çocukları görüyorum kolları yara içinde. Büyükşehir’in lavra döneminde ilaçlamayı unuttuğu için bu yıl da sivrisinek sıkıntısı yaşayacağız. Kredi çekiyorlar ama maalesef bütçeyi doğru yönetemezseniz, kendi içinizde koltuk savaşlarına girerseniz şehri yönetemezseniz, şehir sivrisinek sıkıntısıyla uğraşır. Eğer yatırım yapılmazsa bu şehir büyük trafik sıkıntı yaşayacak” ifadelerini kullandı. 

ANTALYA’DAKİ YATIRIMLAR

İktidar partisi Antalya’yı cezalandırıyor mu sorusuna Başkan Taş, “Büyükşehir belediyesini kaybettikten sonra asla Antalya cezalandırılmadı. Hükümet olarak yatırımları hayata geçiriyoruz. Önceki yıllarda Ankara ve İstanbul’a Şehir Hastanelerinin temeli atılmaya başlandığında ne gerek var diyenler. Şimdi bu yatırımlar iyi ki yapılmış demeye başladılar. Bizim Antalya’mıza Kepez İlçesi Göçerler mahallesinde bulunan 372 dönümlük alana şehir hastanesi yapıyoruz. Bu hastanenin maliyeti 1 milyar TL. Şuanda temeli kazılmaya başlandı. Şehir hastanesi Antalya’da 2023 Ocak ayında hizmete girecek. Antalya’mıza  büyük bir değer. Antalya’mıza yakışır mükemmel bir hastane. Bin 76 yataklı bir Şehir Hastanesi. Mükemmel bir şehir hastanesi geliyor. Cumhurbaşkanımız Ak Parti 7. Olağan İl Kongresinde Antalyalılara bir müjde vermişti. Manavgat’ımıza yen bir hastane kazandırıyoruz. Manavgat’a yakışır çok güzel bir hastane geliyor. Antalya’da çok güzel sağlık yatırımları var. Antalyamız yatırım almaya devam ediyor. Manavgat Devlet hastanesinin temelini atacayız. Yakın zamanda Döşemealtı’nda ve Aksu’da hastanemizin yapılmasıyla ilgili girişimler tamamlanacak. Aksu’muza Döşemealtı’mıza hastane kazandıracağız” dedi.

ATATÜRK DEVLET HASTANESİ YENİLECEK Mİ?

Atatürk Devlet Hatanesi’nin 2 yıllık bir süreçte yenileneceğini söyleyen Taş, “Bakanlığımızın yürüttüğü bir çalışma var. Pandemiden dolayı Şehir Hastanesini öncelik sıramıza koyduk. Atatürk Devlet hastanesinin önce bir bloğunun yıkılıp yeniden yapılması, daha sonra diğer bloğun yıkılıp yeniden yapılması 2 yıllık planlarımız arasında var. 300 kişilik mükemmel bir hastane ve poliklinik şekline dönüştüreceğiz. Hastanemiz sıfırlanacak. Atatürk Devlet hastanesinde tek kişilik odalar olacak. Proje ihalesi bittikten sonra hemşehrilerimize duyuracağız” diye konuştu.

“VAKA SAYISINDA ANTALYA OLARAK BAŞARILIYIZ”

Mart ayında kısıtlamalar başlamadan önce Antalya’da günlük vaka sayısı bin 800’lü rakamlardaydı. Kısıtlamalar ve tam kapanmadan sonra vaka sayıları 100’ün altına düştü. Hemşerilerimize vaka sayıları 100’ün altına düştüğü için teşekkür ediyorum. Vaka sayılarında Antalya olarak çok başarılıyız. Vaka sayılarımız günden güne düşüyor. Kademeli normalleşme dönemine geçtik. Sağduyu bir şekilde normale dönmeye başladık. Umarım Antalya olarak kurallara dikkat ederiz. Aşılamada Antalya’da 1ç ve 2. Doz aşının tamamını alan 1 milyon 35 bin hemşehrimiz var. Bu rakam çok güzel bir rakam. Antalya olarak insanlarımız aşıya karşı duyarlı. Hiçbir haksızlık, hiçbir yanlışlık yok sırası olan aşısını oluyor. Her şey şeffaf. 

ESNAFA YAPILAN YARDIMLAR

Kredi ve teşviklerin yanında sosyal yardım konusunda konuşan Başkan Taş, “ Bu yardımları yaparken hiçbir parti ayrımı yapmadık. Hiçbir ayrım yapmadan Antalya’da yaşayan yaklaşık 2 milyon 700 bin vatandaşımızı ayırt etmeden herkese eşit bir şekilde bu yardımları yaptık. Antalya’mıza sosyal koruma kalkanı kapsamında Antalya’da 70 bin 454 kişiye sosyal destek programı kapsamında bin lira destek yaptık. İhtiyaç sahibi 70 bin 454 kişiye bu ödemeler yapıldı. Antalya ticaretin de başkentidir. Kısa çalışma ödeneğinde çalışan 173 bin 393 kişiye 2 milyar 58 milyon 352 bin 591 lira sosyal koruma kalkanı kapsamında kısa çalışma ödeneği ödendi. Başvuran herkese kısa çalışma ödeneği ödendi. Bizler herkese eşit davrandık. Nakdi ücret desteği; çalışan 148 bin 406 çalışana 569 milyon 950 bin lira ödeme yapıldı. İşsizlik ödeneği,;51 bin 620 kişiye 258 milyon 636 bin 809 lira, normalleşme desteği; çalışan 170 bin kişiye  199 milyon 366 bin 577 lira destek sağlandı. Antalya’da 3 milyar 324 milyon 714 bin 166 lira ödemeleri yaptık. Esnafın abisi her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Esnafın her zaman yanındadır. Kendisi esnaflığın ne olduğunu bilir. Cumhurbaşkanımızın yaşadığı yetiştiği yerler belli. Esnaflığın ne olduğunu Cumhurbaşkanımız çok iyi biliyor. Esnafa yapılan hibe desteği ; 53 bin 500 esnafa aylık 750 TL kira yardımı ve bin TL gelir kaybı olmak üzere toplamda 200 milyon lira hibe desteği verilmiştir. Bu rakamlar nettir. Antalya’da 53 bin 500 esnafımıza toplam 200 milyon lira hibe karşılıksız verilmiştir. Esnaf zor günler yaşadı. Biz esnafın içerisindeyiz. Esnafımızı sık sık ziyaret ederim” dedi.

“BANKAMATİK MEMURLARINI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”

Geçtiğimiz günlerde Meral Akşener’in esnaf ziyaretinde hükümeti destekleyen esnafın CHP’li olduğu ortaya çıkmasıyla ilgili konuşan Taş, “CHP Teşkilatları maalesef zaman zaman tiyatrolara başvuruyorlar. Kapalıyol’da bazı gençler var. Bunların maaşını Semih Esen veriyor. Bankamatik memuru tıpkı Muratpaşa’daki gibi. Akşama kadar 2 genci konuşturuyorlar ve  hükümeti kötületiyorlar. Bunların işi budur bu tamamen tiyatrodur. Bizler bunları hemşehrilerimize sunacağız. Takdir vatandaşımızındır. Bizler bankamatik memurlarını ortaya çıkaracağız. Herkes sandık önüne geldiğinde gizli oyla istediği partiyi seçecek. Bizler seçimden asla korkan bir parti değiliz” dedi

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

Erken Seçim olacak mı sorusuna Başkan Taş, “Bunlar darbe seviciler maalesef birilerinin maşası olmuşlar. Bunlar birilerinin kullandığı insanlar. Bunlar kaostan beslenirler. Bizler asla seçimden kaçan bir parti değiliz. Seçimden kaçmadığımız korkmadığımız gibi 19 yıldır Türkiye’de yaşayan vatandaşların oylarıyla her seçimde oyunu yükselterek ve birinci parti olmak kaydıyla her seçimde başarıdan başarıya koşan bir partiyiz. Millet İttifakı sandık diyor sandığı koyuyoruz önlerine Ak Parti birinci parti çıkıyor. Sonra erken seçim diyorlar. Yenilen pehlivan güreşe doymuyor. Kaç kere seçimde bizler CHP’li Kılıçdaroğlu’nu yendik. Ak parti Antalya il teşkilatı olarak kaştan Gazipaşa’ya kadın kolları ve gençlik kollarımızla yarın seçim olsa seçime hazırız. Teşkilatlarımız tam kadro sahada. 1 Haziran normalleşme itibarıyla tüm teşkilatlarımızla birlikte sahadayız. Sahada olmaya devam edeceğiz. Milletin derdiyle dertlenmeye, milletimizi dinlemeye ve milletin yanında olmaya devam edeceğiz. Seçim zamanında yapılacaktır. Bizler Ak Parti teşkilatları olarak yarın seçim olacakmış gibi milletin yanındayız. Ak Parti Antalya İl Başkanı olarak Cumhur İttifakıyla birlikte 2023 seçimlerinde Antalya’da birinci olmak ve yüzde elliyi geçmek. Başkanlık seçimlerinde sayın Cumhurbaşkanımızı yeniden başkan seçtireceğiz. 2024’te gerçekleşen seçimlerde Büyükşehir’i ve ilçe belediyeleri alacağız. Kararı verecek olan milletimizdir. Bizim tek bir derdimiz var. Bizim tek bir derdimiz var milletin derdiyle dertlenmek milletin yanında olmak milletin sorunlarını çözmek. Bizim derdimiz gönüller kazanmak” diye yanıt verdi.

“BİZİM PARTİMİZDE KİMSE KİMSENİN KUYUSUNU KAZMAZ”

Ak Parti’den ayrılan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yeni parti kurmasını, CHP’den ayrılan Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül’ün ve Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın da eski bakanlardan Mehmet Sevigen ile beraber yeni parti kurma hazırlığı olmasıyla ilgili konuşan Taş, “ Antalya’da yeni kurulan partilerin teşkilatlarını göremiyorum. CHP’de, ben göreve geldiğimden beri şuanda 3’ncü İl başkanı değişti. Ak Parti istikrarın partisi demek. İl başkanı olarak benim 4’ncü yılım. Çalışmaya devam ediyoruz. İYİ Parti 3 yıldır 3 tane il başkanı değiştirdi. Kayyum atamalar oldu. Bunları ilk defa burada açıklıyorum. CHP 3 il başkanı değiştirdi. İYİ Parti 3 il başkanı değiştirdi. Bizler dürüst siyaset yapıyoruz. Dürüstçe karşıma çıksınlar siyaset yapalım ben muhalefet partisi il başkanlarına hodri meydan diyorum. Hizmette yarışalım, gönüller kazanmada, tevazuda kazanalım. Babacan2ın bir parti kurduğunu duyuyoruz. Antalya’da öyle bir parti yok. Bir il başkanı atandı 6 ay olmadan görevden alındı. Kim il başkanı oldu bilmiyorum. Demek ki Antalya’da bir etkisi yok. Bunlar teşkilatçılığın ne demek olduğunu bilmiyorlar. Bizim partimizde kimse kimsenin kuyusunu kaymaz. Bizim tek liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır. Recep Tayyip Erdoğan dikeydir. Geri kalan herkes yataydır. Bu millet Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyor. Cumhurbaşkanımıza olan güven pandemi döneminde arttı. Bizim partimizde lider var. Recep Tayyip Erdoğan bir liderdir. Bunların tek amaçları meşru yollarla sandıkla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı. Teşkilatlarımız çok güçlü. Kongrelerimizi tamamladık. İlçe başkanlarımızın, mahalle başkanlarımızın, kadın kolları ve gençlik kollarımızın, yönetimlerimizin meclis üyelerimizin ve belediye başkanlarımızın tek bir derdi var. Bizim tek bir derdimiz var. Derdimiz Antalya’ya hizmet etmek. İnsanların faydalanabileceği eserleri kazandırmak. Bizim başka derdimiz yok” dedi.

“YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ”

Çalışmalarına yarın seçim olacakmış gibi devam ettiklerini söyleyen taş, “Bizler yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Yarın seçim olsa adaylarımızı ortaya koyacak kadar hazırız. Bizler çalışmalarımızı ve anketlerimizi yapıyoruz. Cumhur İttifakı olarak oyumuzu 4 puan arttık. Bizler 2018 milletvekilliği seçiminde 42,8 aldık. 2019 yerel seçimlerinde 46. 3 aldık. Antalya2da şuanda oyumuz 49. 7’lere geldi. Bizler bu anketleri partimizin oyu ne kadar diye değil, hemşerilerimiz ne istiyor, vatandaşların hükümetimizden istekleri neler olduğunu öğreniyoruz. Büyükşehir’den memnun musunuz değil misiniz diye soruyoruz. Bu yarın seçim olacakmış gibi seçime hazırlanmak demek. Bizim 2023 hedefimiz var. İlk hedefimiz şuanda 2023 seçimlerinden başarıyla çıkmak. Cumhurbaşkanımızı seçtirmek, Antalya ve Türkiye’de yüzde 50’yi geçmek” ifadelerini kullandı.

 

“PANDEMİDE EKİLMEYEN YER KALMADI”

Pandemi döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla üretimin arttığını söyleyen Başkan Taş, “Pandeminin bir an önce bitmesini umut ediyoruz. Bizim hamle ekonomi hamlesi yapılacak. Ekonomik çalışmalar var. Ekonomiyle ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor. En önemli mesele istihdam. İşsizlikle alakalı meseleyi düşürmek, ekonomiyi rahatlatmak ve istihdamı arttırmak. Şuan her yeni iş yeri yeni istihdam demek. Yeni tarım alanlarının açılması da çok önemli. Yeni sera ve üretim alanlarının açılması demek üretime önem veriyoruz demek. Cumhurbaşkanımızın pandemide ilk açıklaması üretim dedi. Ekilmeyen her yer ekildi. Üretim yapıldıkça ülkemiz güçleniyor. Çiftçimiz kazandıkça ülkemiz rahatlıyor. Pandemide gıda sıkıntısı yaşamadık” dedi.

HALİL ÖZTÜRK AK PARTİ’YE Mİ GELİYOR?

Gizli aşk dedikodularıyla gündeme gelen Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk AK Parti’ye geçecek mi sorusuna Taş, “Bizler belaltı konularda ve mahkeme sürecinde olan bir konuda hiçbir zaman hiçbir siyasetçiyi konuşmadık. Ben bu konuyla ilgili konuşmayı doğru bulmuyorum. Bunun cevabını verecek olan Elmalı halkıdır. Bu güne kadar kimsenin özel hayatı konusunda konuşmadım konuşmam. Geçişle ilgili bir görüşmemiz yok” diye konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKINDA ÖRNEK İLLERDEN BİRİSİYİZ”

Cumhur İttifakı ile görüşmeleri soran gazeteci Demir’in sorusuna Başkan Taş, “Şehrimizin değeri ve Türkiye’nin de çok başarılı siyasetçisi Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu bizim için bir avantaj, Kültür ve turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy da şehrimizin başarılı iş adamıdır. Milletvekillerimiz her zaman kıymetli, Ak Parti olarak bir ve beraberiz. Önce bakanlarımız ve milletvekillerimizle bir araya geliriz. Önemli bir konu olunca da hemen bir araya geliriz. Kendi aramızda istişare ederiz. MHP İl başkanı ile güzel bir hukukumuz var. Kendisi çok kıymetli bir insan. Bir araya geliyoruz sürekli. Cumhur İttifakı olarak konuları istişare eder karar verir ve hep birlikte uygularız. Cumhur İttifakı’nın çok güzel çalıştığı örnek illerden birisi olduğumuzu düşünüyorum” diye yanıt verdi.

HABER MERKEZİ