BAŞKAN ÖZEREN’DEN SIFIR NOTLU KARNE

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren’in büyükşehir belediyesinin 2021 faaliyet raporunda yer alan ve Gündoğmuş’ta yapıldığı belirtilen çalışmaların yapılmadığını, hazırladığı karne ile büyükşehir belediyesinin sınıfta kaldığını söylemesi gündeme bomba gibi düştü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, “Antalya Büyükşehir Belediyesi 2021 Faaliyet Raporu” değerlendirmesi sırasında ilçe özelinde yapıldığı iddia edilen çalışmaların nerede olduğunu sorgulayarak çıkardığı temsili karne büyükşehir belediyesinin bu yıl sınıfta kaldığını söyledi.

RAPOR VAR HİZMET YOK

Özeren açıklamasında, “2021 faaliyet raporu ile ilgili çok güzel şeyler söylemek ve başkanımıza teşekkür etmek isterdim ancak öğretmen olmam dolayısıyla hazırladığım karneye baktığımda Gündoğmuş açısından çok da güzel bir tablo, teşekkür edilecek bir şey göremiyorum. Olumlu çalışmaları görmeye çalışarak hazırladım ancak büyükşehir belediyesine bir türlü sınıfı geçiremedim” diye konuştu.

Çalışmaları tek tek okuyup değerlendirmelere bulunan Özeren, “Raporda Gündoğmuş’ta kaldırım ve kavşak çalışmaları 181 metrekare denilmiş. 24 muhtar arkadaşımla istişarelerimizde böyle bir yere rastlamadık. Gözden kaçırmış olabiliriz, bizi aydınlatırsanız sevinirim. Çevre korumada ise, 571 bin lira harcama yapılmış. Ancak biz geçen sene sinekten uyuyamadık. Harcama güzel ama ya ilaçlar kalitesizdi ya da ilaçlama araçları yetersizdi. Bu konunun gözden geçirilmesini ümit ediyorum. Park ve bahçe hizmetlerinde ise 714 bin lira harcanmış, ilçemizde büyükşehir belediyesine ait olan veya inşa edilen bir park yok. Varsa eğer bu konuda aydınlatılmak isterim” ifadelerini kullandı.

“OKURKEN YÜZÜM KIZARDI”

Özeren, destek hizmetleri miktarına ise 2 bin lira yazılmasına tepki göstererek, “Bunu ifade ederken yüzüm kızardı. Burada sanırım alım satım işlemlerinden bahsediliyor ancak 2 bin lirayı yazmasaydınız bari sıfır olsaydı. Sonuçta öyle olan hizmetler de var. Gençlik ve spor hizmetlerine kaynak ayrılmamış. 0 yazıyor. En yaşlı nüfus ortalamasına sahip ilçelerden olduğumuz için sanırım gençlik ve spor faaliyetlerine harcama yapılmamış” dedi.

ACI TABLO: İTFAİYE HİZMETLERİ

Öte yandan en acı tablonun ise itfaiye hizmetlerinde ortaya koyulduğuna dikkati çeken Özeren, şunları kaydetti:

“İtfaiye hizmetlerine 72 bin lira ayrılmış. Biz yangıdan sonra 3 merkezde itfaiye araçlarının bulundurulması ve köydeki vana ve yangın hortumlarının gözden geçirilmesi yönünde önerge sunmuştu. Bu önerge oy birliği ile meclisten geçmesine rağmen, o günden sonra 3 yangın oldu ve evlerin tamamı yandı. Arazözler, yangın söndürme araçları gelmedi, vanalardaki eksiklikler giderilmedi. Zaten harcanan paradan da bu belli oluyor. Biz kendi imkanlarımıza bu sorunlarla mücadele ediyoruz.”

Özeren, devam eden yatırım ve hizmet bedellerinde ise 0 yazıldığını belirterek, “Bizde onlara 0 not veriyoruz” dedi.

BÖCEK'TEN HADDİNİ BİL ÇIKIŞI

Başkan Böcek ise Özeren’in değerlendirmelerine yanıt vermekten kaçınarak, “Bazı bütçelerde yanlış söylemler oldu. Burada bütçeyi nasıl kullanacağımızı biliriz. Oradan sıfır veremez, herkes haddini bilmeli. Mevlana'ya sormuşlar, bütün insanları davet edersiniz en çok neyi bilirsiniz diye. 'Haddimi bilirim' demiş. Ben de haddimi bilirim. Herkes de haddini bilmelidir” dedi.

ENCÜMEN VE KOMİSYON SEÇİMİ

Diğer yandan denetim Komisyonu üyeleri tarafından hazırlanan 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nun kabul edildiği toplantıda 186 gündem maddesi görüşülerek, encümen ve komisyon üyeleri belirlendi.

Gizli yapılan oylama sonucunda, encümen üyeliğine CHP'den Mesut Kocagöz ve Büşra Özdemir, AK Parti'den Abdurrahman Yılmaz, İYİ Parti'den Ramazan Özen ve Mehmet Cengiz Büyükgebiz seçildi.

Grup sözcülerinin gösterdiği adaylar doğrultusunda ise Plan Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor ile Ulaşım Komisyonu üyeleri oy çokluğuyla kabul edildi.