BAŞKAN SEYYAR: SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Antalya’da parkta koyun otlatan grup ile muhtar arasında çıkan kavgayı ayırmaya giden muhtarın ekonomist komşusunun başına satırla vurularak öldürülmesi sonrası tepkiler gecikmedi. MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, yaptığı açıklamada, “Biz MHP Kepez İlçe Teşkilatı olarak, suçluların yargı önünde en ağır cezaları almaları için hukukçularımızla birlikte konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Geçtiğimiz cuma akşamı saat 22.30 sıralarında Kepez ilçesi Baraj Mahallesi'ndeki bir parkta meydana gelen olayda parkta koyun otlatan 6 kişilik grubu mahalleliler Baraj Mahallesi Muhtarı Adnan Uç’a şikayet etti. Uç, parka gelerek grubu uyarınca aralarında tartışma çıktı. Tartışmayı öğrenen muhtarın ekonomist komşusu Eşref Demircan (31) ile muhtarın kardeşi Ayhan Uç, kavgayı ayırmaya geldi. Kavgayı ayırmak isterken satırla kafasına vurulan Demircan, Kepez Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İlçede büyük tepki toplayan vahşi saldırısı sonrasında ise açıklamalar ardı ardına gelmeye başladı. Konu hakkında konuşan MHP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, “Basit bir uyarının ardından onlarca kişinin hem muhtarımıza hem de mahalle sakinlerimize aynı anda gelip saldırmasının, ellerinde sopa, satır ve silahla millete gözdağı vermesinin derinlemesine incelenmesi gerekir” dedi.

“BUNLARI KİM KOLLUYOR”

MHP Kepez İlçe Teşkilatı olarak, suçluların yargı önünde en ağır cezaları almaları için konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyen Seyyar, “Parkta koyun otlatanlar kimdir, bu insanlar kimden güç alıyor, bunları kim kolluyor, aynı anda onlarca silahlı insan elini kolunu sallayarak mahalle sakinlerini tehdit edebilme gücünü nereden alıyor? Bir örgüt bağlantıları var mıdır? Bu olayın sonuna kadar derinlemesine araştırılmasını bekliyoruz. Polisimize ve yargımıza sonuna kadar güveniyoruz” diye konuştu.

“EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALILAR”

Silah ve satırlarla hazır kuvvet bekleyenlerin kimlerin talimatıyla bu bölgelerde görev aldığını sözlerine ekleyen Seyyar, cümlelerini şöyle noktaladı: “Sevgili Antalyalılar tüm bu soru işaretleri giderilinceye kadar vahşice insan katleden bu canilerin yargı önünde en ağır şekilde cezalandırılmaları ve varsa arkalarındaki gücü ortaya çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. Vahşice katledilen Eşref Demircan kardeşimize Allah’tan rahmet kederli ailesine sabırlar diliyorum. Muhtarımız Adnan Uç’a da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve teşkilatımız olarak acılarını paylaşıp muhtarımız ve mahalle sakinlerinin her daim yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum.”