BAŞKAN İŞLEK’TEN BELEDİYECİLİK DERSİ

Ahmet Demir ile Dobra Dobra programında konuşan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, “Büyükşehir olarak turizmle ilgili bir şey yapalım, tarımı kalkındıralım, çiftçiye hayvancıya katkı sunalım dememiz gerekiyor. Hangi ilçelerimizin tarıma, turizme, ticarette katkı sunacağını belirleyerek yeni bir vizyon ortaya koymamız gerekiyor. Ben bugüne kadar belediye meclisinde böyle bir proje görmedim” dedi.

Zehra TEKECİ/Rabia DEMİROK

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, geçtiğimiz çarşamba günü Lider Haber’de yayınlanan ‘Ahmet Demir ile Dobra Dobra’ programına konuk oldu. Başkan İşlek, büyükşehir belediyesinin çalışmalarından, Korkuteli ilçesindeki son proje ve çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“TARIM, TURİZM VE TİCARETTE YENİ BİR VİZYON OLUŞMALI”

Korkuteli ilçesinde bulunan Seyirpark’ta gerçekleşen programda Başkan İşlek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin planlamalarında tarım, turizm ve ticaret alanındaki projelere ağırlık vermesi gerektiğine dikkati çekti. Meclis üyeliğini yürüttüğü Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin parti ayırmaksızın diğer büyükşehir belediyelerine göre ayrıcalıklı olduğunu söyleyen İşlek, “Ben kendi penceremden baktığımda Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin standart bir büyükşehir belediyesi olmadığını söyleyebilirim. Antalya turizmin, tarımın, ağır sanayi olmasa bile tarın ve turizmden dolayı KOBİ’ler ve hizmet sektörü ile ticaretinde başkentiyiz aslında. Bu zamana kadar bildiğim kadarıyla tarım, turizm ve ticaretle ilgili kısa, orta ve uzun vadeli turizm paydaşlarının tamamıyla beraber bir proje gelmedi büyükşehir meclisine. Onaylayalım da üzerine çalışalım denen bir proje görmedim. Büyükşehir olarak turizmle ilgili bir şey yapalım, tarımı kalkındıralım, çiftçiye hayvancıya katkı sunalım dememiz gerekiyor.  Hangi ilçelerimizin tarıma, turizme, ticarette katkı sunacağını belirleyerek yeni bir vizyon ortaya koymamız gerekiyor.  Ben bugüne kadar böyle bir proje görmedim” diye konuştu.

“SORUNLARIN YÜZDE 20’Sİ YERELDEN ÇÖZÜLEBİLİR”

İşlek bu değerlendirmeyi büyükşehir belediyesinin uzun vadede planlama çalışmalarını baz alarak söylediğini ifade ederek, “Eğer çalışma yapılmışsa da bilmiyorum. Bu değerlendirmeyi belediyenin 5, 10 ve 20 yıllık planları baz alarak söylüyorum. Büyükşehir belediyesinde imar tadilatları, akaryakıt petrollerini, plan tadilat ve notlarını konuşuyoruz.  Tabi bunlar elbette konuşulması gereken konular, suçlamıyorum. Ancak biz genel başkanımızın talimatıyla geçtiğimiz aylarda il başkanlığımız işbirliği ile tarım, turizm ve ticaret alanlarında bir çalıştay yaptık. Antalya’nın turizmcileri, tarımcıları, ticaret odaları, ziraat odaları, sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldik. Bu çalıştaydan öyle sonuçlar çıktı ki ben orada küçük dokunuşlarla sektörlerin sorunlarının yüzde 20’sinin yerelde çözülebileceğini gördüm” diye konuştu.

 “35 YIL GERİDEN GELİYORDUK”

Başkan İşlek, Korkuteli ilçesinde yürüttükleri ve tamamladıkları projelere ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Korkuteli ilçesinin hizmet aşkıyla kısa sürede büyük bir gelişme sağladığını ifade eden İşlek, “Korkuteli bir aşk. Gelin bu aşk ilçesinde yazını kışını yaşayın, mükemmel havasını organik ürünlerini tadın. İlçemiz demokratik, milli ve manevi değerlere sahip milliyetçi muhafazakar bir yapıya sahip. Aynı zamanda Antalya’ya en yakın ilçeyiz. Bu nedenle merkez gördüğümüz belediyecilik anlamında gelişmeleri bizlerde uygulamak istiyorduk. Değişim ve gelişimde eksiklikler söz konusuydu, bana göre 35 yıl geriden geliyorduk. Eksiden sıfıra gelemeyiz. Bunu nasıl indirebiliriz bunun gayreti içindeyiz. İlçemizin gelişimi için sıkı bir çalışma yürütüyoruz.” diye konuştu.

“PROJELERİN TAMAMINI MİLLETİMİZLE BERABER YAPTIK”

Başkan İşlek, Korkuteli ilçesinin gelişiminde vatandaşların da büyük katkısı olduğunu dile getirdi. Değişimi halk ile beraber yaptıklarının altını çizen Başkan İşlek, “Değişim stratejik olarak milletimizin kendisiyle başladı. Seçim öncesi bu değişime milletimizi dahil etmeye çalıştım. Ev ziyaretlerine ağırlık verdim, 239 tane ev ziyareti gerçekleştirdik. Milletin istediği projeleri milletle beraber yaptım. Değişim öyle başladı. İlçemde artık projeler konuşuluyor. Ben bundan çok memnunum” dedi.

“KORKUTELİ’NE 108 MİLYON LİRALIK YATIRIM”

Başkan İşlek, göreve süreci boyunca yapımına karar verdikleri projeleri 18 ayda tamamladıklarını aktardı. Bu projelerin içerisinde sadece Arasta Projesi’nin tamamlanmadığını belirten İşlek, “Biz siyaset ve particilik yapmıyoruz. Kolay değil alışılagelmiş siyasetin dışında ilk 18 ayda Arasta projemiz dışında tüm projeleri bitirdik. Başkanlığımın 11’inci gününde ekibime ‘Yarından itibaren tüm projelerimizi 18 ayda bitireceğiz’ dedim. Hepsi şaşırmıştı. İyi ki de bu şekilde söyledik ve dediğimizi yaptık. Başkanlığa 60 milyon liralık bir borçla başladım. Çok şükür 108 milyon liralık yatırım yaptık. Yatırım yaptıkça istihdam arttı hem de kendi kendine öder seviyeye geldi” dedi.

“HEDEF TÜRKİYE’NİN YAYLASI OLMAK”

Korkuteli ilçesi için çalışmak ve ilçeye katkı sunmanın kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden İşlek, “Tüm yatırımcıları Korkuteli’ne davet ediyorum. Bizim topraklarımız ölçülmüş, biçilmiş ve ispatlıdır. Topraklarımız verimlidir. Yüz ölçümü olarak Antalya’nın en büyük ilçesiyiz. Bu ilçede belediye başkanlığı yapmaktan gurur duyuyorum. İlçemiz Ege ile Akdeniz’i birleştiren bir kavşak. Korkuteli için ‘Küçük Afyon’ diyorum. Antalya’nın yaylası olarak bilinir. Hedefimiz Antalya’nın değil Türkiye’nin yaylası olmak” diye konuştu.”

Teknik sebeplerden dolayı açılamayan Arasta Projesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan İşlek, 14 aylık süreç içerisinde projeyi tamamlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Korkuteli ilçesinde spor faaliyetlerinin de ön plana çıktığını söyleyen İşlek, şunları kaydetti:

“İlçemizde önemli güreşçiler yetişiyor. Güreşin fabrikasıyız. Türkiye genelinde çok büyük güreşçilerimiz var. Örneğin Ali Gürbüz Korkuteli’nin evladı. İlçemizin pehlivanı Gürbüz Türkiye’nin en iyi pehlivanlardan birisi. Diğer alanlarda da çok başarılı arkadaşlarımız var. Bölgesel Amatör Lig’de 3. Lig yolunda ilerliyoruz. Bu arkadaşlarımıza katkı sunmaya devam edeceğiz.”