BAŞKAN İŞLEK SESSİZ KALMADI

MHP’li Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, ilçedeki Turgut Manavoğlu kapalı pazar yerinin yıkım kararı nedeniyle yaşanan gerginliğin ardından, Cumhurbaşkanlığına şikayet edildiğine ilişkin haber yapan basın kurumu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

MHP’li Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek geçtiğimiz gün sosyal medya hesabında bir video yayınladı. İşlek video mesajının açıklamasında, “Kıymetli pazar esnafım ve değerli Korkuteliler, basın ahlakına, etiğine ve terbiyesine aykırı yalan haber yapan sosyal medya sitesi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Sizlerden ricam, ilçemizin huzurunu kaçıracak yalan haberlere itibar etmemeniz ve birinci ağızdan duymadığınız hiçbir habere inanmamanızdır. Takdir sizin, hüküm Allah’ındır” ifadelerine yer verdi.

HERHANGİ BİR ŞİKAYET YAPILMAMIŞ

İşlek, video mesajında ise “Sosyal medyada bir haber sitesinde, benim Türkiye Sebzeciler, Meyveciler, Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca tarafından Cumhurbaşkanlığına şikayet edildiğime dair bir haber yapılmış. Birileri tekrar bu pazar yeri olayını kızıştırmaya çalışıyor. Ben federasyon başkanımıza bu durumu bildirdim. Kendisi Cumhurbaşkanımız ile böyle bir görüşme yapılmadığını söyledi” diye konuştu.

“SİZİ PAZARCILARLA VE İLÇEYLE OYNATMAYACAĞIM”

Bu konuya ilişkin yapılan habere tepki gösteren İşlek, “İlçemizdeki pazarcılarımızdan faydalanmaya çalışan ve bu kişileri malzeme yapmayı amaçlayan, basın ahlakına, terbiyesine ve etiğine aykırı bu yalan haberi yapan sözde basın kurumları hakkında savcılığa başvuruda bulunuyorum. Suç duyurusunu başka bir örnek oluşmaması adına yapacağım. Bu konuda yasal işlemleri başlatacağım ancak bundan sonra özellikle pazar yeri ve Arasta Projesi ile ilgili bu yalan ve yanlış bilgilerin ortada dolaşmasına sebep olan, altyapı hazırlayan konuşmalara ve yorumlara müsaade etmeyeceğimi belirtmek istiyorum. Artık sizi pazarcılarla ve ilçeyle oynatmayacağım” ifadelerini kullandı.

“YALAN HABERLERE İNANMAYIN”

Korkuteli vatandaşlarını ve pazarcılarını bu tür haberlere inanmamaları konusunda da uyaran İşlek, şunları kaydetti:

 “Korkuteli vatandaşlarından ve pazarcılarımızdan bu tür asılsız haberlere inanmamalarını ve müsaade etmemelerini rica ediyorum. Bunlar bir şeylerin alt yapısını oluşturmak için, pazarcılarımızı ve Korkuteli halkını yanlış bilgilendirmek adına yapılan bilinçli haberlerdir. Korkuteli Belediyesi’nin hukuksuz yaptığı hiçbir işlem yoktur.  Bizim adaletli, asaletli, sakin ve problemleri aşabilecek düzeyde bilgi ve becerisi olan bir yönetim anlayışımız var. Dolayısıyla ilçemdeki huzurun, mutluluğun ve sağlığın artarak devam edebilmesi için siz değerli Korkuteli halkından ve pazarcılardan ricada bulunuyorum. Hiç merak etmeyin bayram geçtikten sonra sizlerle çeşitli konuşmaları yapmaya devam edeceğiz.”

VATANDAŞLARDAN DESTEK YAĞDI

Kısa sürede çok sayıda izlenme ve beğeni alan paylaşımda Korkuteli vatandaşlarından Ömer Niyazi İşlek’e destek mesajları yağdı. Video mesaja Korkuteli ilçesi vatandaşları “Böyle bir açıklama yaparak bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler başkanım. Gerçekten öyle çok yalan yanlış haberler oldu ki üzülerek şaşkınlıkla takip ettik”, “Meyve veren ağaç taşlanır sız doğru yaptığınız işlerinize devam edin gönlümüz ve desteğimiz her zaman sizinle”, “Allah doğrunun yardımcısıdır. İnsanlar yapılan hizmeti görürler inşallah” şeklinde yorumlar yapıldı.